Beszélgessünk a HomeKitről és az okos otthonokról!

Eredetileg itt jelent meg: Beszélgessünk a HomeKitről és az okos otthonokról! - Szifon.com

2020-ban az Apple megannyi újdonságot mutatott be a HomeKit-tel kapcsolatban, ami lényegében az elmúlt években folyamatosan fejlődött, fejlődik. Nagyon sok olyan funkció van már benne, amivel nem csak okos otthonunk lehet, hanem házautomatizálást is végezhetünk vele. Persze azért ne rohanjunk ennyire előre. Az okos otthon számomra mindig azt jelentette, hogy bizonyos szempontból egy-egy eszközünk okos,…

1 kedvelés

Raspberry + Hass.io és megold minden problémát. Bármi integrálható, és bármibe integrálható. Plusz nem kell megvenni a remek túlárazott dolgokat HomeKit alá.

1 kedvelés

+1 a HomeAssistantnak, bár a beállítása lehetne egyszerűbb, és az automatizálásai megbízhatóbbak.

Ahhoz érteni kell. A mai felhasználók nem szeretnek bíbelődni. Bekapcsolom és működjön.

Ez tény, de elég szépen egyszerűsödik szerencsére. De nyilván ehhez szeretni kell mókolni :slight_smile:

Ezt azért mindennek mondanám csak egyszerűnek nem. :disappointed:

1 kedvelés

Sajnos nekem is ez a tapasztalatom. Én is eltökörésznék vele, de amikor valami nem működik vagy esetleg egy frissítés után nem működik, akkor az baj. És olyankor már a felhasználó nem tud vele bíbelődni. Más a célközönség.

Én is Homeyt használok lassan fél éve, ugyanakkor nekem nem sikerült homekitel párosítani apple tv vagy ipad hiányában. Van erre valami titkod?

1 kedvelés

Szia, remek a cikk. Én személy szerint szívesen venném ha hozzávetőleges árakat is mellé írnál az említett eszközökhöz. Így a végére kialakulhatna egy összeg amiből lehetne látni hogy mennyiből állítható össze egy okos otthon. Persze mindenkinek más az igénye, de kiindulásnak jó lenne. Köszi

1 kedvelés

Ezt a kerdest nem teljesen ertem :slight_smile:

Ide kommentbe le fogom irni neked :slight_smile: csak ossze kell vadasznom.

Valaki meg tudja mondani, hogy mivel lehet összekötni a klímát az otthon alkalmazással, illetve abból vezérelni? Milyen lehetőségek vannak erre?
Köszönöm!

Erre sokkal konnyebben tud barki valaszolni, ha pontosan elarulod, hogy milyen klimad van.

Beszélgessünk inkább arról, hogy ami kevés Apple HomeKit kompatibilis eszköz van, azt is horror áron árulják…

Azért ez már nagyon nem így van, mert pl már az Ikea és Xiaomi is gyárt HomeKit-es termékeket amit mindennek mondanék csak nem drágának.

1 kedvelés

Lakótárs Home Assistant-tal tolja, viszont le szeretnék erről válni (össze vissza van minden márkából…) és csak HomeKit-tel akarok majd működtetni mindent, pláne, ha egyszer majd elköltözöm. VOCOlinc termékek nem tűnnek annyira túlárazottnak és 1/1 kompatibilisek. Esetleg valakinek van tapasztalata ezekkel?

Nekem egy flowerbud párásítóm van, az relatív kettő az egyben, mert állítható a fénye illetve a párásítás is… nálam az patentul működik! Homekitben van alap automatizáció beállítva, hogy ha hazaérek akkor kapcsolja be 20 percre (kávé illat után jól jön egy kis grapefriut illat a nappaliba :sweat_smile:)

Amúgy azt én is nehezményezem, hogy kevés home kit kompatibilis cucc van… a cikket nagyon várom a Homey-ról hogy mennyire egyszerű vagy sem összehangolni a cuccokat azon keresztül. Nem is az árral van feltétlen bajom, hanem hogy kevés az alternatíva home kit fronton… nem akarom elhinni, hogy mondjuk egy klímánál nem tudják megütni a home kit szabványt, vagy mondjuk nem akarják. Persze tudom egy klíma esetében mondjuk vannak alternatív megoldások, hogy behúzzuk home kit alá… na de a na… egyszerűbb lenne, ha a gyártó pakolná bele… így vagyok a videós kapucsengővel is, bár azon a fronton nem tudom tudom mit hozott az idei CES de viríthatnának már valamit a gyártók!

Daikin alapmodell, wifi modullal.

Hát alapjában véve azt mondom, hogy tado° Smart AC Control V3+ - Apple (HU) – ezzel elvileg menni fog.

De, én sensibo párti vagyok a kompatibilitás miatt, jelenleg is ezzel irányítom és HomeKit-es a klímám. Alapból a sensibo nem HomeKit-es, de a Homey központtal az lett.

Viszont! :slight_smile: Ha veszel egy Homey központot (nyilván drágább megoldás, mint a Tado, de 10000+ lehetősged nyílik az okos otthonra) akkor a Daikin támogatott lesz: Daikin AI | Homey

Ezen kívül, ha valamiért nem lenne tökéletes, akkor a Sensibo is támogatott a Homey-nál, így végeredményben a központtal nem tudsz hibázni. :slight_smile:

A Homey-ról fog szólni a következő cikkem, remélem hétvégén!

Nekem is van itthon 3-5db VOCOlinc termékem, nagyon szeretem őket, de nincs API-ja. Tehát picit bezárod magad egyelőre a HomeKit, vagy Amazon platformra. Ha ezzel nincs bajod, akkor nyugodtan, ajánlom a márkát!