WWDC21: az Apple bemutatta az iOS 15-öt – SharePlay, Fókusz, Élő Szöveg, megújult értesítéskezelés és egyebek

Eredetileg itt jelent meg: WWDC21: az Apple bemutatta az iOS 15-öt – SharePlay, Fókusz, Élő Szöveg, megújult értesítéskezelés és egyebek - Szifon.com

Az Apple a WWDC-n bemutatta az iOS 15-öt, ami a szokásoknak megfelelően ősszel fog érkezni, de a fejlesztők már letölthetik az első béta verziót, a nyilvános béta pedig júliusban fog érkezni. Az iOS 15 esetén az Apple 14 főbb kategóriát emelt ki újdonságként, de ezeken túl rengeteg egyéb érdekesség is érkezik az új rendszerrel. Nézzük,…

Térképen a sávjelölő/felüljárós nézet érdekes lesz - 2 év múlva amikor megjelnik az új magyar térkép😀

A terkepek alkalmazasban nem lesz olyan reszletesseg mint az emilett varosokban. A muholdas kozeli kepek evekkel le vannak maradva az maihoz kepest. Szemelyitazolvany tarcaba torteno feltoltese biztos, hogy nem lesz elerheto meg egy darabig. Az idojaras app percenkenti vihar elorejelzesi lebontasa sem elerheto. Fordito app meg mindig nem tud Magyarul.

Viszont legalább gyorsabbnak tűnik mint a 14 beta x ami előtte volt utolsó. A whatsapp valamiért nem megy majd javítják gondolom az appban a fejlesztői (csak aki használja sokat annak fontos info), de első beta lévén egészen jól fut. (12 mini)
A watchOS 8 beta1-ról semmi eddig? Csak mert 1x már volt elakadt órám és a szervízben végezte cserével az Apple "jóindulátnak " köszönhetően lett egy új akkor, de nem szeretnék megint így járni

Fent van semmi gond nem volt.

iOS beta legjobb tuladonsága hogy a Windows Phone amit 10 éve megcsinált alsó keresési sáv, azt végre összehozták. Remélem ezt majd átveszik chrome-ba is.

1 kedvelés

OFF
“Szabd testre a kijelző- és szövegméretet minden egyes app esetén.”
Ez jó lenne macOS-re is mert a Viberban baromi kicsi betűk vannak :smiley:
ON

Működik is :smiley: én a Boxutca-t találtam kicsinek és lám már jobb lett :slightly_smiling_face:

de csak iOS-en ugye?

És intelligens invertálás. Pl Facebook dark mode előhozható így

Hát csak az van nekem és az óra ott nem hiszem hogy van ilyen . A eWeather pl nem tudja a nagyobb betűket sajnos, nem elég dinamikus az app :smiley:

de én macOS-t írtam/kérdeztem. Hogyan jön ide az iOS és a watchOS?

Úgy hogy amin van legalább műxik :crazy_face: és ez ad okot a reményre :slightly_smiling_face:

1 kedvelés

Ja amúgy élő szöveg, a haveromnak mutattam és mint megrögzött droidos megjegyezte " kíváncsian várja mikorra kopizza le ezt a droid mert jó funkció, hogy egy fényképről mindent ami adat tud azonnal használni is a telefon (címek, tel számok, stb)

A Live text csak A12 chip-től felfelé működik? iPhone X-en sajnos nem elérhető ez a funkció. Ezt említették a bemutatón?

ezt külön nem említették, de az Apple oldalán le van írva.

Számomra újdonság a 15-ben, hogy hívás közben, ha megnyomod a mikrofon némítást, akkor hang hallatszik, eltérő ki és bekapcsoláskor.