Xiaomi Mi Smart Standing Fan 2 okos ventilátor – teszt és vélemény

Eredetileg itt jelent meg: Xiaomi Mi Smart Standing Fan 2 okos ventilátor – teszt és vélemény - Szifon.com

Körülbeül 3 éve használok okos ventilátort itthon. Első körben a távirányítós ventilátorokkal kezdtem, amit ugye az infrajel másolásával lehetett az okosotthonba integrálni, aztán vásároltam egy Xiaomi Mi Smart Standing Fan 1C-t és végül most hozzám került a xiaomishop.hu-tól rendelt Xiaomi Smart Standing Fan 2. Mondhatjuk, hogy az okosotthon szakmát nem most kezdtem és már a…

Hát kinek mi jön be jobban, mi a ventilátorról pont a huzat miatt szoktunk le, na meg ugye az nem hűt, ergo ha már vettem klímát akkor normálisat és amennyiben automatára állítom max csak a hőfokot kell esetlegesen változtatni időnként. pl juliusban és augusztusban szinte folyamatosan ment és már észre sem vettük hogy működik annyira hozzászokik az ember a kellemes hűvös lakáshoz (24-25 fok) Persze a távirányítója is hőérzékelős amit ahová leteszek oda állítja be az aktuális hőfokot. Jó persze nem okos, de ez az én hibám, mert mikor vettem csak wifi-re koncentráltam, hogy bárhonnan tudjam vezérelni (óráról nem lehet ez app hiány) és nem figyeltem az okos otthon kompatibilitásra. Legközelebb már fogok.

Helló! Melyik klíma az ami HomeKit kompatibilis?

Nem tudom :smiley: én HomeKit-képessé tettem a Sensiboval. Egyébként ezzel @gunar kolléga is HomeKit-képessé teheti a jelenlegit :slight_smile:

Lövésem nincsen, csak valaki írta pár napja egy másik cikknél, hogy az ő eszközeit azzal vezérli és ott előtte szó volt a klímáról, tv-ről, stb, ebből gondoltam létezik olyan, de lehet hogy nincsen, nem tudom csak azt írtam ha legközelebb veszek klímát erre figyelek majd.

Ez így baromi trendi és heppiség, a cucc se egetverő árú… de már analóg korban eleink feltalálták az időkapcsolót bruttó 2 ezerért, és hozzá bármi buta ventillátor is köthető… nincs a dolog túlgondolva? ;))

Hát igazából igen ez az okos dolog sztem is inkább egy klímánál ok, de ha azt vesszük, hogy már van otthon okos mindene vkinek, akkor kézenfekvő ventilátorból is olyant venni szvsz. Mert persze ha kell egy venti és nincs semmi okos vezérlés otthon akkor ez fölösleges dolog, kivéve ha amúgy is benne van a következő tervben a minden okosítás.

Értem mire gondolsz, de a fenti példákat hogyan oldod meg dugóval :smiley: Sebesség, irányíthatóság, stb… :slight_smile: Azt is mondhatjuk okosnak, de inkáb nem az.

Üdv, lehet rám gondolsz, nekem egy Broadlink RM 14 Pro vezérli ezeket. Fel is lehet neki tanítani IR vagy RF távirányítókat, ha épp nincs benne a kb. 50.000 eszköz között valami ami előre be van állítva…

1 kedvelés

Szia!
Lehet nem tudom, csak olvastam és utána megnéztem a klímát is meg a Samu tv-met is és a fene enné meg őket egyik sem kompatibilis a HomeKit-tel. Pedig a Samu tv-k kicsivel utána már tudják állítólag, hogy mennyire azt nem tudom, de ha ezt lecserélem majd akkor kiderül az utódja esetében.
Azért is írtam, hogy ezután figyelek majd ilyenre is, mivel az app készítők a cégeknél szarnak rá, hogy a watch-ról is lehessen irányítani a telóról simán vezérelhető eszközöket.

De az, hogy alapból nem HomeKit-es attól még azzá tudod tenni. Persze nem a gyári alkalmazással hanem egy kiegészítővel. Írd le milyen klíma és @SzifonAdmin megmondja neked mit kell hozzá venned, hogy HomeKit-es legyen. (Bár fent már említett egyet). :wink::slightly_smiling_face:

Tudom, amit írt az elvben jó is lehet és nem is az a baj, hogy nem lehet esetleg kerülő megoldást találni. Csak én szeretem az 1xűséget mert abban kevesebb hiba rejlik a tapasztalat szerint.

Ez tény, egyszerűbb csak megvenni, bedugni és használni én is ennek a híve vagyok, de sajnos vannak dolgok amik nem kompatibilisek, de viszont nagyon jó termék és csak így tudod hozzáadni, én is megvettem a Homey-t és egy 1-2 dolgot hozzáadtam a HomeKit-hez nagyon egyszerűen, és valószínű gazdaságosabb a meglévőt tovább okosítani mint egy újra lecserélni, legalábbis egy klímánál.

Na persze, főleg mivel tavaly rakták fel őket, csak igazából nem gondoltam előre ezekbe bele, ezért is kell majd máshogyan megoldanom. A Sensibo ahogy tegnap néztem erre egészen jó is lehet majd, ha odáig jutok a sorban :sleepy: