watchOS 7: búcsút inthetünk a Force Touch-nak

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2020/06/27/watchos-7-bucsut-inthetunk-a-force-touch-nak/

Az Apple Watch-csal debütált a Force Touch technológia még 2014 végén és utána szépen lassan beköltözött az iPhone-okba és a Mac-ek trackpadjeibe. watchOS 6 alatt így néz ki például az Időjárás alkalmazásban a Force Touch menü Aztán 2018-ban az iPhone XR-ből kimaradt a 3D Touch és a tavaly bemutatott iPhone-okba már egyáltalán nem került nyomásérzékeny…

Lehet kell a hely egy nagyobb akkunak vagy valami másnak. :slightly_smiling_face:

a Force Touch érzékelő az Apple Watch esetén a kijelző pereme alatt végigfutó, lapos szalag:

Akkor ez miatt nem lesz több hely. :slightly_smiling_face:

Viszont könnyebb lesz a kijelző beragasztása.

Csak egy újabb lépés a profitmaximalizálás felé. Anno ez volt a nagy WooooW faktor, most kiveszik mert drága, macerás és gondolom felmérték (vagy a beküldött adatokból pontosan látják) hogy lényegében senki nem használja (én használom, meg biztos te is meg TE is, de attól még mi lehetünk a nagyon kicsi kisebbség).

Ha hozzávesszük azt a friss pletykát, hogy sem töltő adapter sem fülhallgató nem lesz a telefon mellé pakolva, (ismét) kapunk egy évek óta elavultnak számító dizájnt (kááávaaa!?!?!?!) középszintű tudást egy roppant mód elavult rendszerrel (iOS), egy középkategóriás használtautó áráért (300-600ezer forint), akkor azt hiszem ismételten kijelenthetjük, hogy az Apple abból csinál nagyon sok pénzt, hogy hülyeréveszi az embereket. Mesterien műveli ezt, de az innováció leghalványabb jelét sem mutatja már.

másoknak meg az a problémája, hogy feleslegesen veteti meg velük az Apple a hálózati adaptert, fülest, kábelt, mert már van több is otthon. ha külön kiválaszthatod, hogy mi kell vagy mi nem kell, és ezzel adott esetben még olcsóbb is lehet, akkor igazából mi ezzel a gond?

Az, hogy egy fillérrel nem lesz olcsóbb a készülék (mondván drág az 5G). Függetlenül attól, hogy egyébként én is támogatom, mert pl. az 5 wattosból lassan tapétázhatnék az EarPods-dzal együtt. :slight_smile: