Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2018/09/12/az-apple-bemutatta-az-iphone-xs-xs-max-es-xr-modelleket-arak-megjelenes-technikai-adatok/
A mai eseményen az Apple bemutatta az iPhone XS, iPhone XS Max és iPhone X🅁 készülékeket. Az új készülékek mindegyike már Face ID-s, így az Apple nyugdíjazta a Touch ID-t az iPhone-ok esetén, de frissített kamerát, A12 Bionic processzort is kaptak, csak hogy a legfontosabb újdonságokat említsük. De nézzük meg részletesen, mit is ír róluk…
Említeném az Apple magyar oldalát: “Mindenben nagyot villant.”, de legfőképpen az árakban.
578.000-ezerért telefon, 300.000 lett a belépő modell ára???
Most már én is azt mondom, hogy elgurult az a bizonyos gyógyszer
Én szerintem még úgy 4-5 évig maradok a 8 Plus-nál, aztán váltok valami kínai droidra, nekem ez lesz az utcsó Apple telefonom, az tuti.
Talán a 8 Plus volt 300k eddig? (nekem az van) Most az alap modell ennyi… nagyon beteg árak… tavaly mikor mindenki az árakon volt kiakadva (X) , akkor aki védte azt mondta hogy “nyugi! ez jubileumi modell, azért ennyi, nem kell támadni az apple-t!” na és akkor most mivan? megint valami jubileumi modellek jelentek meg? Szerintem ez csak igényfelmérés volt tavaly … el tudunk adni 400+ért telefont? El. Jó akkor idén is így lesz. Nagyon tetszene az X[s] de 400ért nem veszek telefont.
Idén tényleg nem váltok, marad a X. (vagyis úgy tervezem) Érdekes, hogy a X-el nem hasonlitották az új készülékeket. Csak a 8plussal. Le is került a polcról.
Én biztos nem vagyok vevő rá.4coll nekem tökéletes bár örültem volna egy se2 nek
Teaser jo lenne, de az ara… egy X-nel nem tudom jobb-e…(?)
Sziasztok! A ram mérete maradt 3gb, mint az x ben?
Az XS Max nagyon jó lett, egy 512Gb-os nálam instant get.
Szerintem nagyon szépek az új telefonok,és az áruk is ehhez mérhető.
Aki szerint drága, az ne vegye meg.
nyugi, én nem fogom, de a reakciókat nézve ezzel az árazással itthon legalábbis mellélőtt az Apple, ez már túllépett azon a lélektani határon, ami a még belefér kategória, hogy nektek futja rá, én baromira örülök neki, de a nagy átlagnak nem.
Megint szív a Magyar nép a 27% áfa miatt, itthon közel 90 ezerrel fizetünk többet mint az USA-ban.
Ez azért bosszantó! Náluk az iPhone Xr 64GB 749 dollár(209 ezer Ft), itthon 299 ezer.
Ezekre az árakra az USÁban is rájön az adott államra vonatkozó ottani ÁFA. Ez New York államban pl 9% körüli. Az apple.com-on minden ár nettó ár. Úgyhogy nem akkora a különbség. Kb 816 dollár bruttóban. Meg hát a jó gyenge forint sem tett jót ennek.
Egyetlen egy kérdésem lenne: RAM mennyiségről miért nem esett szó a Keynote-on? 4 GB lenne egy ilyen szintű telefonnál a minimum…!
Én tavaly megvettem a 8-ast, és meg is marad legalább 3-4 évig. Örülök, hogy nem erre az évre ütemeztem a váltást, ezek nagyon beteg árak. Az elmúlt évben brutál hasznot húztak a telefonokon, idén folytatják ezt a stratégiát. Őszintén remélem, hogy vissza fog esni a kereslet, és változtatnak az árpolitikájukon, mert mi vásárlók azzal járunk jobban. De amíg van kereslet, addig az árakat is az egekben tartják. Mindenesetre én már elengedtem az iOS őrületet, a következő telefonom droidos lesz majd.
A tavalyi “X”-et “ten”-nek hívták. Nem néztem a keynote-ot, de akkor az idei Xs most “teness”?
jep
@baloghadam74 az amerikai árak még mindig nettó, arra még rá kell számolni az adott tagállamnak megfelelő forgalmi adót.
@SasaWrc @csellista az Apple nem tért ki arra, hogy mennyi bennük a RAM. ez majd a tesztekből derül ki.
@totopad a nagy átlag majd megveszi szolgáltatótól, hűséggel, részletre.
Attól hogy részletre veszik, még nem lesz olcsóbb.