Akkor ez lehet UK Apple ID-nál látszik és nem magyar Apple ID-nál.
nekem is volt UK curve kártyám de sajnos a lejárat után már magyart küldtek így már nem működik AC+ vásárlásra. A PayPal-t én sem próbáltam de a fizetésnél ott volt mint opció. De gyanítom hogy most már a PayPal is ugyan úgy figyeli a régiót hiába akarsz másik országból származó kártyát beállítani.
Ha szolgáltatótól (Vodafone) 2 év hűséggel vásárolt készülékre veszek AC±t, akkor egy készülék csere után az Apple ugyanúgy Vodafone függő készüléket ad? Illetve ilyenkor vajon jelezni kell a szolgáltató felé, hogy készülékcsere történt?
Vagy hűségidős eszköz esetén ne is gondolkodjak AC±ban, mert nem fog menni? ![]()
Sziasztok! USA-ból tervezek 14 Pro-t vásárolni. Olvastam korábban, hogy csak az itthon is forgalmazott modellek szervizelésével foglalkoznak itthon, az USA verzió viszont csak eSIM-mel érhető el. Ez az AppleCare+ esetleges érvényesítésnél okozhat bármilyen gondot? Ha helyben megveszem rá a két éves AC±t, akkor később lesz lehetőség hosszabbításra? Köszi!
Szia ![]()
Pár hete kérdeztem meg, a más kontinensről érkező készüléket elvileg nem fogják neked szervizelni. Értsd USA, Kína stb… Bár ebben @Czo lehet többet tud mert neki Ausztrál telefonja van és nem tudom AppleCare±ban szervizeltette-e már.
Én úgy tudom, hogy USA telefont itthon nem fognak szervizelni neked AppleCare+ alatt sem.
USA, UK es AU cuccot is vittem mar itt szervizbe, semmivel sem volt problema. Amivel nem probalkoztam, az az, hogy olyan cuccot bevinni itt, amit nem arulnak. Tehat UK-bol szarmazo watch az UK-ban volt szervizen, amig itthon nem arultak, viszont az USA es AU watchok mar itthon is voltak szervizben. Minden termeken volt AC+.
az iPhone 14 Pro esetén ez azért van így, mert a kinti modellben nincs fizikai SIM-re opció, és az Apple sehol másutt nem forgalmaz ilyen modellt, így nem tudják típusazonosra kicserélni. ugyanez a probléma előállhat a mmWave-et támogató, kinti típusok esetén is, mert abból sincs itt.
tehát nem az az gond, hogy amerikai, hanem hogy itt nem forgalmaz belőle típusazonos modellt az Apple.
ugyanígy a HomePoddal sem lehet itthon jelenleg mit csinálni, azzal is külföldre kell menni, ahol forgalmazza az Apple. ha a fizikai SIM nélküli, és mellé mmWave-es iPhone modellből lenne bármi másik, pláne európai országban, akkor ott szervizelnék az amerikai modelleket is.
nem egy visszahívás/csereprogram esetén is külön kiemeli az Apple, hogy korlátozhatják a javítást az adott régióra.
esetleg egy Apple Store-ban ettől függetlenül meg lehet próbálkozni, de könnyen lehet, hogy azt mondják, hogy bocs.
Nekem tipusazonosra cserelte az Apple pl az iPhoen 8-at. Az UK-ban es AU-ban ugyonazokat a tipusszamokat arulja az Apple, amit itt is arulnak, igy ezeknek a csereje, ugyonolyan tipusra, es europai modellszamra tortent. Peldaul a jelenleg a kezemen levo Series 4 LTE verzio tipusa A2008 (ez egyezik europaban es ausztraliaban is), mig a mostani modell szama NTVR2B/A (ez nemet), az eredeti az ausztral tipusszamu (elo kellene turni hozza a dobozt, mert screenshotot nem csinaltam, igy nem tudom, mi volt az eredeti). Az USA-ban forgalmazott telefonom olyan tipusszamu volt (ez az A2008-nak megfelelo szam), ami nem az europai, a csere utan ugyonolyan amerikai tipuszamot es modellszamot kaptam. A csere az iStyleban volt.
Szerk: ez ott volt igazan feltuno, hogy az USA iPhone 8-nak a hatuljan csak Apple logo volt talan, mas felirat, se CE se semmi nem volt, a cserekent kapott keszuleken szinten nem voltak ezek feltuntetve, de az europai torvenyek miatt rajta kell lennie, igy volt a telefonon egy matrica, amin a CE rajta volt :)). Az Xs Max-on ausztraliaban nem volt szinten felirat, de mivel a tipusa ugyonaz volt, mint az itthon forgalmazottnak, igy a tipusazonos csere utan, feliratos lett a telefonom.
Szerk2: Az Xs Max-rol talaltam screenshotot. Az eredeti ausztral A2101/MT512X/A, mig a csere peldany A2101/NT512ZD/A (ez szinten nemet). Megtalaltam az iPhone 8-at. a cserere kapott keszulek NQ732LL/A (ez USA), az eredetirol sajnos nem talaltam shotot.
