Az Apple bemutatta az AirTaget, amivel megkeresheted a kedvenc dolgaidat!

Eredetileg itt jelent meg: Az Apple bemutatta az AirTaget, amivel megkeresheted a kedvenc dolgaidat! - Szifon.com

Az AirTag nem más, mint egy apró kerek műanyag lapka, amit elhelyezhetünk a táskánkba, biciklinkre, esetleg a távirányítók hátuljára. Ezután pedig az iPhone, iPad segítségével ezeket a tárgyakat megkeresheted. Megannyi dologra alkalmas lehet egy ilyen kütyü, akár egy irattartóba elfér, vagy berakhatjuk a laptop mellé, kulcstartóra rakható, és igazából a kiegészítő gyártókon múlik, hogy még…

Ha valaki más AirTagje a te dolgaid közé kerül, iPhone-od felismeri, hogy veled együtt mozog, és értesít erről. Egy idő után – ha még mindig nem találod – az AirTag hangjelzéssel figyelmeztet rá, hogy nálad van.
Ha ezt nem lehet kikapcsolni, akkor az ellopott bicajok, táskák majd szépen figyelmeztetik a tolvajt és hagyja is őket. Vagy ha csipog, megtalálja.
Illetve, mivel vannak Bluetooth eszközkereső alkalmazások, azonnal kiszúrja majd az AirTeg-et.

Attól még a csajomnak, aki állandóan keresi a kulcsát, jól fog jönni! :slight_smile:

1 kedvelés

ez még mindig nem a tolvajok ellen van, hanem hogy a becsületes megtaláló vissza tudja juttatni a dolgodat.

1 kedvelés

Azért egy parkolóházban vagy utcán leparkolt ellopott autónál rosszul nem jön.

1 kedvelés

Kösz a gyors cikket! A négyes csomag megvásárlása fent van a teendő listán. Nagyon várom! Kicsit még fáj a hátam akkor a hátast dobtam a Hermész tok áraktól!!!

3 kedvelés

Az az érdekes, hogy a Samsung konkurrens Galaxy SmartTag+ -ja, ami szintén rendelkezik ultraszélessávú chippel (ami csak az Apple-nél U1 nevű) az $40-ért lett előre bejelentve még januárban, 2 db pedig $65 -ért. Ehhez képest az Apple szemrevételezhetően olcsóbban adja (noha $39-ról szóltak korábban a pletykák)! A csak Bluetooth-os sima Galaxy SmartTag kerül $30-ba. A SmartTag+ még nem jelent meg tudtommal.

1 kedvelés

Mindegy de ők előbb jelentették be mint az Apple és ez a fontos :crazy_face:

Mi van abban az esetben,ha en nem jarulok hozza?kikapcsolhato?ha nem szeretnem,hogy maset erzekelje?

pontosan miért nem szeretnéd, hogy másét érzékelje?

A nem kívánt követésnél lehetnek ám fura szituk:

  • Elrejt nálam vki egy AT-t, mondjuk nincs iPhone-om és egyszer csak elkezd sípolni. A színházban, temetésen, … Először azt se tudom, hogy ez engem érint, csak miután mindenki engem néz :wink:
  • Valaki olyan helyre rakja be hozzám az AT-t ahonnan nem vagy csak nagyon nehezen lehet kiszedni miközben megy a hangjelzés
  • Berakok egy AT-t abba a kocsiba amit ketten használunk felváltva az asszonnyal. Na most mi lesz, ha Ő megy a kocsival a boltba ?
    Szóval van pár speciális eset amit én még nem értek és jó lenne ha elmagyarázna valaki :slight_smile:
    az Applenél tuti végig gondolták ezt, de nem írtak le mindent.

Ha nekem iPhone 10 -em van, azzal is működik? Abban nincs U1 csip.

Szerintem a hanghoz bt kapcsolat kell. A kocsis példadhoz pedig Family Sharing.

