Eredetileg itt jelent meg: Az Apple a tegnapi este folyamán tévesen vont le összegeket a magyar felhasználók kártyáiról - Szifon.com
Tegnap kora este érkeztek az első hírek, hogy az Apple minden előzmény nélkül kisebb összegekkel terheli meg magyarországi felhasználókat, amiről akkor több hírportál is beszámolt, köztük a 24.hu. Ezek vagy korábbi előfizetések vagy korábbi vásárlások lehetnek, amiket valamilyen hiba folytán a rendszer újra le akart vonni, és bizony aki nem használt webes kártyát vagy nem…
-5.490 HUF
Az Apple előfizetéseim egyik fordulónapja sem mostanára esik…
Nekem 16k, amit nem tudott levonni…
Nekem webkártya volt elkülönített összegkorláttal, de erről több mindent fizetek ezért néhány 10e Ft kell, hogy mindig legyen rajta…
Az Apple-nél van vmi bejelentési minta ilyen helyzetekre?
Elvileg itt látszódnia kéne ha valós levonás lenne, de nem látszik. Szóval Apple support, ahogy a cikkben is írva van.
Nekem 799 forintot vont le. Az összeg alapján ez az egyik olyan alkalmazás havi díja amit még áprilisban lemondtam… Korlátoztam a bankkártyámat, de jó lenne tudni, hogy meddig hagyjam így, mert 30-án tényleges levonásaim lennének esedékesek…
@vkleszken hívd fel az Apple Supportot.
akit érint, az írja már le azt is, hogy melyik banknál lévő kártyájával tapasztalja ezt!
Nekem most is probalt levenni Wise kártya van megadva.
@Nem_Tom @vkleszken @Edems hozzá van adva a kártyátok az Apple Pay-hez is, vagy csak az Apple ID alatt szerepel fizetési módként? illetve a fordítottja: hogy csak Apple Pay-hez van hozzáadva, de a tényleges kártyaadatok nincsenek beállítva fizetési módként?
mert szerintem annak semmi köze nem lesz ehhez, hogy egyébként hozzá van-e adva az Apple Pay-hez is vagy sem, hanem csak az számíthat, hogy fizetési módként meg van-e adva az Apple ID-nál. ha nincs, de közben Apple Pay-be regisztrálva van, akkor szerintem nem érinthet ez a jelenlegi probléma sem.
Ez nem Apple Pay probléma, ez az Apple ID-hez kapcsolt kártya Apple által ok nélkül való megterhelése.
Az én esetemben ezt a konkrét kártyát nem is lehet hozzáadni a tárcához azaz nem lehet Apple Pay fizetésre használni.
A 24.hu-n lejött egy tisztázó hír erről ahol hivatkoztak is a Szifon.com-ra
Itt nem kicsi osszegekrol van szo hanem van akitol 80-200-500 ezret is levont.
Es itt nem korabbi elofizetes vagy vasarlasrol van szo szerintem hanem egy hibarol mivel tolem 2000ft-t vont le es semmi elozo elofizetesem nem volt ennyi.
Biztos vagy te ebben?
Mert tobb ismerosom is erintett, de mindenkinel “csak” korabbi havidijakat zaroltak. Volt olyan, akinel 1 vagy 2 probalkozas volt, de van egy ismeros, akinel 79 alkalommal zaroltak a regi 2 TB-s iCloud arat (ezt, ha kiszamolod, akkor pontosan 236210 Ft, de ez nem nagy foglalas, hanem a hibamintaba bele illo, kicsi).
Felesleges felhívni, simán vissza fog kerülni a pénz elvileg:
Szerintem ezt az Apple Ai intezte.
Nekem 1990ft-t vont le tegnap, revolultról. A Korona rádió ebben a pillanatban mondta el a hírekben, hogy vissza fogják téríteni a pénzt.
Ja, és a revolut kártyám bent van az apple pay-ben meg meg is van adva fizetésikártyaként, meg a magyar is.
tuti levonás volt, vagy csak zárolás?