Sziasztok! Az alábbi kérdésemmel kapcsolatban van valakinek tapasztalata?
Köszi előre is!
tudtommal mindenben ugyanolyan készüléket kapsz csere esetén, ha függő volt, akkor függő lesz a csere készülék is. AppleCare+ viszont csak az eredeti vásárlás dátumát követő 60 napban köthető, kicserélt készülékre nem, hiába tekinthető az fizikailag újnak.
Nekem sehogy sem dobja fel a Paypal fizetést, pedig csináltam UK Apple ID-t, hozzákapcsoltam a UK címes Paypalt is. Mit hagyok ki?
nem tudom simán lehet, hogy azóta változott utoljára tavaj előtt novemberben vásároltam akkor még volt, de azt curve kártyával fizettem. azóta az sajnos lejárt és az új olyan mintha már nem uk lenne
Sziasztok!
Van olyan régió ahol kedvezően lehet aktiválni az Care±t?
mivel adott országhoz tartozó bankkártya is kell, ezért minden attól függ, milyen kártyád van. mert hiába ajánl neked valaki egy adott országot, ha nincs olyan bankkártyád, akkor nem fogod tudni ott megkötni.
Ez is igaz! ![]()
Angol az megoldható de rohadt drága
Macbook Air M1.
Svédeknél van jó árfolyam ha az Eu-t nézzük.
Most nem tudok régiót váltani mert aktiváltam az apple tv ingyenes csomagját.
Új Apple ID-t kell csinálnom akkor? Szerk: ha lemondom az ingyenes apple tv-t akkor elvileg módosítható? Vagy nem?
Mert most eltűnt a frissen vásárolt magról az AppleCare + aktiválási lehetőség.
én nem váltanék régiót, inkább új Apple ID.
Megvan köszi csak a app store fiókba jelentkezek be másik Apple id-vel és ott az angol régió aktív.
Van esetleges opcio USA vagy svéd kártyára szert tenni? Svéd revoluton regisztrálok akkor is angol kártyát ad?
Kell egyáltalán MacBook Aira? Ha így kell fizetni érte ha káresemény van ?
Telefonra csak csak megértem ezt itthon használom leginkább.
AppleCare+ for Mac is an insurance product that provides expert technical support and hardware coverage, including NEW unlimited incidents of accidental damage protection, each subject to an excess fee of £79 for screen damage or external enclosure damage, or £229 for other accidental damage. In addition, you’ll get 24/7 priority access to Apple experts by chat or phone. Coverage begins on the date you purchased AppleCare+. Coverage does not include theft or loss of your device.
Sziasztok!
Április 15-ig vásárolhatok Apple Care±t a MacBook Pro-mhoz, de tanácstalan vagyok, hogy a 3 éves konstrukciót vagy az éveset válasszam.
Szeretném 3 év után megújítani majd az Apple Care±t, de az Apple oldalán azt írják, hogy csak lehet, hogy lesz rá lehetőségem, garantálni nem tudják.
Ha most a magyar App Store-ra van állítva az Apple ID-m, akkoris jogosult lehet hosszabbításra, ha azt csak a hosszabbítás napján állítom mondjuk UK-re?
Nekem egyébként az éves konstrukció szimpatikusabb lenne, de UK Store-ban pl. az Apple Music majdnem 3x annyiba kerül.
Ha garantalna, az ongyilkossag lenne a ceg reszerol, mert akkor azert perelheted, mert nem tudta garantalni. (ha kozben megszunik a meghosszabbitas lehetosege, akkor ertelemszeruen neked sem lesz/lenne ra lehetoseged, peldaul, ha teljesen kivonulna mindenfele IT piacrol, es az Apple Inc napszemuvegeket, meg gumimatracokat gyartana, akkor se lenne tul sok ertelme, hogy garantalni tudja a meghosszabbitast. Nem beszelve arrol, hogy mi van, ha kivonulnak arrol a piacrol, ahol szerzodesed van… Szoval, ha lejar majd kiderul, hogy lesz-e meg apple, lesz-e meg ott applecare+, lesz-e meg hosszabbitas es belefersz-e majd a feltetelekbe.).
Az Apple ID-s dolgot nem igazan ertem. Amikor lejar, akkor belepsz egy olyan orszagu bankkartyat/cimet/telefonszamot/faxszamot/vercsoportot/hangszint/stb tartalmazo Apple ID-vel es ott lesz a hosszabbitas lehetosege, ha lesz meg akkor hosszabbitas. Meg tudod hosszabbitani Apple ID nelkul is, majd kesobb kapcsolni Apple ID-hez (aminek ugye adott regiohoz kell tartoznia).
Azt sem ertem, hogy mikoze az UK Store Apple Music elofizetesehez ehhez.