Container Station a QNAP TS-453D-n: így futtatok 15 percenként speedtestet Dockerben

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2020/12/19/container-station-a-qnap-ts-453d-n-igy-futtatok-15-percenkent-speedtestet-dockerben/

Ahogyan azt a korábbi, a QNAP TS-453D-ről szóló cikkem végén már említettem, külön akartam szót ejteni a Container Station-ről, amivel LXC és Docker konténereket futtathatunk a NAS-unkon, ezzel további funkcionalitást adva az eszköznek. Pont ez a lehetőség jött kapóra akkor, amikor egy érdekes hibába belefutva derült ki, hogy az egyébként gigabites internet kapcsolatom a hivatalosan…

Synology DS1817-en nem tudom működésre bírni. Nem vagyok egy docker szaki, esetleg lenne ötleted?

Sorry, de akkora magaslabda a Dyson után: ez nem tartozik a Apple-höz. :smiley:

Ezek alapján egyébként olyan mintha maga a Docker maga nem tudna nethez csatlakozni.

én nem vagyok annyira suta a dockerben feltettem már egy két dolgot de ez nem működik a synologyn nálam sem DS415+

különben szerintem a telekom nem stabil nas-on én azt tapasztalom hogy az antenna hungária sokkal jobb.

https://mariushosting.com/how-to-install-homebridge-on-your-synology-nas/ ha tényleg net a gond, itt lehet megadni neki hogy hogyan csatlakozzon. De gondolom ezt próbáltad. Én nem próbáltam ezt a Dockert futtatni Syno-n de a hiba erre utal.

azt is próbáltam de folyamatosan leáll és újraindul de a webes beállítás be sem jön hiába írom be a jó portot nem reagál semmire.

Számítottam erre. Ez legalább IT-hoz közel van, ne hasonlítsuk ezt egy hajvasalóhoz. :slight_smile:

Probaltam keresgelni leirast, de nem lelek semmit sehol. Még kuzdok vele :slight_smile:

én sem találok semmit róla pedig nézem. Neked is folyamatosan újra indul és a beállított proton nem található semmi gui felület se a http se https-en. ez azért elég vicces.

én ezt sajnos passzolom, én ugye QNAP esetén csináltam meg, ott nem volt ezzel gond.

a connection reset by peer viszont szerver oldali hibának tűnik nekem.

egyenlőre ennyit találtam de ha terminálon belépek a nasra ssh root és a docker konténer mappához majd beírom wget akkor nincs url azt mondja:
Umm. I don’t think so. I login to docker container and run the wget and resulting the same thing. However, I install the wget and ca-certificate the issue solved

mármint csak annyit írsz be önmagában, hogy “wget”, hogy ellenőrizd, van-e fent egyáltalán wget? a ca-certificate is fent van?

igen annyit írok csak be. viszont azt nem tudom hogy hogyan tudnám installálni .ezt írja szerintem hibáknak unable site/app/bin/speedtest and wget says connection reset by peer.

Docker compose telepítést csináltam a leírás alapján de valami nem működik a synology dockerben. ez a compose file: a 2 ID-t megváltoztattam hogy ne rakjam ki publikumra ide.
version: ‘3.3’
services:
speedtest:
container_name: speedtest
image: henrywhitaker3/speedtest-tracker
ports:
- 8765:80
volumes:
- /volume3/docker/speedtest/config:/config
environment:
- TZ=Europe/Budapest
- PGID=10
- PUID=10
- OOKLA_EULA_GDPR=true
- DSM_HOSTNAME=felhonas
network_mode: bridge
logging:
driver: “json-file”
options:
max-file: “10”
max-size: “200k”
restart: unless-stopped

a wget önmagában nem elegendő, az csak egy parancs, ha nem mondod meg neki, hogy mit töltsön le és honnan, tehát nem paraméterezed, az olyan, mintha odaadnád a postás kezébe a levelet, de nem lenne rajta címzés és bélyeg.

nem tudom sajnos, hogy a Synology esetén miért nem megy, a Docker az ugyanúgy Docker. mivel nincs Synology eszközöm, így sajnos megnézni sem tudom, mi lehet.

nyilván magának a konténernek kellene paraméterezni a letöltést a wget-nek mivel én nem állítottam ezzel kapcsolatba semmit azt se tudom, hogy hol kell.

ezt totál passzolom, nekem a Container Station simán letöltötte. mit csinál a NAS, ha ezt dobod be neki SSH-n?

docker pull henrywhitaker3/speedtest-tracker

letölti de utána még akkor konfigurálni kell a konténeren belül a beállításokat. az a poén ha simán csak bedobom az a linket amit a konténernek kellene letölteni a wget-el ami ez: wget https://bintray.com/ookla/download/download_file?file_path=ookla-speedtest-1.0.0-x86_64-linux.tgz -O speedtest.tgz
akkor letölti azt a filet de utána is hibára fut

megcsináltam
mondom a megoldást ahová létrehoztad a konténert ott a file kezelőben meg kell keresni a copfig/www/app/Bin mappát ahová le kell tölteni ssh-n keresztül ezt a felet amit az előbb is linkeltem: wget https://bintray.com/ookla/download/download_file?file_path=ookla-speedtest-1.0.0-x86_64-linux.tgz -O speedtest.tgz majd utána kicsomagolni a tgz-t ami tar lesz azt is kicsomagoltam és utána fut szalad már csak be kell konfigurálnom ha azt szeretném hogy óránként csináljon tesztet akkor hogy kell beállítani ?

1 kedvelés