WWDC21: bemutatkozott a macOS 12 avagy a macOS Monterey

Eredetileg itt jelent meg: WWDC21: bemutatkozott a macOS 12 avagy a macOS Monterey - Szifon.com

Azok után, hogy több mint 20 évig kitartott a macOS a 10-es verziószám mellett, a 11-es csak csak egy évig fogja bírni, mert idén ősszel érkezik a macOS 12 Monterey. De vajon került-e elég újítás az Apple idei frissítésébe, hogy megérdemelje az újabb ugrást verziószámban? Természetesen nem, de azért bőven vannak izgalmak a Mac terén…

Számomra két dolog jött le tegnap:

  • Az Apple fejlesztőinél is láthatóan nagyon bevállt a home office, biztos sokuk kerítése lett újrafestve
  • Most már fej-fej mellett fejlesztik mindhárom oprendszerüket, ugyanazok az újdonságok csak más tálalásban

Az Universal Control baromi jó, hihetetlen, hogy ezt a Continuity dolgot mindig képesek tovább lökni amikor már kezd úgy tűnni, hogy a konkurencia talán beérheti.

Meg elindult az Apple Music Lossless. :slightly_smiling_face:

Ezt hol találtad a beállításokban? Mert én még nem látom… :frowning:

Beállítások-Zene-Hangminőség.

Nincs ilyen… vajon miért?

Próbáld meg újraindítani a telefont.

Áh most meg megjelent :smiley: Akkor csak idő kellett, nem is újraindítás.

“Automatikus ablak átméretezés kijelzők közti mozgatáskor”
Na, ez nekem fontos lenne ha jól is működne :slight_smile:

A Portrémód vajon fog menni macmini M1-en Logitech kamerával is?

A portre mododat logikusan atgondolva, kizartnak tartom. A telefonok/tabletekben par eve, dedikalt csatlakozo van az ARM SoC-ban arra, hogy kamerat csatlakoztass. Ugyanis, sok eve, kellett egy “kulso” chip, ami fogadta a kamera “vezetekeit”, majd ez a kulso chip volt az, ami feldolgozta a bejovo adatokat, es eloallitotta a kepet olyan formatumban, amit a “driver” hasznalt, majd ez vezette be valamilyen I/O buszon a nyers adatokat a SoC megfelelo labaira. Ezt a chipet az Apple valamikor az iPhone 4/4S kornyeken integralta bele az SoC-ba. Ezek a chipek szoktak vegezni a kepfeldolgozas jelentos reszet is, igy ugy gondolom, hogy ez a funkcio, csak akkor lesz elerheto, ha a kamera “vezetekei” kozvetlenul az ARM SoC kepfeldolgozo aramkorere erkeznek be. A logitech kamerad USB-s, kozte van jo sok egyeb reteg, ezt max az operacios rendszer kaphatna meg, az pedig akkor 100% szoftveresen tudna megoldani a problemat. Ha ezt igy implementaltak volna le, akkor Intel gepeken is menne, ahol nem all rendelkezesre az A14/M1.

De most a Logitech kamerával bigsur alatt, ZOOM-ba tökéletesen működik a háttér homályosítás. Gondoltam ez akkor facetime video alatt sem lehet gond.
Mondjuk valóban inteles a gépem :slight_smile:

Az szoftveres megoldas.

1 kedvelés