Curve – használj Apple Pay-t bármely bank kártyájával

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2020/02/05/curve-hasznalj-apple-pay-t-barmely-bank-kartyajaval/

A Curve egy elég összetett szolgáltatásokat nyújtó alkalmazás, ezért megpróbálom egyszerűen, lépésről-lépésre kitárgyalni, hogy mindenki odáig olvasshassa, amíg tudja követni. Tehát az első és legfontosabb, hogy “viszonylag” kényelmesen bárki (18+), akinek bankkártyája van, az most már használhatja az Apple Pay szolgáltatást Magyarországon, anélkül, hogy fel kéne töltenie valamilyen egyenleget, vagy ott kéne hagynia a bankját! Nézzük mit…

Csak 3 hónapig van az ingyenes csomagban visszatérítés.

Nagyon kellett ez màr nekünk​:hugs::boom:

Igen, Curve Blue-val 90 napig van visszatérítés.

Időutazás: nekem akkor szokott nagyon jól jönni, amikor véletlenül a céges kártyáról veszek fel pénzt a privát helyett

Mármint kp-t ? A Curve kártyával akkor ha kp-t veszek fel azt is a beállítottról intézi, jól értem?

A bankunknál egy CRV felirat fog megjelenni az adott vásárlási tétel neve előtt, de egyébként minden más olyan, mintha a sajátunkkal fizettünk volna.

Azt tudja valaki, hogy mi lesz a tranzakciók MCC kódja? Tehát például (tudom, sokat akarok) ha ezzel párosítok egy hitelkártyát, ami teszem azt ruhaüzletben való vásárlásokra 3% visszatérítést ad, akkor ha Curve Blue-n keresztül fizetek egy ilyen üzletben, akkor járni fog a visszatérítés, vagy nem? A Simple használatától például ez a tényező tántorít el a folyamatos töltögetéseken kívül.

Elvileg nem teljesen ingyenes, mert külföldön felszámít 2%-ot 500 £ után: “ For Curve Blue (free) customers, you can spend of £500 per month with no currency conversion fees. Any cumulative spend over £500 per month, will incur a 2% fee.”

Nekem nem teljesen egyértelmű, hogy pl. Magyarország külföldnek számít-e Angliához képest, vagy alapból azt nézik, hogy a kártya hol van regisztrálva?!

Igen !
Mintha tényleg az eredeti bankkártyád lenne ott. Annyi a hátrány, hogy a Curve-vel 200£ ingyenes kp felvétel havonta, függetlenül az eredeti kártyád limitétől

Kp felvételnél is működik ez?
Sima vásárlásnál már jól jött néhányszor…

Amúgy én nagyon vártam már az Apple payt, mert 5 bankkártyám közül csak a Revolut tudja, abból viszont csak virtuális kártyám van, viszont a Curve megoldotta, hogy fizikai is legyen belőle.

Egy kérdés:
amikor a Revolut kártyát beteszem, megkérdezi milyen pénznemű a kártya. Itt beállitok pl eurót (mert alapban Ausztriában fizetek vele), de ha itthon fizetek vele, az nyilván forint. Tudom hogy lehet állítani a pénznemet, de kell vele foglalkoznom ?
Hiszen a Revolut alapból a helyi pénznemet akarja használni, nem?
És mi van ha visszamenőleg váltok Revolut kártyára? Melyik pénznemet használja majd?

Milyen bankoknál vagy hogy egyik se tudja?:slight_smile: Gyakorlatilag már minden nagy bank tudja Mo-n, nem?

@Bob nem.

@Bob Raiffeisen, MKB, Erste vállalkozói (csak lakossági megy), Transferwise…

Közben utánakerestem az MCC kódnak, és a Curve átküldi a banknak azt is a tranzakcióval, tehát működik a dupla visszatérítés, szóval így nagyon biztató a dolog, ki is próbálom.
Ma pedig jött a levél a Simple-től, hogy lecsökkentették a havi feltöltés összegét 65e-ről 45e-re, egy tranzakció pedig max. 15e lehet. Szóval az már egyre kevésbé vonzó alternatíva.

Akkor jol mellé nyultal:) Raiffeisen??!! MKB?!?:slight_smile: be se tudsz lépni az app-jukkal mert mindig hibát dob, egy ótvar az egész, én ott hagytam őket. Transferwise-t mondjuk nem venném ide.

Hat ize nagy hulyeseget nem mondtam akkor kosz:) Végülis az MKB-nem csodalkozom hogy nem megy még nekik, se a Raiffeisen-n, egyiknek se erőssége ez a világ;)

Hogyan lehet a Curve-t beállítani (ha lehetséges) Watch 5-re?

@Mairtin ugyanúgy lehet, mint bármi más kártyát, ha már hozzáadtad a Wallethez.

Aktiválom a Curve Blue kártyát (elötte hozzáadtam a Raiffeisen kártyát) és azt regisztrálom be a walletba? A Curve Blue kártya ingyenes?