Zajcsökkentés vízhűtéssel egy Intel processzoros MacBook Pro esetén

Eredetileg itt jelent meg: Zajcsökkentés vízhűtéssel egy Intel processzoros MacBook Pro esetén - Szifon.com

Egy leleményes MacRumors fórumtag sikeresen épített vízhűtéses rendszert 15 hüvelykes Intel alapú MacBook Pro-jához, ezáltal megszüntetve a ventilátorok zaját és növelve gépének teljesítményét. A theodric nevű felhasználó kifejtette, hogy a MacBook Pro gépében található hűtőventillátorok zaja zavaróvá vált számára a konferenciahívások során, ezért az új, M1-es MacBook Air gépének megrendelése közben úgy döntött, hogy vízhűtéses…

A napokban nyílt alkalmam letesztelni az M1 Air-t.
Hozzáteszem, hogy semmiféle korábbi alkalmazás, vagy video lejátszó vagy vágó vagy renderelés (nem ebből élek csak játszottam ezekkel) a mindennapos, átlag user felhasználás során nem tudta megizzasztani annyira, hogy azt érezzem a gép alját megérintve vagy a billentyűzeten. Gyorsan, szépen teljesítette viszont ezeket.
Érdekességképp kipróbáltam rajta az XCOM 2 játékot, Steam -el.
Emlékeztem, hogy anno, még 2016-ban az akkori MB Pro -m folyamatosan zúgott, mégpedig igen magas ventillátor fordulatszámmal. Kíváncsi voltam most mi lesz… nos, sokkal simábban veszi az M1 a játékot, pedig csak egy Air, nem is Pro. Minimális, és alig észrevehető módon “döccen” néha egyet-egyet a grafika. Viszont valahogy sokkal folyamatosabb volt az egész érzete, nem érződött annyira az erőlködés, mint anno a Pro-nál.
Viszont ettől már melegedett rendesen. Biztosan felment vagy 40 fok körüli hőmérsékletre, úgyhogy én alátámasztottam a lábaknak, hogy jobban járjon alatta a levegő.
Az akku viszonylag jól bírta (új gép, ezt is vártam), de azért szívta rendesen azt is, kb. 1 óra alatt levett nagyjából 20 - 25 % körül (saccolom).
Esetleg ehhez, ilyen tevékenységhez jól jöhetne egy ilyesmi hűtő, de azért egy aktív hűtés nélküli géptől ez így sem volt kis dolog azért. (Tippelem, hogy futtatta a játék közben a Rosetta 2-test is ha jól sejtem.)

1 kedvelés