Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Ultra robotporszívó teszt és vélemény

Eredetileg itt jelent meg: Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Ultra robotporszívó teszt és vélemény - Szifon.com

Azt hiszem, ki merem mondani, hogy azok, akik hozzászoktak a robotporszívókhoz az évek során, mára már elképzelni sem tudják az életüket nélkülük. Ez kisállatos tulajdonosokra fokozottan igaz, ahogy ránk is, mert egy macskával élünk együtt. Én viszonylag későn csatlakoztam a robotporszívót használók közé, mert csak 2019-ben került hozzám az első. Azóta számtalan példányt teszteltem, csak…

Xiaomi Home app egy nagy rakás xar, ezer változtatást lehetne eszközölni az app-ben, hogy jó legyen.
ui: Hol tudom megváltoztatni a jelszót itt? állandóan jön az email, hogy “Login Verification Required”, de valahogy sehol nem találom hol lehet megváltoztatni.

A Szifon.com-on tudod megváltoztatni, loginolj ki és kérj egy jelszó emlékeztetőt :slight_smile:

Jó lett a cikk, köszi! Főleg, hogy nekünk igencsak aktuális a téma.

Viszont számomra továbbra is maradt pár nyitott pont, amire remélem tudtok választ adni:

 • Első és legfontosabb: most akkor Roborock S7-et vagy inkább ezt a Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Ultrat ajánlanád?

 • Amúgy mi a különbség a Xiaomi márka és a Roborock között (ami elvileg szintén Xiaomi)?

 • A cikk végén linkelt oldalon a felmosási tulajdonságokról (pl víztartály mérete) egyáltalán nem esik szó, bár a cikkből az jön le számomra, hogy kisebb, mint az S7 esetén. Összehasonlítva a felmosási tulajdonságukat, melyiket érzed jobbnak a valóságban? Illetve jól olvastam valahol, hogy ebben a Xiaomiban nincs szónikus felmosás?

 • A Xiaomiban is van szőnyegérzékelős no-mop mód?

 • Ez a Xiaomi is azzal a speciális kiképzésű kefével van szerelve, mint a Roborock?

 • Ugyanazzal az alkalmazással lehet vezérelni mindkét eszközt?

 • A Xiaomi dokkolóját is próbáltátok? Mert, ahogy látom az porzsákos, illetve nincs benne HEPA szűrő. (Ez nekem pl. negatívum az S7-tel szemben.)

 • Tényleg annyival jobb továbbra is az S7, amennyivel drágább?

 • Ha most kellene vásárolnod, melyiket választanád?

Előre is köszi a válaszokat, kicsit hosszúra nyúlt. :blush:

1 kedvelés

Ezek engem is érdekeltek. Mindig részletesek a beszámolók, amit nagyon köszi, de a felmosás lenne itt a legérdekesebb, amiről kevés szó esik. :slight_smile: Köszi, szép napot!

Melyik alkalmazást használjátok? Nekem mindig megváltoztatja a falak helyét. Roidmi eve plus -t porszívó van

Szia!

A cikkben direkt leírtam, vagy csak sugalltam, hogy ez a porszívó nem a felmosásáról híres, tudja, de inkább magára a porszívózásra lett kihegyezve. A cikkben direkt nem akartam kitérni az S7 vs Xiaomi-ra, mert a cikk célja ennek a porszívónak a bemutatása volt. Az már egy másik cikk lenne, ha össze kéne hasonlítani. Ettől függetlenül válaszolok akkor a kérdésekre.

 1. Nem lehet pontosan megmondani mit ajánlok. Ezt akkor ajánlom, ha inkább a porszívózás a fontosabb, mint a felmosás. Az S7 jelenleg nem tudja a kamerát, tehát ha fontos a precizitás akkor is inkább ezt ajánlom. DE. Akkor jön a többi kérdésre a válasz.

 2. A Roborock egy külön cég, csak a Xiaomi felvásárolta, de ettől még megtartották külön cégként. Mindkét márka egyformán jó, szerintem a Roborock előrébb jár újdonságok terén + az alkalmazás is jobb. De ez csak az én véleményem.

 3. Remélem elolvastad a Roborock S7 cikket :slight_smile: :slight_smile: . Abban kiderül mennyivel jobb a felmosása annak a készüléknek. Felemeli a felmosó fejet, vibráltatja felmosás közben és persze nagyobb a tartály is. Önmagában az felmosásra fényévekkel jobb.

 4. Nincs szőnyeg érzékelés.

 5. Nem, gondolom az le van védve. :slight_smile: Szóval klasszikus kefét kapott, ezzel amúgy nekem nincs bajom.

 6. Mivel nincs a cikkben így nem próbáltuk a dokkolót. :slight_smile: Lesz majd dokkoló is. Az EU miatt lehetséges, hogy porzsák nélküli lesz a Xiaomi dokkolója is, ezt nem tudni még. Nyilván azért nem írtam róla mert nincs tapasztalat.

 7. Részemről Roborock párti vagyok, mivel nálunk sok a szőnyeg, cica is van stb… A Roborock többet tud (+ a dokkoló) és emiatt nekem az jobban bejött. De valakinek ezek a funkciók nem számítanak, így ezt sem jelenthető ki kategorikusan, hogy az jobban megéri, mert valahol meg nem mosnak fel.

