A jelek szerint kiszivárgott az iPhone 12 modellek összes újdonsága és a HomePod mini

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2020/10/09/a-jelek-szerint-kiszivargott-az-iphone-12-modellek-osszes-ujdonsaga-es-a-homepod-mini/

A kínai Weibo közösségi oldalra felkerült egy forgatókönyv az Apple jövő heti „Hi, Speed.” bemutatójáról, ami alapján szinte mindent megtudhatunk. Mivel most a koronavírus miatt előre felvett anyagot kapunk, teljesen elképzelhető, hogy kiszivároghatott ilyesmi, de az is igaz, hogy egy ilyen szöveget bárki képes lehet írni. Vessünk rá azért egy pillantást! Az eredeti kínai szöveg…

Jól értem, hogy nem lesz optikai zoom a 12 miniben és a 12-ben? Ezt már a 3 éves X is tudta pedig.

Csak szerintem szánalmas hogy a kamerák számát növelik évente, de nem képesek 12 megapixel fölé menni hosszú évek óta? 2020 van, jó reggelt. Ugyanígy, a slowmo is mehetne már 240 fps fölé végre.

Szerintetek az USA modell haszálható lesz Európában?
Ha igen, akkor az mmWave is fog menni?
Ja és ha mindez igen, akkor tudtok egy USA-ból tovább csomagküldő szolgálatot? :frowning:

Kb 6-8 éve kint veszem az iPhonet meg minden Apple cuccomat, szóval szerintem igen. :smiley:

Amúgy tudtommal sok ilyen cég van, akik haza is szállítják, bár most a covid miatt az is sokkal lassabb.

Köszi. Te hogyan küldeted haza?

Ez egy újabb áremelés. Az új mini fog annyiba kerülni, mint az iPhone 11 került, míg az iPhone 12 száz dodóval drágább lesz.

Igen, de az X a mostani Pro kategóriája. Össze-vissza kavarták a modelleket és a számokat és közben folyamatosan emelik az árakat.

pontosan mit emelnek folyamatosan? az iPhone 11 Pro is pontosan ugyanannyiba kerül, mint előtte az iPhone XS.

iPhone XS megjelenéskori árak:

64GB: 399 990Ft
256GB: 459 990Ft
512GB: 537 990Ft

iPhone 11 Pro:

64GB: 399 990Ft
256GB: 459 990Ft
512GB: 537 990Ft

ugyanez a helyzet a Pro Max modellek esetén is.

A tavalyi iPhone 11 699 dollár volt. Ez volt a belépőmodell. Most az iPhone 12 799 dollár lesz, 699-ért a Minit lehet megvenni. Ezt nehéz nem áremelésnek látni.
De ugyanez volt az iPhone X-zel, ami szintén a belépőmodell volt, de ügyesen az iPhone 8 fölé pozícionálták. Az iPhone 8 699 dollár volt, az iPhone X már 999, mivel ugye OLED kijelzős, ami akkor már szinte minden középkategóriás telefon sajátja volt.
És igazság szerint egyre kevesebbet kapunk. 64 Gb tárhelyet ami 2020-ban megmosolyogtató, bazinagy kameraszigetet, ami a konkurenciánál már szinte alig látható és egy agyonsztárolt kamerát, amely a minőségét tekintve már lassan a Top10-ben sincs benne.

Csak még mindig azt nem értem, hogy miért kell így pörögni minden egyes alkalommal. Nem csak Te, még páran. Ez egy használati eszköz, nem egyéni kívánságok alapján fogják elkészíteni, lehet itt hőbörögni, hogy ez is meg az is rossz benne, csak nem értem az értelmét. Keress egy olyan készüléket ami tetszik neked, tudásban és árban is. Folyamatosan azt olvasom, hogy a konkurencia mivel jobb, de utánna mégis azt válaszolják sokan a kérdésre, hogy akkor miért az Apple termékét veszed meg, hogy mert még akkor is ez a legjobb. El hiszem mindenkinek, hogy jobban tetszik nekik az egyik vagy a másik telefon, de már tényleg kezd unalmassá válni, hogy akármilyen cikket írnak itt a szifonosok alatta a hozzászólásokban szinte mindig van egy aki elkezdi, hogy ilyen rossz meg olyan rossz az Apple és a másik gyártónál ez sokkal jobb meg olcsóbb. A szifon szerkesztői es olvasói akármilyen hihetetlen is, de nem tudnak beleszólni az árképzésbe és a készülékek gyártásába. De még is van pár ember aki ezt már hivatásnak érzi és, ha az Apple egy számára nem tetsző dolgot tesz akkor ide jön és elkezdi itt a hozzászólásokban fikázni. Persze, lehet mondani, hogy mert elvakult Apple fan vagyok, de nyugodtan nem nagyon érdekel. Még valami, ha már árat hasonlítasz akkor a 8 Plus-nak volt akkora kijelzője mint a 12 mini-nek és nem a a sima 8-nak és az X nem volt belépő modell soha. Az X egy kivételes modell volt és csak 1 évig volt hivatalosan az Apple-nél kapható. Amúgy igen szerintem is drágák ezek a készülékek, és itt nem csak az Apple termékeire gondolok, de ha tetszik és van rá pénzem megveszem, ha nem akkor nem veszem meg, ennyire egyszerű a recept, nem kell keseregni. Ja ez nem kifejezetten csak Neked szól.

