Breaking: elérhető a mobilnetes Apple Watch Magyarországon is, Telekom támogatással!

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2020/03/18/breaking-elerheto-a-mobilnetes-apple-watch-magyarorszagon-is-telekom-tamogatassal/

A márciusi esemény helyett az Apple sajtóközleményeket tett csak közzé illetve kitette a termékeket a store-ba, viszont egyúttal az is kiderült, hogy elindul hazánkban a rozsdamentesacél órák forgalmazása. Ez azt is magában foglalja, hogy Magyarországon elsőként a Telekomnál indul el a mobil szolgáltatás az Apple Watch esetén. Nézzük, mit lehet erről tudni jelenleg! Az órák…

Na végre ez is megérkezett a koronával 1xre. Csak ez ne legyen vírusos. :crazy_face:
Igaz már kérdéses, hogy megéri-e megvenni az 5-öst, mikor őszre jön a következő seria.
A más országokban eladottak is fognak itthon üzemelni?

Megérkezett a piros karikás digital crown hazánkba is… :smiley:

gunar írta: “…már kérdéses, hogy megéri-e megvenni az 5-öst, mikor őszre jön a következő seria.”
Lehet, hogy a hatos verzió megjelenésének közeledtével már nem tudják eladni az USA-ban a mobilnetes Apple Watch-okat, ezért kerestek és találtak európai szolgáltatót.

Mivel a kettő nem ugyanaz az óra belül, így csak akkor állhat, ha kizárólag az új felvevő piacra gondoltál.
Csak mert ha jól tudom az USA óra nem jó az EU-s frekvenciákra teljesen, a 20-as LTE sáv pl nagyon hiányozhat a használónak.

Elöször megláttam a cikket, megörültem, aztán rájöttem, hogy klikk vadász lett csak belőle, semmi konkrétum, telekom részéről semmit nem tudnak, nincs infó, az ,hogy felkerült az apple oldalra az még nem azt jelenti, hogy ahogy a cikk írója bréking hírként próbál valamit kész tényként beállítani amikor még semmit nem tudni. Lehet hónapokig nem elérhető státuszban lesz a termék. Javaslom, hogy ne süllyedjen le a cikk írója a Blikk szintjére.

Időközben egyeztettem a Telekomos kapcsolatommal. Bétát én már 1 hét múlva kaphatok valamikor és úgy pár héten belül elérhetővé válhat a Telekomnál az eSIM. :slight_smile:

@ha5abe javaslom elolvasni ezt a cikkünket, az amerikai piacra szánt mobilnetes órák nem használhatóak itthon, mert nem támogatják a hazai szoláltatók által elsősorban használt 20-as sávot:

@autotaxmo az ügyfélszolgálatosok soha nem tudnak semmit előre, sokszor csak aznap, amikor elérhetővé válik, tehát erre nem lehet alapozni, hogy ők nem tudnak róla.

ha egyszer az Apple hazai weboldalán eddig egyáltalán nem lehetett mobilnetre is képes órát venni, most pedig lehet, valamint kint van a T logója is, az kész tény.

lehet itt vitatkozni, meg “blikkezni” ezen, de ez egyszerűen tény. az, hogy a T ezt még nem kommunikálhatta, szintén az Apple hülyesége.

Na ez már valamivel pontosabb infó, reménykedünk akkor abban, hogy most már tényleg pár héten belül végre lesz, ha már érthetetlen módon évek óta várunk rá úgy hogy a telekomnak már egy ideje adottak a feltételek ami az e-simeket illeti.

Mi is rohadtul várjuk amúgy! :confused:

na ez így félreérthető, mert eSIM már jó régen van náluk, csak apple óra nem volt, mert ugye samu és hüvely is figyel jó ideje a kínálatukban az órák között is és használják is többen.
Azt is meg tudod mondani, ha netán pl németeknél vett LTE-s watch van valakinek azt is lehet majd használni?

mégis miért ne lehetne? az órák kártyafüggetlenek, az európai verziók pedig támogatják a hazai frekvenciákat is. amint elindul a szolgáltatás, akkor majd aktiválható lesz ezeken is.

Legjobb hír. Akkor hetek kérdése. Reméljük addigra a HW is rendelhető lesz már :slight_smile:

1 kedvelés

Az jó köszi szépen! Csak biztosra akartam menni, mert őszig lehet veszek akkor egy használt olcsó 5-öst kintről és ha jó az új max leváltom majd vmi hazaira :crazy_face:

Nekem már van LTE-s S5-om, én is nagyon szívesen tesztelnék telekomosként, de mivel sajnos közvetlen kontaktom nincs, így légyszi legalább te számolj majd be a tapasztalataidról. :slight_smile:

Egyelőre mi is csak 1-1db tesztet kapunk, nyilván amint lehet lesz róla cikk. :slight_smile:

Gondolom akkor multiSIM-mel fogjátok tesztelni Ti is. Ha kell a havernál van kb az indulás óta tapasztalat, bár samu teló+samu óra párosban, de kérhetek tőle listát miket talált és mi oldódott meg a kb 1 év alatt mióta használja. Esetleg segíthet abban miket érdemes még górcső alá vetni a tesztek alatt, hátha akad ami amugy elkerülné elsőre a figyelmet.

@Jadeye…az amerikai piacra szánt mobilnetes órák nem használhatóak itthon, mert nem támogatják a hazai szoláltatók által elsősorban használt 20-as sávot…”

Ez csak szoftveresen nem módosítható?

Fizikailag nem tamogatja, ahogyan az iPhoneoknal is van teruleti elteres.