Aki erre megoldást ad, az zseni. Headset probléma

Sziasztok! Gyanítom, hogy elég egyedi az esetem.

iPhone 8. Van headset átalakító. A headset tökéletesen működik, ha zenét hallgatok a telefonról. A billentyűzet hangját is hallom rajta. DE: Ha hívást indítok, sem a kicsörgést, sem a másik fél hangját nem hozza a headset, azok maradnak a telefonon.

Ha a headsettel vagy a telefon csatlakozójával lenne a gond, szerintem zenét sem tudnék hallgatni headseten. Ja, és minden headsettel ezt csinálja.

Meg tudja ezt fejteni valaki? Hálás köszönet, ha igen.

a hívásvezérlőkben sem tudod áttenni a fülhallgatóra?

Az csak a bluetooth headsetekre vonatkozik. Át tudom tenni, de nekem vezetékes headsetem van :slight_smile:

a füles, amit használsz vele, rendelkezik mikrofonnal, vagy csak valami sima füles? ennek elvben nem kellene beleszólnia, de nincs olyan fül- vagy fejhallgatóm, amelyiken nem lenne mikrofon, így nem tudom ezt kipróbálni. a készülékhez kapott, Lightning-csatlakozós fülessel rendben működik?

esetleg próbáld ki a Lightning-jack átalakítódat egy ismerősöd készülékével, illetve próbáld ki egy másik átalakítóval is. ha ott is ez a gond a hívásokkal, illetve másik átalakítóval rendben működik, akkor az átalakítód lesz a ludas.

az esetleges szoftveres problémák kiszűrésére pedig ezeken menj végig:

Mikrofonos füles, igen. A készüléket használtan vettem, így eredeti füles nem volt hozzá. De most kipróbáltam a régi 6s-sel a fülest úgy, hogy rajta volt az átalakító, és azzal sem működik a beszélgetés rész. Vagy azzal nem is kell, hogy működjön? A 6s nem használható lightning fülessel?

Én is az átalakítóra gyanakszom, bár vadi új, de az bizonytalanít el, hogy ha rossz lenne, akkor zenét sem tudnék vele hallgatni. Nem? Ugyanoda dugjuk be, zene jön, beszéd nem. Ez annyira fura.

Majd próbálok keríteni valami ismerőst, akivel ki tudom próbálni az átalakítót.

Köszi szépen.

Alternatív megoldás egy vezeték nélküli fülhallgató vásárlása, ha tényleg mondjuk rossz az átalakító vagy bármi más a készülékben. Nyilván ezeket tesztelések árán tudod csak megtudni.

Nincs tele kosszal/szosszel az atalakito? Az okozhat ilyet

Nincs. Megpucoltam mindent, telefont is, átalakítót is. A telefont visszaállítottam, újként újratelepítettem - nem tököltem a külön lehetőségekkel a cikkből, mert amúgy is gondom van a hálózateldobálással az új IOS miatt, gondoltam, hátha jó lesz. Szóval minden megvan. A lightning csatlakozója a telefonnak jól működik, mivel tökéletesen működik a töltő is, és a fülesen a zenehallgatás is. Csak a francos hívásnál a beszédhang átvitele nem megy a fülessel.

Nemes 1xűséggel menj be egy boltba ahol ilyent árulnak (átalakítót) és teszteld ott. rögtön ki fog derülni mi a bibi, mert ahol átalakító van ott füles is kell legyen, ergo azt veszed meg ami hibás nálad. bár ha nem eredeti az átalakító akkor az lehet ludas esetleg ebben, hogy zene van duma sehol.

1 kedvelés

Teljesen véletlenül rájöttem a megoldásra. Az Ebay-en böngésztem az átalakítókat, és egyszer csak arra lettem figyelmes, hogy a kínaiak minden jack-lightning átalakítónál külön odaírják, hogy csak zenét továbbít a fülesre vagy beszélgetést is. Sőt, még azt is, hogy amennyiben a beszélgetést is továbbítja, akkor hányas IOS-tól megfelelő az adott átalakító, mert van, amelyik csak bizonyos verziószám alatt, van, amelyik fölötte is. Szóval nagyon úgy tűnik, hogy ezek az átalakítók trükkösek, olyat kell szerezni, ami NEM CSAK a zenehallgatást oldja meg, hanem a beszélgetést is.

