Egyre közelebb az AirTag megjelenése, már kiegészítők is elérhetőek!

Eredetileg itt jelent meg: Egyre közelebb az AirTag megjelenése, már kiegészítők is elérhetőek! - Szifon.com

Úgy tűnik, már tényleg karnyújtásnyira vagyunk az AirTag megjelenésétől, ami az Apple úgymond okos kulcstartója. Ez lényegében egy Bluetooth chippel ellátott kis kiegészítő, ami berakható a táskánkba, pénztárcánkba, illetve egyéb dolgokra, mint például bicikli, esetleg bőrönd és így tovább, és a segítségével megtalálhatjuk majd ezeket a dolgokat. Ez persze nem újdonság, mivel a Tile nevű…

Nagyon sok fog múlni az akkuidőn. Megmondom őszintén nekem már nagyon elegem van, hogy minden este egy komplett arzenált kell a töltőre dugnom, nem szívesen szaporítanám a számukat. Plusz egy ilyen eszköz jellegéből adódóan nincs is szem előtt, könnyű elfeledkezni róla és akkor pont az értelmét veszti el. Szóval egy 30-40 napos készenléti időt én elvárnék (ha nem tölthető -mert voltak ilyen hírek is- akkor nálam eleve kiesik). És ha ez meg is lenne komolyan el kellene gondolkodnom, hogy tudnám-e valamire használni.

Én csak bőröndök nyomkövetésére tudnám, vagyis látnám hasznát elsőként, ugyanis veszett el bőröndöm reptéren, szerencsére beletettem egy telefonszámot, meg fel is volt címkézve, de azt nem tudom miért hagyták figyelmen kívűl… aki elvitte az enyémet, szerencsére felhívott… de az a 2-3 órás idegeskedés nem hiányzott… Ilyenkor jó lenne látni valós időbe, hogy épp hol tart a bőrönd, vagy már azt is lehetne látni, hogy nem-e rossz gépre tették fel… Habár most a repülések elég kétségesek… De szerintem lesz haszna ennek a cuccnak… :slight_smile:

Ezt sajnos ezzel sem lehet majd megoldani, mert a Bluetooth távolság ehhez kevés. Kétlem hogy kapna 4G vagy Wi-Fi támogatást.

Az Apple-nek van rendszeren belül működő nyomkövetése, azaz ha elhagyod az órád (ami csak wifis) és elveszett módba rakod, akkor ha bármilyen iOS eszköz elmegy az órád mellett bluetooth távolságban az lejelenti az óra helyzetét. Persze ez sem GPS nyomkövetés minőség, de lehetőséget adhat egy bárhol elveszett eszköz megtalálására.

1 kedvelés

Hát akkor tényleg egy olyan termék lesz, ami jó hogy van, de minek?? Én azt hittem, hogy ha iPhone-t érzékel, akkor összecsatlakozik vele, és küld egy jelet, mondjuk 2 percenként a helyzetével… Esetleg még úgy érné meg, hogy pár ezer forint lenne… 5e alatt… és venni belőle 3-4db-ot. Majd azt szétszórni a cuccaid között. De ez csak szép álom. Ahogy az Applet ismerni túl lesz árazva. És akkor a versenytársak cuccait érdemesebb venni, igaz, kevesebb tudással, de a saccolásra azok is jók…

itt írtunk az offline keresés működéséről, ami erre az esetre is igaz:

Nem csak funkcionalitást vesztesz az ár miatt, hanem lehetőséget is a megtalálásra. Egy elhagyott/ellopott cuccod mellett nagyobb eséllyel sétál el az egy milliárd iPhone felhaszánlóból pár ember, mint a tíz millió Tile felhaszánlóból.