2 kedvelés

Ha én Apple lennék és valóban minden infó kiszivárogna, akkor az online előadásnál csak egy képet prezentálnék “it’s ture, it’s a boy” felirattal :smiley:

Igy most végig “kell” néznie a népnek egy jó két órás prezit, aminek a végén ugyanezen információkat fogják megerőstive megkapni.

Hidd el ha a Samsung Note 20+ -on vagy a Huawei P40 Pro-n iOS futna akkor azt venném, de jelenleg csak az iOS miatt veszek iPhonet, a telefon tulajdonságai rég lemaradottak a konkurenciától.

Na ja! Akkor csak hozzátennék pár kifelejtett dolgot és rögtön más lesz a kép sztem. Az az oled kijelző lényegesen jobb volt mint az akkori csúcs a konkurenciánál, mert nem akart olyan gyorsan beégni és most nem kell a szemnek már fölösleges parasztvakító többletfelbontással vagdalkozni, mert semmi értelme, de mindig ez jön ilyenkor, akinek ez nem jó vegyen droidot és megoldotta a hiányérzetét a pár pixel iránt és a sok már évek óta normálisnak mondott ott használatos “okosságok” irányában.
Az X annyira belépő modell volt a maga Face ID -jával is ugye? Csak mert ez is kimaradt és a mai napig ezt olvasgatjuk itt is többektől, hogy miért nincsen benne még az ujjlenyomat olvasó is, mikor a konkurencia "bele tudja tenni " mindkettőt, csak hát azt nem szokta a fikázó hozzátenni hogy eddig nem álltak elő még X szintű F-ID -val sem (ezért is maradt a konkurencia által elhagyott kamerasziget mérete) egyik sem és azért is van bennük a hagyományos ujjlenyomat olvasó, hogy némi biztonságot is adjanak a közel annyi pénzért mint amibe egy iphone kerül, mivel árban is ott tartanak már.
Igaz az Apple tartja el a beszállítóit a velük legyártatott alkatrészekért járó összeggel, amivel többet keres pl a samu mint a saját csúcs telóinak adott évben befolyt haszna. Na ezért ilyen drága egy iphone és ezért tud a konkurens alá árazni, különben ők is feljebb vinnék az áraikat régen, csak akkor annyit sem adnának el mint jelenleg és nem mert az emberek drágállnák, hanem mert úgy inkább iphone-t vennének még többen.

Akkor légyszives azt is tedd hozzá miért is fontos neked az IOS, mert itt azt sok estben leírták már, hogy miben elmaradottabb mint az android OS és mikor vmit mégis átvesz onnan akkor olvashatjuk, hogy “kezd felzárkózni az androidhoz” és ezt akik írják ki is fejtik rendszerint, ám akinek pont az IOS kell ők szinte sosem írják a konkrét miértjét, max hozzáteszik, hogy mert régen ráálltak az apple struktúrára és azért, pedig hát amugy azt mindig fikázzák is. Hány estben írták itt le, hogy sehol senki nem kötelezi őket ezek használatára és vegyenek mást ha ez nem jó nekik, ők mégis mindig megveszik folyamatában az újabb vasakat az apple kiadásából utána meg megy az “ezt sem meg azt sem tudja mikor bánatos konkurencia meg régóta” akkor ők mind mazochisták?

A fejlődés alap, nem is vitatja senki. De az is bután nézne ki, ha azért lett volna drágább az iPhone 7, mint a 6S, mert gyorsabb processzor volt benne, meg nagyobb felbontású kamera, hiszen akkor minden évben egyre drágább volna minden. A mai pécém reálértéken nagyjából ugyanannyiba kerül, mint az első, amit 94-ben vettem, de abban 1 MB RAM volt, a maiban meg 16 GB.
Most az iPhone 12 száz dolláros áremelését a 11-hez képest csak a kijelzővel lehetne magyarázni, de az OLED panel ma már fillérekbe kerül, még ha kifejezetten jó minőségű is. Értem, hogy nem muszáj megvenni, nem is fogom, de attól még egyre szomorúbban figyelem a tendenciákat.

Várd már meg a bemutatót mielőtt kijelented, hogy a 12 csak a kijelzővel és processzorral lesz jobb mint a 11. Majd utánna jelentsd ki, hogy drágább!

Teljesen mindegy, hogy mi miatt lesz drágább, ha drágább lesz. Egy gyártó nem úgy működik, hogy belerak X dolgot, aztán kitalál hozzá egy Y árat. A VW-nél sem úgy tervezték a 8-as Golfot, hogy 3 literes motor, Level 2-es önvezető rendszer aztán adjuk 15 millióért, hiszen milyen sokat fejlesztettünk az elődmodellhez képest. Van egy listaára, amit nagyjából kötelező tartani a belépőmodellnél, hiszen oda van árazva. Ha valami nem fér bele az árba, akkor nem tesszük bele, addig nyújtózkodunk, amíg a takaró ér.

és honnan tudod, hogy mennyibe fog kerülni az iPhone 12, mikor még nem közölt róla semmit az Apple?

Írtatok egy cikket, arról beszélgetünk. Ha én minek írok légbőlkapott dolgok alapján, akkor Te minek írsz légbőlkapott dolgokat?