Ha most kellene választani már megvárnám a Roborock S7 MAX V-t :slight_smile: Arra fogok cserélni, mert abban már a felmosást is cseréli a dokkoló. Cserébe a végár félmillió lesz. 190k vs 500k. Na megéri? :slight_smile:

1 kedvelés

Annak van saját appja. Azt hiszem az más appal nem megy. Amúgy Mi Home appot használunk.

Köszi a részletes válaszokat!

Ez alapján nekem továbbra is az S7 a megfelelő.
Az S7 Max V meg tényleg elég pro cucc, de az ára brutális, annyit biztos nem költenék rá.

1 kedvelés

Szia!
Nekem is Évám van (Roidmi EVE Plus, porgyűjtős dokkolóval), de soha nem tapasztaltam a falak arrébb mászkálását. :thinking: Ugyan van neki a saját Roidmi appja, de mi nem azt használjuk, hanem a Xiaomi Home-ot, mivel abban van a többi okosvacakunk is, mint szobánként egy légtisztító vagy az air fryer sütő. Ráadásul nálam csak megosztott otthonként szerepel, férjem vitte fel először az ő telefonján, majd aztán megosztotta, így mindketten tudjuk kezelni az eszközöket, habár időzítéseket csak neki van joga beállítani.
Mikor ideiglenesen áthelyeztük a dokkolót a karácsonyfa miatt, Éva akkor is hamar összeszedte magát, kóricált pár percet, rájött, hol van és gond nélkül dolgozott tovább.
Te melyik appot használod, ahol ezt a falelmászkálást tapasztalod?

1 kedvelés

Koszi a reszletes valaszokat. :pray: Igy mar teljes a cikk. :grin:

1 kedvelés

Tetszik az ÉVA :sweat_smile: :slight_smile:

Adok pár tippet nektek a légtisztítóval kapcsolatban! :slight_smile:

A Xiaomi légtisztító önmagában nem rossz termék egyáltalán, sőt. A szűrője olyan mint minden más több 100.000FT-os terméknél. Viszont a szoftveres része borzasztó és a szenzorai sem tökéletesek. Röviden van egy légtisztítód, ami képes kiszűrni nagyon nagyon sok mindent, különböző gázokat, különböző szemcséket, akár vírusokat baktériumokat. De ezt nem csinálja meg.

Miért?

Azért mert nincs megfelelő szenzor benne = olcsóbb mint a többi típus. Másrészt ahhoz, hogy ezeket kiszűrje valóban meg kell keringtetnie a levegőt. Sokan nem tudják, de ha automatikus módban van maga a xiaomi akkor effektíve alig indul el a szenzor problémák miatt. Tehát ugyan szar a levegő, és kitudná tisztítani, de nem teszi meg, mert ő nem érzékeli rendesen.

Ezeket a légtisztítókat manuálisan kell használni.

Tehát, ha elmentek otthonról, vagy főzöl vagy olyan dolgot csinálsz, amiről tudod hogy nem éppen baráti a tüdőnek, takarítás, porszívózás. TEDD manuálisan maximumra az összeset. Egyrészt ha nem vagytok otthon nem számít, hogy milyen hangos, ha pedig otthon vagy akkor meg rövid időre tényleg keringtesse meg a levegőt ne csak barátkozzon vele.

Ez az egyik.

A másik.

A xiaomi a lehető legjobb szűrőket használja, többet között azért mert nem sokkal olcsóbb egy rosszabb szűrő, másrészt ezekben a szűrőkben HEPA H13 van, ami a lehető legjobb mikroszemcse szűrő, és szénszűrő van benne. Utóbbi szűri meg a gázokat, vírusokat, egyéb olyan anyagokat, amik annyira aprók hogy a HEPA szűrő nem tudja kiszűrni. Ez amúgy tök jól hangzik, DE, a Xiaomi nem rendelkezek ezeknek a gázoknak a mérésével, TEHÁT ugyan te mondjuk főzöl, és jönnek ilyen gázok (VOC), maga a termék ki tudná szűrni, de nem fogja, mert nem látja! Szóval ilyenkor ahogy fent említettem tedd manuálisan feljebb ventillátorát és nyugodtan menjen maxon.

Nem tudom a fentit tudtad-e, de gondoltam leírom hátha neked, vagy másnak is hasznos lehet. :slight_smile:

Végül de nem utolsó sorban, hamarosan lesz cikk erről, mert már tesztelés alatt van. :slight_smile:

1 kedvelés

Van egy másik szempont is, legalábbis nekem, hogy lehet-e hozzá kiegészítőket kapni, pl. szűrő, kefe stb.

Nekem pont egy korábbi cikk alapján az Eufy készüléke van meg, de alig lehet már hozzájutni bárhol is a kellékekhez. Én sajnos nem vagyok a " rendelek fél dollárért alibabáról" ember, inkább megvenném valami hazai webshopban, ne adj’ Isten, egy nagy műszaki áruházból a polcról.

Őszinte leszek, teljesen igazad van. Tönkrement az aksi a korábbi cikkben említett Eufy-ban és nem tudtam cseréltetni, nagyjából kuka volt. Végül megoldottam, de kínkeserves volt.

Nyilván tapasztalatból építkezik az ember. Nagyon sok ismerősömnek Eufy van otthon probléma nélkül működik, de valóban nincs kiegészítő hozzá, amit csak úgy leveszel a polcról. Én sem vagyok alis ember, én is szívesebben rendelek itthonról.

Köszi a tippet, legközelebb ezt is beleírom majd a tesztbe. :slight_smile: