Alattunk a Greyp elektromos kerékpár avagy mountain bike!

Eredetileg itt jelent meg: Alattunk a Greyp elektromos kerékpár avagy mountain bike! - Szifon.com

Akik a Szifon.com-ot olvassák, tudják, hogy nem vagyok egy nagy kerékpáros, sőt… Azonban mindig is szemeztem azzal, hogy a roller után vagy mellé egy elektromos kerékpárt is beszerezzek. Eddig érdemben ülni sem tudtam egy ilyen “teremtményen”, és mikor megláttam, hogy ElektroBikereseknél elérhető a bérlés, vásárlás opció, gondoltam, kipróbálok egyet. (A képen a párom látható) A…

Ez tényleg elég fasza meg minden, de azért egy középkategóriás autó árát elkérik érte. Nekem ez egy bicikliért bőven túl sok.

Szerintem aki budapesti (vagy bármilyen más nagyvárosi) és esze ágában sincs autót venni, de tömegközlekedni sem akar, annak lett ez kitalálva. Mint ahogy az elektromos roller is.

Pedig az ára alapján még csak nem is felsőkategóriás e-bicikli. Egy Rotwild/Porsche vagy +STROMER- közel a duplájába kerül, mondjuk ezek DT Swiss kerekeken gurulnak. Az egyik ismerősöm pont az autót váltotta le egy elektromos kerékpárra. Nincs kedve dugóba ülni így májustól-oktoberig szinte csak ezzel jár dolgozni, ami kb 35 km oda-vissza naponta, és nincs rá súlyadó, sőt biztosítás is olcsó.

Ez igazából egy bicikli formájú motor. Az árát is így nézd.

@Admin, a 105 kiló nem akadály a (nem e-)biciklizésnek. napi 1 óra és akármennyit ehetsz, pikk-pakk 100 alatt leszel.

Most nem azért, de a kerékpár nem egy sport eszköz, ami azért van hogy edzem a testemet és nem az a lényege hogy ne fáradjak el? Ha azt szeretném hogy nehéz legyen kell rá aggatni pár plusz súlyt és akkor még edzettebb lehet a gazdája. Mert hát így lesz jó sok pénzért egy eszköz ami még nehéz is és áthidalja a kerékpározás lényegét a mozgást.

Nem csak az. Élmény is lehet.

Szerintem egy kozlekedesi eszkoz, ami el tud vinni A-bol B-be. Ugyonezt beirhatnad az e-scooterek ala is, hiszen az ‘e’ nelkul az is sportolasra alkalmas eszkoz lenne.

Persze lehet, de maga a kerékpározás lényege veszik el javarészt szerintem a gépesítéssel.

Lehet, neked. :slight_smile: Nekem így is élmény volt.

Ha közlekedési eszköz lenne, kellene rá valami vizsga minimum kreszből, de ameddig ezt nem teszik kötelezővé addig sport eszköz.

Jó mi anno a haverokkal minden szombaton túráztunk kerékpáron kb 40km-t (jó régen volt :smiley:) beiktatva fagyizókat stb, na az jól esett kivéve ha jól esett :crazy_face:

Itt az akarás az akadály :smiley:

1 kedvelés

Tehat, akkor nem szamit kozlekedonek az, akinek nincs jogositvanya es ugy kozlekedik?

Tehat, ha labbal tekerek napi 5km-t kerekparral, akkor nem kell tudnom a szabalyokat es sportolonak szamitok, de ha ugyonezt egy akkus motorral segitett szerkezettel teszem (amira a jogszabalyok szerint nem kell se rendszam, se vizsga a hasznalatahoz, tehat a szabalyok ismerete sem) akkor szerinted megiscsak vizsgazni kellene? A kerekparral pont az a baj, hogy az ember leizzad a hasznalataval, ha teszunk ra egy motort es megszunik ez a problema, azzal csak javitottunk a szerkezet hasznalhatosagan, megsem csinaltunk belole plussz papirozast kivani bonyolult valamit.

Akkor erre csak egy kérdésem van. Mennyit szoktál a városban pl Budapesten közlekedni autóval?

Nem kozlekedek autoval, mert vezetni kell. Majd ha kikerul a kormany, venni fogok. 5-6km-en belul gyaloglok, ha messzebbre kell menni, akkor tomegkozlekedek.

elnézve egy rakás nem elektromos bringást, akik simán átmennek a piroson, vagy bárhol, zebrán nem szállnak le és tolják át, hanem simán átgurulnak, nincs rajtuk sisak, nincsenek kivilágítva, meg össze-vissza cikáznak a gyalogosok között… akkor ők sportolnak?

Na ez a bökkenő és adja a nézőpont különbségeket. Ha vezetnél tudnád és hidd el nem élveznéd azt amit a sok kerékpáros művel az alapvető közlekedési és kresz ismeret nélkül a KÖZÚTON. Mert tojnék rájuk ha nem kellene kerülgetni őket és nem tartanának fül állandóan az amúgy is egyre kevésbé használható városi forgalomban. Arról nem is beszélve, hogy saját testi épségükön kívül még mi mindenkit sodornak veszélybe ezzel a magatartásukkal.
A cikkben szereplő eszköz meg igen sport eszköz, a felépítése folytán és a gumijainak profilja miatt is, nem aszfaltra való, ha meg sport eszköz akkor minek is bele a gépi hajtás?

Pont erre céloztam, hogy nem közlekedők hanem szabálytalankodók akiket senki nem büntet és azért mert már régen nincsen rá igazán rendelet, vagy van csak magasról tesz rá mindenki sajnos. Én simán visszahoznám azt ami a régi rendszerben működött sok esetben, a rendőr megállította biciklist és ha nem voltak meg a közlekedéshez előírt alap dolgok akkor szelep kivesz és ha volt nála pumpa akkor nem is adta vissza ( többnyire eldobta de ma már ezért simán beperelhetnék)

autósból is kismillió ilyen van. idióta minden közlekedőből van, függetlenül attól, hogy milyen formában jut el A-ból B-be. a KRESZ ismerete és betartása mindenkinek a saját érdeke lenne, de ezért kell defenzíven közlekedni, és akkor mások hülyeségét is jó eséllyel el tudod kerülni. itt mindegy, hogy elektromos-e egy bringa, vagy nem. minden a használójától függ.