Wolt – érintkezés nélküli kiszállítás és 1000Ft-os SZIFON kuponkód

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2020/03/14/wolt-erintkezes-nelkuli-kiszallitas-es-1000ft-os-szifon-kuponkod/

A Wolt a Budapesten kiszállító cégek közül elsőként vezette be az érintkezés nélküli kiszállítást. Ez azt jelenti, hogy a szokásos, előre kifizetett rendelés mellett most már a futárral sem kell találkozunk, csupán lerakja a futár az ételt az ajtó elé, és elmegy. A futárt a Wolt rendszerén keresztül követhetjük, így nem veszélyeztetjük vele egymást az…

Igen ez tök jó kezdeményezés, csak ugye ez fránya vírus úgy lett megcsinálva (szvsz) , hogy elvan a felületeken is eléggé sokáig, pl műanyagon akár 9 napig is, papíron 5+ napig is. Szóval ezzel elleszünk még egy darabig ahogy egyelőre várható. Persze mindent nem lehet állandóan fertőtleníteni, aminek be kell következni adott ember életében az be is fog, nagy valószínűséggel . Az élő példa ha igaz a hír, akkor egy 103 éves nő is meggyógyult már 6 nap alatt Kínában, ami ugye a csodák országa volt és az is marad :grinning: .
Az jobban megnyugtatná az embereket ( talán felelőtlenebbé is tenné) ha lenne rá tuti gyógymód.

Sziasztok.
Arról lehet tudni valamit, hogy a 17 kerbe mikortól szállítanak?

Pontosítanék annyiban, hogy erről az új vírusról még nem volt ilyen irányú vizsgálat. Csak a SARS (az első) és MERS viselkedése alapján következtetnek, hogy ez is valami hasonló lehet, mivel ez is nagyjából olyan kinézetű kórokozó. És ha jól emlékszem arra a bizonyos tudományos cikkre, akkor nem is minden műanyagon, csak egy bizonyos műanyagon és nem minden papíron, csak nedves papíron maradhat annyi ideig fertőzőképes.
És a kajásdobozt le lehet fertőtleníteni, mielőtt hozzányúlsz, az nem túl nagy felület. De rendelhetsz 9 nappal előre is. :wink: :smiley:

Jó ezek valóban a régebbi vírusokra vonatkozó adatok, de miért lenne ez kevésbé életképes. Na meg ilyenkor azért illő a legrosszabb verzióra gondolni, ameddig konkrétan erre nincsen vizsgálati eredmény.
Majd kiderülnek a dolgok 1x, mert olyan még ugye nem volt sosem, hogy ne legyen valahogy. :roll_eyes: