Egy twitteres forrás szerint ez lehet az iPhone 12 kijelzője

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2020/08/08/egy-twitteres-forras-szerint-ez-lehet-az-iphone-12-kijelzoje/

Állítólag az alábbi képen az iPhone 12 kijelzője található. Az információ most is a „Mr. White” névre hallgató Twitter fióktól származik, szóval érdemes kicsit fenntartással kezelni, de most egy kicsit tegyünk úgy, mintha valódi lenne, és nézzük meg, hogy miben tér el a jelenlegi iPhone-étól! Míg az iPhone 11 Pro esetén a kijelző csatlakozója bal oldalt…

SE fan vagyok, és örülnék, ha az Apple végre betömné a számat. De az első generációs méretek tetszenek nekem a legjobban.

Hiába a kisebb méret, ha nincs ujjlenyomat olvasó. Vicces volt nézni, ahogy mostanában az iPhone tulajok a pénztárnál vagy a maszkjukat húzogatták le, vagy PIN kódot pötyögtek. Ilyenkor látszik a Touch-id előnye. Csak megfogom a telefont, odateszem, majd az ujjamat felismeri, és már fizettem is. Mint például az androidosok.
Nem igazán értem, hogy ez miért nem preferencia az Apple esetén.

gondolom azért, mert erre ott van az Apple Watch: két gombnyomás az oldalsó gombon, és ott vannak a bankkártyák, rögtön lehet fizetni.

Még szerencse hogy nincsen olyan sűrűn maszk probléma mint tél! Amugy meg már simán maszkban is felismeri a tulajt egy frissítés óta, ergo elkéstél a beszólással :crazy_face: Igen z órával való fizetésnél meg semmit nem is kellett elővenni.

@gunar nem ismer fel maszkban, hanem azonnal feldobja a jelkód kérését a felesleges felismerési kísérletek helyett.

Az iOS 13.5 már gyorsabban felismeri, ha maszk van rajtunk, így hamarabb fel is dobja a jelkód kérését, mint korábban.

az alábbi megoldás alkalmazható – de ez egyúttal a biztonságát is csökkenti:

Ja! Csak sokaknak nincs Apple órája! :frowning: És ne várjuk el az emberektől, hogy mindenkinek legyen… Kicsit vicces lenne!! :woozy_face::woozy_face::grimacing::woozy_face:

akkor meg ott a másik opció, amit fentebb linkeltem.

Vagyis pötyöghetjük a PIN-kódot. Mint a régi szép időkben.
Én egyáltalán nem hordok órát, nem csak Apple Watch-ot, semmilyent.
Tényleg ennyire nehéz ujjlenyomat olvasót beépíteni, hogy az Apple nem boldogul vele? (Kár, hogy harmadrendű kínai gyártók is megoldották.)
Tudom, az Apple mindenre, amit nem tud (vagy nem akar) megoldani, filozófiát kreál. Ilyen volt az iPhone 4-nél az antenna., az összes iPhone esetén az sms visszajelzés, vagy régebben a kis méret, OLED kijelző. Pont ilyen a Touch-id is, ott az óra. Ja, mert mindenkinek van. Aztán pár év múlva nagy szenzáció lesz a Touch-id újra.

Az ugye megvan, hogy amig az Apple nem csinalta meg faszan a touch id-t, addig nem volt ertelmes megvalositas?

Kell a touch id? Vegyel SE 2-t vag az emlitett droidokat. Apamnak van, vicc az egesz.

Szemely szerint kell a francnak a touch id. Tokre imadom, hogy keszulek megerintese nelkul mindent tudok lock screen-rol egy pillantassal.

Fizetes? Apple Watch. 10-bol 8x mar a telefon sincs nalam amikor boltba megyek.

Te telefont nem hordasz, én órát. Ugye nem kötelező? Az arcfelismerés pedig pont akkor nem működik, amikor fizetni kell. Eleve eldugják a terminált, főleg most, hogy mindent körbevettek plexivel, tehát előre fel kellene oldani. De ez maszkban elég nehézkes. Az ujjam ott van, amikor odateszem a terminálhoz a telefont, rögtön leolvasható.
Az Apple a gombjában oldotta meg a Touch-id-t, ráadásul két lépésben. Az első verzió nem is volt annyira megbízható. Amikor eltűnt a gomb, eltűnt a Touch-id is. Úgy tűnik, más megoldás nincs az Apple tarsolyában. Erre írtam azt, hogy kínai gyártók már megoldották.

