Widgetek az iOS 14 alatt, avagy Widgetsmith, Widgeridoo és még sok más

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2020/09/26/widgetek-az-ios-14-alatt-avagy-widgetsmith-widgeridoo-es-meg-sok-mas/

Az iOS 14 egyik, ha nem a legnagyobb újdonsága a widgetek. Ilyenkor a jó öreg androidos biztos kaján vigyorra húzza a száját, hogy ő már évek óta használja ezt a “feature”-t, ami talán 2020-ban már alapfeltétel egy készülék esetén. Sajnos az Apple nem siette el a widgetek támogatását, és jóformán most is egy “Apple-ös” funkciót…

parancsok/gyorstarcsazas!!!

mert ugye “kivettek”…

es igen, egyelore semmi ertelme a widgeteknek igy… ahogy az app librarynak sem… :slightly_frowning_face:

Hát megint felhoznám a cikkben tárgyalt hozzáállásra a watch appok fejlesztői semmibevevésének tényét. Ott régebb óta megy a hanyagolás, igaz kevesebb watch kelt el mint iphone, de a kényelmi app-oknak bizony lehetett volna régóta csinálni legalább alap funkciókat támogató watch app-ot kreálni szvsz.
De ezt csak mint kritika a fejlesztők zömére, hogy ha ezekre sem gondolnak, miért is várunk widgreteket gyorsban?

Értem én. Jó ez. De szerintem megy a 3D Touch után a lecsóba. Addig meg mindenki had próbálkozzon a kedvére.

1 kedvelés

Nem sok okosotthon ad widgetet, de a komolyabb rendszereknek van.
Telefonon is meg órán is.
Hozzáteszem nagyon ritkán használom.

Ez valóban widget, de mi az egész cikkben nem erről a widgetről beszéltünk, hanem ami a főképernyőre rakható. Ezeket nem tudod oda rakni. :confused:

Ebben igazad van.
Félreértettem ezt a részt, bocs. :roll_eyes:

Sziasztok!

Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy ios 13 este alatta nekem a bal oldali képernyőn ki volt rakva a naptár “widget” és ha volt beállított ébresztőm akkor ott kiírja, hogy ébresztés ekkor:…
Na most ezzel már sehogy nem lehet ki íratni vele?

Köszönöm a segítséget.

Androidot használtam 2016 év végéig. A widgetek onnan ismerősek és hasznosak voltak. Már ha sikerült a méretezésük, és a frissítésük. Én attól is idegbajt kaptam, hogy nem voltak egységes megjelenésűek az alkalmazások. Így a céges telefonra feldobtam egy stock androidot. Veszett jó volt. Ott egy widgetet használtam, az elfoglalta szinte a teljes képernyőt. Óra, dátum, időjárás, következő naptár események és emlékeztetők. Imádtam. Az a gyenge hardver iszonyatosan pörgött vele. Majd a banki alkalmazás szólt, hogy nem kéne, mert ez egy feltört operációs rendszer.
Az iOS-ben nekem az egyszerűsége és egységes megjelenése tetszik. Ragaszkodom a "gyári” beépített alkalmazásokhoz. Lehet, van jobb, nekem elég amit tudnak. Kettő widgetem van a főképernyőn. Kettő intelligens pakli egymás mellett. Naptár, emlékeztető, jegyzetek, tevékenység, időjárás, Siri javaslatok. Szépen ketté osztva. És egész jól eltalálja, mikor mit mutasson. A többi gyakran használt alkalmazás meg alattuk. Minden másra meg ott az alkalmazás könyvtár. Pl. mivel kint van a naptár widget, az alkalmazás ikonja már jó helyen van a könyvtárban.
Én bízom benne, hogy több gyári alkalmazás kaphat még widgetet, esetleg több beállítási lehetőséggel.

Ezek a regi fajta, halalra itelt Widgetek. Ezek meg fognak szunni.

Nem igaz, hogy egyetlen okosotthon apphoz sem készült még homescreen widget. Bár kompatibilitási megfontolásokból nem telepítettem még az iOS 14-et, így nem tudom ellenőrizni, de a Home Assistant Companion App-ja legutolsó frissítésében emlegetik, hogy megjelent benne az első iOS 14 Actions Widget.

NA végre egy. Igaz azt nem használom. Itt én a HUE meg társaira gondoltam, amit többen használnak.

Én is egy itteni hozzászólásban találkoztam először vele, és gondoltam, adok neki egy esélyt. Alapvetően rPi-re tervezték, de dockerben is elfut Linuxon, Windowson. Elkezdtem átállítani rá a rendszereimet, és egy ideje már mindent erről irányítok és ellenőrzök. Rengeteg dolgot tud, gyakorlatilag állva hagyja a Homekit-et a rajtnál. És mindent bele lehet integrálni, a HUE-t és a legtöbb gyári készüléket konkrétan automatikusan felismeri a rendszerben, a saját cuccokat meg konfigurálni kell, ami ugyan elsőre nem egyszerű, de bele lehet jönni (főleg, ha az ember amúgy is programozó :laughing:).

rPi-re tervezve? A Home Assistant? Amikor az elso verziok megjelentek (7-8 eve talan), akkor az rPi 1, a maga kis 256 MByte RAM-javal, mindenre alkalmas volt, csak nem python scriptek futtatasara.

Hmm… akkor elnézést kérek, én így tudtam. :relaxed: Nem használom annyira régóta.