Watch appok a kényelemért

Az itt jelenlévő fejlesztőkhöz szólna igazából a kérdésem, hogy lehetséges-e egyszerűen a már meglévő iphone appokhoz írni az óráról használható kiegészítéseket, mint pl klíma vezérlés, TV távvezérlés és lehetne még sorolni a hiányzó de logikusan elvárható kényelmi watch appokat. Mivel ugye vegyük az általában előforduló élethelyzetek, hogy hazamész és lepakolod a dolgaidat, köztük a telefonodat is valahová, de az óra marad legtöbb esetben a kézen és ki mikor leül a lakásban bárhol, ahol ha nem készül rá előre akkor tutira nem lesz a keze ügyében sem az éppen kellő távirányító és a teló sem érhető el újabb felállás nélkül. Hát ha lenne az ilyen otthoni cuccokhoz rendre minhez az óránkra is használható, legalább az alap funkciókat ellátó app, akkor teljes lenne a kényelmi ellátás, mert bármit tudhatnánk vezérelni az óránkról. :grinning: Na ezeket hiányolom és akár még fizetnék is bizonyos appokért az órára ha lennének. Gondolom sokan vannak ezzel így.

ezt az általad használt kiegészítők alkalmazásainak fejlesztőitől tudod megkérdezni, hogy miért nincs Apple Watch alkalmazásuk. rajtuk kívül erre senki nem fog tudni válaszolni. de erre van a HomeKit, és akkor Sirivel bármit vezérelhetsz.

A magyar Siri hiányában én biztosan nem, mert sem nyelvtudásom hozzá elég sem a kiejtésem ebből fakadólag nem tetszik Sirinek. Amugy több apphoz láttam már külső fejlesztőktől kiegészít appokat az appstoreban, ezért is gondoltam hátha kapok választ a kérdésemre. (pl a whatsapp-hoz is vannak külső appok és még lehetne sorolni párat, vagxy azok engedélyt kapnak az eredeti fejlesztőtől?
De pl az okos otthon vezérlőkben sem láttam még sok watch-ról használható okosságot, pl ajtózár ami nyitható lenne NFC-vel, csak mint egy lehetőség.

az NFC egy teljesen más történet, mint valami alkalmazás. azt az Apple csak az Apple Pay-hez és a Walletben használható egyéb kártyákhoz használja. nem klasszikus értelemben vett NFC. de mint írtam, vedd fel a kapcsolatot az adott fejlesztőkkel.

Nincs az oran nyilt NFC SDK. https://developer.apple.com/documentation/corenfc Emiatt az oraban levo NFC jelenleg csak es kizaroalg arra jo, amit a watchOS gyarilag tud. iOS-en van valamennyi lehetoseged, de ez nem sok (a linkelt dokumentacioban jol latszik).

Kulso fel (tehat 3. fel) fel keszitette alkalmazashoz nem tudsz 4. felkent “kiegeszitest” kesziteni. Minden ilyen alkalmazas, amirol azt gondolod, hogy pluginek, azok mind onallo alkalmazasok. Milyen ilyen alkalmazast ismersz? Tehat, kulso fejlesztokent en sem tudnek pl a torok Vestel TV gyar smart tv appjahoz watch appot kesziteni.

Minden fejleszto onalloan donti el, hogy akar-e watch appot vagy nem, pont ugy, ahogyan eldonti, hogy akar-e iPad UI-t vagy nem es pont ugyonigy fogjak macOS 11.0 eseteben eldonteni, hogy fel akarnak-e kerulni a Mac App Storeba vagy nem. Ha valami nem tetszik, a fejlesztoknel tudsz reklamalni.