Az Apple bemutatta az Apple Watch Series 4-et – árak, megjelenés, technikai adatok

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2018/09/13/az-apple-bemutatta-az-apple-watch-series-4-et-arak-megjelenes-technikai-adatok/

Az Apple tegnap este végre bemutatta az új generációs óráját, az Apple Watch Series 4-et, ami nagyobb kijelzővel, gyorsabb processzorral, lekerekített sarkokkal érkezik, szó szerint kívülről és belülről is megújul! Idén negyedik éve, hogy elérhető az Apple órája, és valójában eddig csak Series 2 volt az, ami miatt érdemes volt váltani, főleg a vízállósága miatt.…

De nem az van hogyha kint veszünk egy LTE képes órát hiába fogja majd bevezetni pl a magyar T az Apple órára is az esim-et nem lehet majd vele használni?

erre tudtommal nincs egyértelmű válasz addig, ameddig nem áll elő az a helyzet, hogy itthon is aktiválni lehetne rá a cellular funkciót.

Azt magyarázza már el nekem valaki, hogy az EKG az jogi dolgok miatt nem elérhető még, csak a mindenható USA-ban, vagy ezt hogy gondolják? Az egyik legnagyobb újítás, ami “nesze semmi,fogd meg jól” elven van meglebegtetve a vásárlók szeme előtt…

legjobb tudomásom szerint nem volt szó arról, hogy miért nem lesz elérhető az EKG, de egyébként könnyen elképzelhető, hogy valóban van mögötte jogi szabályozás is. ugyanakkor a megjelenéskor még az USA-ban sem lesz elérhető, azt majd a watchOS 5.1 hozza el várhatóan.

értem, köszi

Az 50m vizállóságot megprobálhaták volna 100m-re feljavitani. Nem mondom, hogy lehetséges, de jó lett volna, ha vizisportokhoz is lehetne használni.

Sziasztok .

Nekem az új iPhone készülékek nagy csalódások voltak , nagyobb durranásra számítottam .

De az Apple Watch 4 Már jöhet is , amint meg lehet valahol vásárolni , megyek sorban állni , pedig nem vagyok egy olyan ha valami megjelenik már futok is érte , sőtt , olyan még nem volt , de ez kell . Nagyon elnyerte a tetszésemet .
Csak tudnám mkor és hol lehet már megvenni :joy:

https://index.hu/techtud/2018/09/14/iphone_xs_elitklubban_van_hazank/

ha van itthon eSim, akkor miért nincs vajon LTE-s Watch? Vagy az tök más?

valószínűleg azért, mert még az Apple nem engedélyezte, illetve a T-nél igazából még kísérleti jellegűként említették ezt nemrég: https://szifon.com/2018/06/30/dupla-sim-kartyaval-erkezhet-a-2018-as-iphone/

Itt az USA- ban a mai naptól lehet elörendelni,Oktober 12-19 várható a kézbesítés…

Az automatikus SOS hívás működik hazánkban? Például elesek és nem reagálok semmit, akkor itthon is “felhívja” a segélyhívót és küldenek mentőt?

hogy itthon a gyakorlatban hogy működik, azt a segélyhívó felesleges felhívását elkerülendő nem próbáltuk ki, de elméletben ez lenne a feladata, igen. itt ír erről az Apple részletesen: https://support.apple.com/hu-hu/HT206983

1 kedvelés

Az “Apple nem engedélyezte” inkább nem tud eleget gyártani gondolom. Mert itt szerintem kivételesen nincs mit engedélyeznie az Apple-nek. Vagy alkalmas rá a hálózat/szolgáltató, vagy nem.

De akkor az LTE Watchokban is eSim van?

igen.

Most beszéltem a Telekommal és egyelőre semmit nem tudnak az üf szolgálaton, szokás szerint az eSIM-ről, hogy az új vasakkal jön-e v sem. Ergo majd 21.-én kiderülhet, ha a kínálatban feltűnik a Series4 LTE akkor lesz iphone-hpz is.

A kettő igazából technikailag baromira különbözik egymástól.
iPhonenál semmi extra nincs a Huwaei órához képest. Az eSIM egy szabvány, felmész wifire, a QR kódot leolvasod és a profilt rátölti az eSIM-re. A Telekom hálózata az eSIM-et ismeri, kezeli, van kiosztható profiljuk. Működni fog az új iPhoneokkal, ez nem szabad, hogy kérdés legyen.
Apple Watchnál más a szituáció, mert valóban ott is a szabány eSIM-et használják, azonban az nem egy független SIM kártya, hanem gyakorlatilag tandemkártya. Ezt a részt pedig a háttérrendszerük valószínűleg nem tudja kezelni egyelőre. És hálózatilag valószínűleg nagyobb prioritást élvez, hogy így egy után az n+1. Start után lassa működjön végre a VoLTE.:smiley:

Miért? A hüvely órába külön előfizus eSIM megy ? azt nem ugyan úgy tandem rendszerben hozzárendelik a főkártyához? Ennek nem lenne sok értelme ha nem a telefonhoz csatolják. Na meg a D-Telekomnál is megoldották akkor itthon ez mivel lesz nehezebb? Jó emléxem mikor elindult az új szofverük és nem lehetett 1 hónapig személyesen befizetni és még online is ritkáb, na az is siralmas volt!

A normál előfizetésed mellé lesz egy plusz pár ezer ft-os előfizetés. UK-ban pl 10 font / hó, itthon szerintem olcsóbb lesz.

Most is van tandem kártyám, igaz az csak net megosztásra van de mivel az óra is neten keresztül oldja meg a telefonálást, ha jól tudom, így simán tuhatná a rendszer ha integrálják az eSIM-et, gondolom én, aki így rendszer szinten nem vágom mit is hogyan.