Az Apple leírásából én úgy értem, hogy maga az AT ad ki hangot.

szerintem működhet, csak a bluetooth által szolgáltatott minőségben, azaz pontatlanabbul. a bluetooth jelerősség alapján következtet… DE ha ezt a minőséget az apple nem tartja megfelelőnek, akkor sajnos lehet az is, hogy mégsem fogja engedélyezni az X* vagy korábbi iPhone-szériáknál…

előbb értesítést kapsz a telefonodon…

+1: tolvaj viszi az airtaggel felszerelt bringámat/kocsimat… hogyan reagál az airtag amíg nem jelölöm elveszettnek? HA van iPhone-ja a tolvajnak, akkor neki jelzi a “nem kívánt követés”-t?

A “barátnőm kocsikázik az airtagemmel” esetre biztos van megoldás, én is kíváncsi vagyok, még nem raktam össze… Ugyanez, általánosabb példával:
Ha egy szülő szeretné a gyerekét biztonságban tudni ~ követni airtag-gel, akkor meg tudja oldani (HA van iPhone-ja a gyereknek/nincs / a gyerek együtt utazik más iphone-osokkal…)

+1: androidosokat viszont könnyedén lehet követni :smiley:
talán lesznek erre válaszok. vagy lépni fog a Google is.

Na igen amennyiben elveszett módban van akkor hülyeség lenne hogy bárkinek is jelezzen a tulajon kívül, de ha azt ki akarják zárni, hogy valaki lekövessen a tudtomon kívül akkor az meg ütközik ezzel.
Akkor ez lenne az új 22-es csapdája?

@gunar megint szövöd az elméleteket, totál feleslegesen. nem értem, miért kell kitalálni mindenfélét. komolyan azt hiszed, hogy senkinek nem jutott eszébe az Apple-nél ezeket végiggondolni?

Az AirTaget úgy terveztük, hogy megelőzze a nem kívánt követést. Ha valaki más AirTagje a te dolgaid közé kerül, iPhone-od felismeri, hogy veled együtt mozog, és értesít erről. Egy idő után – ha még mindig nem találod – az AirTag hangjelzéssel figyelmeztet rá, hogy nálad van.

Persze gondoltunk arra is, ha épp egy barátoddal együtt töltöd az időd, akinek szintén van AirTagje, vagy a vonaton ülsz, ahol egy csomó AirTag van körülötted. A jelzések csak akkor aktiválódnak, ha egy AirTag eltávolodik tulajdonosától.

tehát ha valaki becsempészi a saját AirTagjét a táskádba, akkor ha nem csempészi mellé a saját telefonját is, akkor az az idegen AirTag jelezni fog neked, hogy ott van – ha iPhone-od van, akkor értesítéssel (is), ha nincs iPhone-od, akkor egy idő után sípolva, és akkor megtalálod, és kiveszed belőle az elemet. (és ezzel akaratlanul ismét újabb tippet adhattunk a tolvajoknak, csak mert nem érted egy funkció működését…)

hogy elveszett módban jelez-e majd, csak hogy a tolvaj jól eltávolíthassa: szerinted az Apple nem gondolt erre?

az AirTag továbbra sem a lopás megelőzésére van, hanem arra, hogy a becsületes megtaláló vissza tudja adni azt, amire ráaggattad. ha valaki lop, akkor az ellen semmi nem véd, de te magad megelőzheted, ha nem adsz rá esélyt sem.

de amint kézbe lehet venni, minden ilyen gyakorlati dolgot ki fognak próbálni vele.

tényleg nem értem, miért kell minden egyes alkalommal elméleteket gyártani, mikor le van írva az Apple termékoldalán, mi és hogyan működik.

Én egy darabra mindenképp benevezek kulcscsomóhoz. Ezzel kapcsolatban egy kérdés: iSTYLE-nál csak én nem találom az AirTag bőr kulcstartót, vagy (egyelőre) nincs náluk még terméklap se hozzá?

@Jadeye Hát én már nagyon várom, hogy leteszteljétek, mert akartam venni… De minél többet olvasok róla, akár itt a leírásotok alapján, egyre nagyobb a katyvasz. Egyik mondat üti a másikat.
Most nem kezdek el példákat írni rá.
A lényeg, hogy alapos teszt legyen! :wink:

Nyugodtan kérdezz bele :slight_smile: Már mi is alig várjuk hogy megjöjjön!