Eredetileg itt jelent meg: Bemutatásra került Apple TV 4K új generációja - Szifon.com
A tavaszi Apple esemény keretében lehullt a lepel az Apple TV 4K legújabb, 6. generációs termékéről. Noha a megelőző híresztelések során már sok részlet kiszivárgott róla, most végre megismerhettük a pontos specifikációkat is. Ezúttal “A TV egy magasabb szintű definíciója” szlogennel jellemzi (a cikk írásakor csak angol nyelven elérhető) Apple TV-s kezdőlap az új készüléket.…
Az Arcade részen mi az a játék ami a previewban van, tudja valaki esetleg? Tipikusan pont ennek nem írja oda a nevét…
ATV-t már nagyon vártam. A távirányítója már nem kicsit össze van törve, mármint az érintő felület, és csak azért nem vettem újat mert gondoltam tuti akkor jön ki egy új Amúgy az új táv sokkal strapabíróbb már ránézésre is. A 4-es pakk AirTag meg a TV jöhet is jövőhéten
Közben megtaláltam, World Of Demons.
Lehet kicsit off, de mégiscsak Apple TV-hez kapcsolódó kérdés.
Milyen létjogosultsága van az Apple TV-nek, ha mondjuk az okostévék nagy része rendelkezik Apple TV alkalmazással?
Miért kell hozzá egy tv eszköz?
Most szeretnék okostévét venni és főleg filmezésre, Apple TV±ra használnám a tévén az alkalmazást, meg max. a többi Apple-eszközt tükrözném.
Köszönöm előre is a segítséget!
az okostévéden nincs ott az Apple App Store-ja.
Az okos TV-ken levő Apple TV alkalmazás állítólag elég béna. Őszíntén én még nem mertem kipróbálni. Továbbá Apple TV-vel lehet játszani az Arcade-ben, hallgathatod a Podcasteket, Apple Musicot, mindenféle olyan streaming alkalmazás telepíthető rá ami nem minden okos TV-re. Pl a Panasonic TV-kre nem lehet HBO GO-t telepíteni, Apple TV-re simán… És még lehetne folytatni.
A régi (mostani) nem tudta a Dolby Vision 4K 60Hz-et? Nem próbáltam, de nagyon furcsa lenne, ha nem.
Tudja, a 120-at nem tudja. Kell, mint egy falat kenyér!
Ha jól olvastam az iphone-os színkalibráció nem hardver specifikus, az előző generációk is tudják/tudni fogják (talán 2017ig).
Az remote-ot pedig külön is meg lehet venni.
Szóval sztem összeségében ez csak egy kötelező iterált frissítés lett, sajnos .
71900-ba kerül az új tv, de azt hogy a régi HD verziót új távirányítóval meghagyták 59900-ért valahogy viccesnek tartom 🤷🏻
HBO GO, Netflix, YouTube, Direct One, mind támogatja a Chromecast-ot, mindkét classic (1080p) Panasonic TV-nkbe bedugtam egy-egy Chromecast 3-as kütyüt, a célnak megfelelnek. Persze az Apple TV+ app soha nem fog ilyet támogatni, csak ezért viszont nem veszek ATV-t. Arcade-re előfizettem, de egyszerűem eszembe nem jut játszani azokkal a játékokkal, így lemondom, tehát ezért sem kell ATV. A Fitness app persze nem megy nálunk, pedig az talán még megérne egy meggondolást.
Gecidrága amúgy. Nem értem!
Az Apple TV 4K minősége valamivel jobb, mint a TV-k beépített alkalmazásai. Az HBO Go konkrétan sokkal jobb, mivel háromszor akkora bitrátával megy és még HBO logó sincs a képen.
A Chromecast nekem soha nem volt szimpatikus amiatt, hogy kell hozzá a telefon is, vagy bármi amivel megosztod a tartalmat. Én ha sorozatozok vagy filmezek akkor általában még a laptopot is szeretem mellőzni, ne működjön semmi egyéb csak a TV és a rácsatlakoztatott box. Dehát ízlések és szokások kérdése.
Egy okosTV önmagában nem egy erős masina, de ettől még szinte minden alap megy rajta egy adott minőségben. Az AppleTV dobozka egy plusz erőforrást biztosít mindehhez, + csomó extrára (további applikációk jó minőségben) ad lehetőséget - és mindezt beemeli teljesen az Apple ökoszisztémába. + Sirit is használhatod + okosotthon központként is funkcionál.
Ezek tehát mind megoldhatók máshogy is, ahogy írtad meg a válaszolók is, pl. PC böngészőn is megy az AppleTV+ - csak nyilván más minőségben és egyszerűséggel. így saját döntés, hogy kell-e ez a kényelem, mennyire használod ki.
az 5. generációs csak 30Hz-en tudta a Dolby Vision-t.
köszi a kiegészítéseket, validak!
- Szerintem is szoftveres megoldás a színkalibráció, talán visszamenőleg is megkapják a korábbi generációk (valameddig).
- Az új remote külön is kapható, sőt a TV HD-hez is ezt adják, azaz a régi remote-ból nyilván nem lesz új gyártva.
- Emiatt talán lesz pró verzió is viszont logikus(?!), ha valaki nem akar sokat fizetni, akkor csak a remote-ból vesz újat és happyeverafter.
AppleTV nélkül más platformokon is elérhető minden, ami appletv-vel egy okostv-n még jobban… szóval ahogy érzed. AppleTV±t nézhetsz PC-n böngészőből vagy iPadról, stb. Ezeket fontold meg. Nyilván kényelmesebb minden egy nagy TV-n. A játékokhoz külön extra erőforrást ad az AppleTV de ha nem játszol akkor fölösleges lehet. A Fitness+ működhet itthon is, csak egy másik, angol-nyelvterületről való appleID kell hozzá. De akkor már iPadon meg máshol is működni fog Fitness+… stb.
Ezt én is így tudom.