Na most én az átalakítót négyezerért vettem telefonos boltban, szerintem ott sem tudják, hogy mi van. Az Ebay-en lehet venni kétezer körül olyat, ami a headsetet is megoldja.

Ti tudtok erről? Nyilván az utángyártott átalakítókról beszélünk, az Apple nem tudom, milyet árul, de vicc, hogy most láttam, hogy az Apple-nél csak 3000.

Az Appe atalakitojan minden lab be van kotve, igy minden funkcioja mukodik. Nem is tudtam arrol, hogy van olyan atalakito, amin nincs minden lab bekotve. Ez teljesen meglepett. A te atalakitodon mukodik a play/pause gomb es a hangeroallito is?

Az átalakítón nincsenek gombok. Az csak egy párcentis kis adatpter. Vagy mire gondolsz pontosan?

A fulesen levo hangero novelo es csokkento valamint a play/pause gombokra.

Igen, az működik. Tökéletesen működik a füles, ha az átalakítóval zenehallgatásra használom, de a telefonálás nem működik. Ugyanezt a fülest használtam a 6s-sel, ott természetesen működött a telefonálás is. Az átalakító a bűnös, és a kínaiaknak köszönhetően már tudom, hogy mi a gond. Csak gyanús, hogy ezt kevesen tudják, az árusok meg nem tájékoztatnak. Lehet, hogy megunom a keresgélést, és szerzek egy bluetooth headsetet, csak utálom, amikor mindenemet állandóan töltenem kell. Én nagyon szeretem a vezetékes fülest, de mivel telefonálásra használom és nem zenehallgatásra, kicsit most meg vagyok lőve.

ja hát ha nem eredeti az átalakító, akkor ott aztán bármi lehet, mert nem lehet tudni, milyen elektronika foglal helyet benne. bár ettől még furcsa, hogy megkülönbözteti a zenét és a beszédet.

Sajnos már rég kidobtam a dobozát, még az is lehet, hogy eredeti volt, mivel 4000 volt az ára. Nem tudom. A következőt már csak akkor veszem meg, ha ki is próbálhatom előtte.

A problemat itt a MiFi “hangkartya” okozza. Tobb fajta chipet lehet valasztani, ami menni fog a telefonnal es nem mindegyikben van mikrofon. Ezt a gyarto donti el, aki a fulest osszerakja. Szoval, itt a kinai egy olyan chipet valasztott, amit az Apple csak fulhallgatohoz keszitett es nem mikrofonos fulhallgatohoz.

Eddig voltam “okos”, most ezt a kommented már nem értem :slight_smile: A fülessel nincs gondom, eddig is azzal telefonáltam a másik telefonról. A chip esetén a kis párcentis átalakítóról beszélsz, amit beledugok a telefonba, majd pedig abba a fülest?

nézd meg az általam linkelt iFixit cikket, abban szétszedik az átalakítót, ott láthatod az elektronikáját is.

1 kedvelés

Már mikor leírtam neked, hogy az átalakítóval lehet a gond, ha nem eredeti apple, mert vagy nem az igazi a bekötése, vagy nem az a chip van benne ami kell, stb. A chip az egy miniatűr elektronikai egység és az apple előszeretettel rak mindenébe olyant, hogy bárki nem tudjon az eszközeihez gyártani esetlegesen silány kiegészítőket. persze így készülnek, régebben ezért is voltak olyanok hogy vett az ember kábelt és a következő nagy frissítés után már nem működött jól a telóval, az még ki is írta hogy nem eredeti a kábel, meg hasonlókat, persze az után gyártottakra vonatkozóan .