Az Apple bemutatta az iPhone 14 Pro és iPhone 14 Pro Max modelleket – technikai adatok, árak, megjelenés

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2022/09/08/az-apple-bemutatta-az-iphone-14-pro-es-iphone-14-pro-max-modelleket-technikai-adatok-arak-megjelenes/

Az Apple idén is a keynote utolsó szekciójára hagyta az iPhone 14 Pro és iPhone 14 Pro Max bemutatását, mi mégis velük kezdenénk a sort az új készülékekről szóló összefoglalóink esetén. Az új készülék nem csak új, nagyobb fényerejű Always-On kijelzőt, új előlapi kameraszigetet, és egy új, lila színt kapott, de a kamerák is komoly…

Nem kenyerem a keserges, de az itthoni arak elkepesztoen brutalisak lettek, foleg ha megnezzuk, hogy a normal 14es modell is 449.000 Ftrol indul, a belepo plus pedig gyakorlatilag felmillio. SZERINTEM ezzel mar nem nagyon lehet mit kezdeni :confused:

Szerintem sosem fejlődtek még ekkorát a számok…

1 kedvelés

Arakbol biztos no1 a keszulek. :laughing:
Az Apple is beallt a pixel haboruba. :grin:
Nem vitat akarok de az Android teloknal mar evekkel ezelott always on display volt, es 120hz kijelzo, es mar 4 kamera van rajtuk. (Van amelyiken 6 es 8 :joy:)
Szoval az innovacio nem tudom hol van mar evek ota az Apple-nel, jah de az ara az az.
Raadasul hol a banatban van mar a ketoldalu toltes?
Miert nem kerult bele a wifi 6E? S22-be beraktak mar. Jah kell valami jovore is. xD
Jah es meg mindig 20w gyorstoltessel bohockodunk, hahhhoooo ez mar 2022 lassan 2023.

Háát… Nem lettek rosszak az új telefonok, de azt hiszem nem érné meg 13 Pro-ról váltani……

Hacsak az USA-ból nem tudja valaki beszerezni…

Es errol vajon mennyiben tehet az Apple?

Hát azért tavalyhoz képest annyit nem romlott a forint, mint amennyivel drágább lett. A Pro Max gyakorlatilag másfélszerese lett a tavalyinak, A forint legfeljebb 20 százalékot romlott. Ez is sok, de azért nem 50 %, mint az Apple árai.

Valamit rosszul szamolsz. Tavaly ilyenkor 295 HUF volt egy dollar, most 398, ez kb. 35%-os dragulas. A Pro Max tavaly 464900.- Ft-t volt, most 629990.-, ami szinten 35%, nem 50%

Na igen és nem csak forint romlott a dollár is erősebb lett (nem csak a forinthoz képest)

ezek a hozzászólások mindig komikusak.

ha az Apple még nem tett bele valamit a készülékbe: “az androidban már Krisztus előtt nyolcmillióban elérhető volt ez…!”

ha az Apple beleteszi: “na az Apple is beállt a sorba…!”

az árak kapcsán pedig én nem tudom, te milyen készülékeket nézegetsz, de épp az általad említett, prémium funkciókkal rendelkező, androidos modellek azok, amelyek sok esetben nem csak hogy az Apple áraival megegyező összegekbe kerülnek, hanem némelyik még drágább is… már legalábbis ha értelmes készüléket akarsz venni, ami szintén flagship kategóriás, és így nem csak maximum 1 évig támogatott.

az árszabás az USA-ban gyakorlatilag nem változott, itthon még mindig azért annyi, amennyi, mert az Apple egy az egyben váltja át az árfolyamkockázat miatt a dollárt euróba (plusz EU-s behozatali vám), majd az eurót váltja forintba, plusz 27% itthon az ÁFA.

amúgy majd akkor is ilyen kacagós lesz a helyzet, amikor a konkurens gyártók is alkalmazzák az “erős” forint miatti kedvezményes árat?

Hát lehet nincsen elég innováció, de ha jól tudom pl az S22-vel egy elhagyatott hegytetőn nem tudsz segítséget hívni, v másik vassal sem a robotok közül, de javíts ki ha nem így van. Igaz ez egy iPhone Ultra -ban lenne az igazi. Na azt hiányolom tőlük én. Csak mert a samu most egy egészen használható xcover 6 pro -t adott ki és nem is veszélyesen néz ki mint kb minden álló teló.
Arról nem is beszélve, hogy évről évre az új iphone-ok fotóznak a legszebben a fotós tesztek szerint, minek akkor több lencse, nem újév van. A 120Hz-en nem vitázok az jogos, az always on pedig nem egy létszükséglet, gondolom a nyomás miatt megcsinálták és ugye az amcsik (a többi is átvette) minden apróságot szeretnek nagy csinnadrattával bejelenteni, kell a körítés.
Ja amit meg nem tolnak az 1xű userek képébe a bemutatókon, de néha még azokat is amiket igen, sokan nem is tudnak róla akik évek óta használják az almás kütyüket. Ez tapasztalat, hogy sokan csak használják és elégedettek is, amikor meg rákérdeznek valamire mert hallották hogy másik pl a droidosoknak van ilyen, akkor kiderül nekik is csak nem tudnak róla, ja és volt hogy évek óta, csak akkor lett fontosabb neki.

Csak én nem hallottam, vagy ezen a keynote-on szándékosan nem használták a híres ‘breakthrough’ kifejezést MINDENRE? :smiley: :smiley:

mondjuk iPhone-nal is egyelőre majd csak az USA és Kanada esetén, és ott is csak 2022 novemberétől. kiváncsi leszek, mikor teszik elérhetővé Európában is, bár itt ugye nem a műholdas lefedettség a kérdés, az várhatóan megvan, hanem a segélykérő központokkal való integráció, Észak-Amerikában ez meg mindössze kettő országot takar, kicsit egyszerűbb ezeket átverekedni, mint tucatnyi önálló, különböző ország és nyelv esetén.

bár tuti hamarabb lesz, mint magyar Siri.

Hát ja ez elég sajnálatos, persze a magyar Siri miatt és nem a másik dologra értve.

1 kedvelés

Maradok én idén 13 pro-n. Veszek inkább még egy macskás profilképet helyette :joy::joy: De Watch Ultra bejön. :+1:t2:

Dynamic Island
Jól össze lesz maszatolva állandóan a kamera. Erre nem gondoltak?

Ez a dynamic island jópofa cuccnak tűnik. Règi notchal is működni fog? Vagy ez csak a 14 széria sajàtja?

csak az iPhone 14 modelleké.

Érdekesség képpen 2018-ban 1000 dollár volt az iphone X-em ami jó magyar forintban azt jelentette hogy 300.00,-
Eltelt négy év ugyanúgy 1000 dollár mondjuk most 14 pronak hívják és 560.000,- huf ,nekem nem úgy tűnik hogy az Apple verte fel az árat…
Sajnos ilyen gusztustalan mocskos világban élünk háboru,csipszhiány,covid,magas villany,magas gáz ár,meg hirtelen tököm se tudja mivel riogatnak
szóval áremeles a gyár részéről nem volt ezt szerettem volna mondani