Bemutatásra került Apple TV 4K új generációja

Eredetileg itt jelent meg: Bemutatásra került Apple TV 4K új generációja - Szifon.com

A tavaszi Apple esemény keretében lehullt a lepel az Apple TV 4K legújabb, 6. generációs termékéről. Noha a megelőző híresztelések során már sok részlet kiszivárgott róla, most végre megismerhettük a pontos specifikációkat is. Ezúttal “A TV egy magasabb szintű definíciója” szlogennel jellemzi (a cikk írásakor csak angol nyelven elérhető) Apple TV-s kezdőlap az új készüléket.…

Az Arcade részen mi az a játék ami a previewban van, tudja valaki esetleg? :smiley: Tipikusan pont ennek nem írja oda a nevét… :smiley:

ATV-t már nagyon vártam. A távirányítója már nem kicsit össze van törve, mármint az érintő felület, és csak azért nem vettem újat mert gondoltam tuti akkor jön ki egy új :slightly_smiling_face: Amúgy az új táv sokkal strapabíróbb már ránézésre is. A 4-es pakk AirTag meg a TV jöhet is jövőhéten :sunglasses:

1 kedvelés

Közben megtaláltam, World Of Demons. :smiley:

Lehet kicsit off, de mégiscsak Apple TV-hez kapcsolódó kérdés.

Milyen létjogosultsága van az Apple TV-nek, ha mondjuk az okostévék nagy része rendelkezik Apple TV alkalmazással?

Miért kell hozzá egy  tv eszköz?

Most szeretnék okostévét venni és főleg filmezésre, Apple TV±ra használnám a tévén az alkalmazást, meg max. a többi Apple-eszközt tükrözném.

Köszönöm előre is a segítséget!

az okostévéden nincs ott az Apple App Store-ja.

Az okos TV-ken levő Apple TV alkalmazás állítólag elég béna. Őszíntén én még nem mertem kipróbálni. :smiley: :smiley: :smiley: Továbbá Apple TV-vel lehet játszani az Arcade-ben, hallgathatod a Podcasteket, Apple Musicot, mindenféle olyan streaming alkalmazás telepíthető rá ami nem minden okos TV-re. Pl a Panasonic TV-kre nem lehet HBO GO-t telepíteni, Apple TV-re simán… És még lehetne folytatni.

A régi (mostani) nem tudta a Dolby Vision 4K 60Hz-et? Nem próbáltam, de nagyon furcsa lenne, ha nem.

Tudja, a 120-at nem tudja. Kell, mint egy falat kenyér!

Ha jól olvastam az iphone-os színkalibráció nem hardver specifikus, az előző generációk is tudják/tudni fogják (talán 2017ig).
Az remote-ot pedig külön is meg lehet venni.
Szóval sztem összeségében ez csak egy kötelező iterált frissítés lett, sajnos :confused:.

1 kedvelés

71900-ba kerül az új  tv, de azt hogy a régi HD verziót új távirányítóval meghagyták 59900-ért valahogy viccesnek tartom :slightly_smiling_face:🤷🏻

HBO GO, Netflix, YouTube, Direct One, mind támogatja a Chromecast-ot, mindkét classic (1080p) Panasonic TV-nkbe bedugtam egy-egy Chromecast 3-as kütyüt, a célnak megfelelnek. Persze az Apple TV+ app soha nem fog ilyet támogatni, csak ezért viszont nem veszek ATV-t. Arcade-re előfizettem, de egyszerűem eszembe nem jut játszani azokkal a játékokkal, így lemondom, tehát ezért sem kell ATV. A Fitness app persze nem megy nálunk, pedig az talán még megérne egy meggondolást.

Gecidrága amúgy. Nem értem!

Az Apple TV 4K minősége valamivel jobb, mint a TV-k beépített alkalmazásai. Az HBO Go konkrétan sokkal jobb, mivel háromszor akkora bitrátával megy és még HBO logó sincs a képen.

A Chromecast nekem soha nem volt szimpatikus amiatt, hogy kell hozzá a telefon is, vagy bármi amivel megosztod a tartalmat. Én ha sorozatozok vagy filmezek akkor általában még a laptopot is szeretem mellőzni, ne működjön semmi egyéb csak a TV és a rácsatlakoztatott box. Dehát ízlések és szokások kérdése. :woman_shrugging:

Egy okosTV önmagában nem egy erős masina, de ettől még szinte minden alap megy rajta egy adott minőségben. Az AppleTV dobozka egy plusz erőforrást biztosít mindehhez, + csomó extrára (további applikációk jó minőségben) ad lehetőséget - és mindezt beemeli teljesen az Apple ökoszisztémába. + Sirit is használhatod + okosotthon központként is funkcionál.
Ezek tehát mind megoldhatók máshogy is, ahogy írtad meg a válaszolók is, pl. PC böngészőn is megy az AppleTV+ - csak nyilván más minőségben és egyszerűséggel. így saját döntés, hogy kell-e ez a kényelem, mennyire használod ki.

az 5. generációs csak 30Hz-en tudta a Dolby Vision-t.

1 kedvelés

köszi a kiegészítéseket, validak!

  • Szerintem is szoftveres megoldás a színkalibráció, talán visszamenőleg is megkapják a korábbi generációk (valameddig).
  • Az új remote külön is kapható, sőt a TV HD-hez is ezt adják, azaz a régi remote-ból nyilván nem lesz új gyártva.
  • Emiatt talán lesz pró verzió is :slight_smile: viszont logikus(?!), ha valaki nem akar sokat fizetni, akkor csak a remote-ból vesz újat és happyeverafter. :face_with_monocle:

AppleTV nélkül más platformokon is elérhető minden, ami appletv-vel egy okostv-n még jobban… szóval ahogy érzed. AppleTV±t nézhetsz PC-n böngészőből vagy iPadról, stb. Ezeket fontold meg. Nyilván kényelmesebb minden egy nagy TV-n. A játékokhoz külön extra erőforrást ad az AppleTV de ha nem játszol akkor fölösleges lehet. A Fitness+ működhet itthon is, csak egy másik, angol-nyelvterületről való appleID kell hozzá. De akkor már iPadon meg máshol is működni fog Fitness+… stb.

Ezt én is így tudom.