Sziasztok!
Harmadik éve vagyok elégedett Carplay felhasználó, egy Pioneer SPH DA-120 készülékem van az autómban. Tökéletesen működik, élvezem, hogy a nagy kijelzőn látható minden, a navigáció, a zene, működik a kéz nélküli telefonálás. Egyetlen egy “bajom” volt csak az egésszel: a Lightning kábel csatlakoztatása, egyrészt maga a művelet “kényelmetlensége” a ki-be szállások miatt, másrészt, -mivel a csatlakoztatás egyben töltés indítást is jelent -, az iPhone akkumulátornak sem tesz jót, ha túl gyakran, rövid időközökkel töltjük.
Mikor végre megjelentek a Wireless Carplay készülékek, arra gondoltam, hogy le kellene cserélni a régit egy új, sokkal kényelmesebben használható fejegységre, de az 1000 USD körüli árak elrettentő erővel hatottak a pénztárcámra. Egy darabig csak álom maradt az upgrade, de néhány hónap elteltével eljött a telefoncsere ideje, és rajtam maradt egy 5 éves, már gyengélkedő akkumulátorral, és Home-gombbal bíró iPhone 5, amit emiatt eladni nem lehetett, költeni meg már nem akartam rá.
Ekkor jött az ötlet: mi lenne, ha a Carplay használatához fixen a fejegységre dugva benne hagynám a régi 5-t a kocsiban - természetesen jól elrejtve. Miután megtaláltam az erre tökéletes helyet, már csak a működés feltételeit kellett kitalálnom: az új telefonomon a személyes hotspot bekapcsolásával a navigációhoz szükséges adatforgalmat biztosítom, - ez ugyanannyit vesz le az adatkeretből, mintha az új telefont használnám. A beszélgetések lebonyolítására pedig egy feltöltőkártyát tettem az 5-be, amire átirányítom a hívásaimat, így a megszokott módon tudok telefonálni, ha épp a kocsiban hív valaki. Sokkal kényelmesebb és elegánsabb, mert az új iPhone maradhat a zsebemben, vagy a középkonzolon pihenve, anélkül, hogy bárhová csatlakoztatnom kellene.
Remélem, nektek is segíthet ez a rövid leírás, ha van használaton kívüli, leharcolt iPhone-otok, ami még ebben a formában tovább szolgálhat.