Csak hogy tudjuk, amennyiben az orr kint van a maszkból simán felold a régi beállításokkal is, semmit nem kell változtatni. A T-ID meg már a múlt és csak azért nem tért át arra minden droid gyártó, mert nem tudnak olyant gyártani v nem is akarnak mint amit az apple elad az eszközeiben. Az első T-ID is teljesen megbízható volt csak lassú és ezért hozták ki a fejlesztett verziókat

de ha az orrod kint van a maszkból, akkor azzal az erővel már hordanod is felesleges…

A kínai gyártók is gyártanak arcfelismerő telefont, ami emellett tartalmaz ujjlenyomat olvasót is. Mindenki azt használja, ami neki kényelmes.
Ez a duma a Touch-id-ről (hogy az már a múlt), pont az Apple által gyártott filozófia példája. Amit nem tud (vagy nem akar) megoldani, arról filozófiát gyárt. Emlékszem az iPhone 4 idején arról szólt a hasonló duma, hogy minek nagyobb, az a gagyi kínai vackok szemfényvesztése. Azután ugyanez az 5-ösnél. Aztán egyszer csak lett nagyobb, és akkor már a kicsi volt a gagyi.
Azt is olvashattuk már az Apple-től, hogy az arcfelismerés nem jó, nem biztonságos. Aztán egyszer csak biztonságos lett.
Egy sokkal régebbi sztori az, hogy az iPhone először nem küldött MMS-t, mert hogy minek az. Aztán később mégis megcsinálták.
A lényeg, hogy mindig van valami megcáfolhatatlan magyarázat arra, ami nincs, azután pedig hirtelen érvénytelen lesz.

A kínai droidokba azért van mindkettő, hogy legyen benne ami kb biztonságos is és nem azért mert tudnak jó F-ID -t csinálni, hiszen a legtöbb a mai napig csak 2D-s vicc!
Az MMS meg olyan amit lehet az amcsik nem annyira használtak és ugye az első iphone-ok oda készültek, na meg mikor ujdonság volt sokan használták azóta már csak akik nem haladnak a korral. Az iMessage tudta amit az MMS így valójában tényleg kérdéses a létjoga, manapság meg főleg.
A méret növekedés meg nagyon sok embernek valóban fölösleges volt hiszen ha nagyobb kell akkor ott egy tablet ami arra való, hogy ne kelljen egérmozin netezni, stb. Én pont ezért várom már az 5.4"-os iphone 12-t ami normál méret lesz, csak a hátulját kellene megint kisimítani, hogy ne billegjen.
A megmagyarázások meg a másik oldalon is megvoltak mikor kijött az X a “ronda szigettel” a következőkben pedig minden gyártó olyant hozott ki, de voltak még hasonló esetek a fejlődésük során mindkét oldalnak.

Csak azt nem értem mi bajod mikor az apple most adott ki egy touch id-s készüléket. Megveszed azt és tádám már tudod is használni. De amúgy az is világos, hogy rengeteg helyen nincs előírva a maszk hordása üzletekben. Nekem és rengeteg embernek nincs szüksége mindkettő funkcióra, mert minek is. A touch id-vel nekem csak bajom volt, ki is vettem belőle mert munka közben kb sose tudtam feloldani.

Én azért értékelném, ha előrukkolnának egy kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasóval, és akkor felőlem emellett maradhat a face-id is, használja mindenki azt ami neki kényelmesebb…
Nem hiszem el, hogy nem képesek megoldani…

1 kedvelés

Meg legyen olcsó is …

Vjan: Tökéletesen igazad van. Mintha csak én írtam volna.

gunar: Egyrészt nem csak a “kínai droidokban” van mindkettő, hanem pl. a koreaiakban is, meg amúgy szerintem lassan mindegyikben. Másrészt az iPhone is kínai, csak nem droidos. :wink: Harmadszor, olyasmin rugózol, aminek nulla értelme van. És végül, nem csak az MMS nemléte meg a kijelző mérete a gond az iPhone-okkal, hanem pl. olyanok, amiket a mai napig sem tudnak. Pl. nem lehet bluetooth-on más telefonnal kommunikálni, vagy nem lehet mp3-t csengőhangnak beállítani (ami már azért is furcsa, mert maga az iPhone alkalmas mp3 lejátszására és ébresztőnek is be lehet állítani, csak pont csengőhangnak nem), aztán a naptára egy kalap kaka, a kontaktokhoz hiába töltök fel fényképeket, azok nem jelennek meg a listában, csak a kedvencek esetében, a nocs miatt nem látszik sem a dátum, sem az aksi százaléka, a visszalépés nyilacska pont szar helyen van, ahol a legnehezebb elérni, a felbontásuk is elbújhat még egy Galaxy S10 mellett is, stb. De te nyilván ezekre is fogsz valami ostobaságot írni, hogy miért is nem fontosak, mer neked csak az Alma a jó, ha fele annyit se tud mint a többi akkor is. :smiley:

de ha neki az alma jó, akkor miért akarod folyamatosan meggyőzni, hogy márpedig az neki nem jó? ha neked az androidos készülék a jó, akkor most meg téged kéne meggyőzni, hogy igazából az nem is jó neked? vagy nem értem, mi értelme van folyamatosan ezen pörögni oda és vissza.