Az Apple bemutatta az iPhone 11, az iPhone 11 Pro és Pro Max modelleket – árak, megjelenés, technikai adatok

“Nem követem a Droid-os cuccokat, de ott milyen fejlesztések voltak idén amiktől ledobtátok a hajatokat?”

Például sima egyenes a telefon hátulja? Azt az Apple miért nem képes megoldani?
Vagy például ujjlenyomat azonosítás, mert a FaceId nekem nem jön be?

Most akkor hogy is van ez? Lemaradtam az uj fícsörökkel… en hasznalom a 3d touchot kurzor mozgatasra. A sima 11-ben van ilyen? az XR-bol mintha kimaradt volna.

Haptic Touch van benne, tehát nem számít a lenyomás erőssége.

Sziasztok! Azt érzem problémának jelen pillanatban, hogy azt hisszük tartható az az innovációs ütem amit megszoktunk az elmúlt 12 évben, mióta elindultunk a Nokia E60 óta. Ez idő alatt a gyártók belegyömöszöltek minden lehetséges innovatív eszközt egy 1x1cm-es dobozba ami régen szekrény méretű volt. Be kell látni, ez az a pont, ahonnan az a lehetőség marad, hogy végletekig tökéletesítsék a meglévő hardvert, és a szoftvert. Hozzáteszem azért körvonalazódik az Apple stratégiája, hogy a lassuló készülék eladásokat, havi díjas szolgáltatásokkal szeretné idővel pótolni és ebben a szegmensben lesznek úttörők melyet próbál majd másolni a konkurencia.

Ez is egy probléma, de az emberek hozzáállása is. Ha nem tesznek bele USB-C-t, 2 irányú vezeték nélküli töltést stb, akkor az a baj, ha meg beleteszik, akkor meg az lett volna a baj, hogy miért csak most, mikor a konkurenciánál már mióta elérhetőek ezek… csak lehessen valamibe belekötni.

1 kedvelés

Hát lehet éppen mibe belekötni, mivel egyik sem valósult meg. Sőt, a harmadik kamerán kívül egyáltalán semmi egetverő újdonság nincs.
Az azért nem innováció, hogy egy ezred milliméterrel nagyobb lett a kijelző, vagy éppen vékonyabb a telefon (ráadásul a hátán ott az a randa púp). Akkor tulajdonképpen minek is kell örülni?
Ha igazi fényképet akarok, veszek egy (akár közepes) fényképezőgépet, lehet, hogy sokkal olcsóbban. Biztosan sokkal jobb eredményt érek el, már csak a normális méretű optika, valós zoom, és sokkal nagyobb érzékelő miatt is.

1 kedvelés

Nekem tetszik. 6s után meg is veszem a Prót. Legtöbbször a kijelzőt fogom bámulni. Pont nem érdekel a kamera része, hogy hogyan néz ki. Régebben kétévente váltottam, ez megállt a 6s-nél. A pro is meglesz vagy öt évig.

¯\_(ツ)_/¯
1 kedvelés

Jó hát neked bőven jó ez a váltás. De nekünk pl X-ről nem :slight_smile:

2 kedvelés

Pontosan!Nekem xr van és pont semmi érteleme nincs ezért váltani…

Mondjuk ebben van valami… :sweat_smile:

Hát igen, az X-et tényleg eltalálták, lehet én is inkább kihasználom az apple care±at még decemberig és lesz megint egy karcmentes telefonom új akksival :slight_smile:

An Apple a day keeps the doctor away? :crazy_face::joy:
(A napi egy alma az orvost távol tartja?)

(Forrás: https://lolnein.com/2019/09/12/callthedoctor/)

2 kedvelés

11-ben lenne portre kamera, erdekelne… igy max egy xs (jovore)

Mit jelent a portre kamera?

tele

Nem csak a hivatalos forgalmazót nézve: iPhone XS ára 295000,-, iPhone X 274000,-, illetve az új iPhone 11 289990,- Ft. Csak azt nézve, hogy kb egy árban vannak, közel hasonló a képességük, lényegében melyiket éri megvenni? Vegyük alapul a kijelzőt “minőségét”, a processzort, vagy a kamera képességeket, esetleg nézzük a szoftver frissítéseket? Nekem SE-m van, néha elgondolkodom a cserén, de valahogy nem tudok dönteni, hogy érdemes-e (a jelenlegi készülékkel semmi problémám). Nem kérdésnek írtam, csak “hangosan” gondolkodtam :slight_smile:

Lesz erről cikk 2-3 nap múlva, amint a kezemben van mindkét új készülék. Az iPhone X-et sztem már nem éri meg megvenni, max használtan újonnan biztos nem.

OFF

most olvastam 9to5mac-en, hogy mindegyik iPhone 11-be 4 gb ramot pakoltak, de biztosra csak az első teardown után lehet majd mondani. Akkor ne nagyon álmodozzak az új iPad-ekben 6 gb-ról? :man_shrugging:t2:

Volt mar arra pelda, hogy a bemutatott iPad tobb memoriaval rendelkezett, mint az elotte bemutatott telefon.

legyen így :slight_smile: