Egyre közelebb az AirTag megjelenése, már kiegészítők is elérhetőek!

Eredetileg itt jelent meg: Egyre közelebb az AirTag megjelenése, már kiegészítők is elérhetőek! - Szifon.com

Úgy tűnik, már tényleg karnyújtásnyira vagyunk az AirTag megjelenésétől, ami az Apple úgymond okos kulcstartója. Ez lényegében egy Bluetooth chippel ellátott kis kiegészítő, ami berakható a táskánkba, pénztárcánkba, illetve egyéb dolgokra, mint például bicikli, esetleg bőrönd és így tovább, és a segítségével megtalálhatjuk majd ezeket a dolgokat. Ez persze nem újdonság, mivel a Tile nevű…

Nagyon sok fog múlni az akkuidőn. Megmondom őszintén nekem már nagyon elegem van, hogy minden este egy komplett arzenált kell a töltőre dugnom, nem szívesen szaporítanám a számukat. Plusz egy ilyen eszköz jellegéből adódóan nincs is szem előtt, könnyű elfeledkezni róla és akkor pont az értelmét veszti el. Szóval egy 30-40 napos készenléti időt én elvárnék (ha nem tölthető -mert voltak ilyen hírek is- akkor nálam eleve kiesik). És ha ez meg is lenne komolyan el kellene gondolkodnom, hogy tudnám-e valamire használni.

Én csak bőröndök nyomkövetésére tudnám, vagyis látnám hasznát elsőként, ugyanis veszett el bőröndöm reptéren, szerencsére beletettem egy telefonszámot, meg fel is volt címkézve, de azt nem tudom miért hagyták figyelmen kívűl… aki elvitte az enyémet, szerencsére felhívott… de az a 2-3 órás idegeskedés nem hiányzott… Ilyenkor jó lenne látni valós időbe, hogy épp hol tart a bőrönd, vagy már azt is lehetne látni, hogy nem-e rossz gépre tették fel… Habár most a repülések elég kétségesek… De szerintem lesz haszna ennek a cuccnak… :slight_smile:

Ezt sajnos ezzel sem lehet majd megoldani, mert a Bluetooth távolság ehhez kevés. Kétlem hogy kapna 4G vagy Wi-Fi támogatást.

Az Apple-nek van rendszeren belül működő nyomkövetése, azaz ha elhagyod az órád (ami csak wifis) és elveszett módba rakod, akkor ha bármilyen iOS eszköz elmegy az órád mellett bluetooth távolságban az lejelenti az óra helyzetét. Persze ez sem GPS nyomkövetés minőség, de lehetőséget adhat egy bárhol elveszett eszköz megtalálására.

1 kedvelés

Hát akkor tényleg egy olyan termék lesz, ami jó hogy van, de minek?? Én azt hittem, hogy ha iPhone-t érzékel, akkor összecsatlakozik vele, és küld egy jelet, mondjuk 2 percenként a helyzetével… Esetleg még úgy érné meg, hogy pár ezer forint lenne… 5e alatt… és venni belőle 3-4db-ot. Majd azt szétszórni a cuccaid között. De ez csak szép álom. Ahogy az Applet ismerni túl lesz árazva. És akkor a versenytársak cuccait érdemesebb venni, igaz, kevesebb tudással, de a saccolásra azok is jók…

itt írtunk az offline keresés működéséről, ami erre az esetre is igaz:

Nem csak funkcionalitást vesztesz az ár miatt, hanem lehetőséget is a megtalálásra. Egy elhagyott/ellopott cuccod mellett nagyobb eséllyel sétál el az egy milliárd iPhone felhaszánlóból pár ember, mint a tíz millió Tile felhaszánlóból.

Ezzel gyakorlatilag halalra itelik a Tilet. Nem mintha nekem szemely szerint hianyozna, vagy ismernek barkit, akinek van… :slight_smile:

Szoval inkabb AirTag, bar csak agyalok es agyalok, mire tudnam hasznalni. Mondjuk besúvasztom a bringám nyerge alá… pl. Vagy a notebook taskaba varrok egyet. Kulcsot sem veszitettem meg el a 40 ev alatt. Ugyanigy telefont sem, laptopot sem, taskat sem, kb. semmit. Ha filleres cucc lesz, veszek, de sokat nem forditok ra az biztos.

Nem akartam a régi linken lévőhöz írni, mert csak egy kérdésem van amit ott nem láttam (lehet csak átsiklottam fölötte) be kell-e legyen kapcsolva hozzá a Bt ? Vagy az mindig sugároz ha nincsen net és wifi jel sem?

Jogos a kerdes :slight_smile:

hát én most próbáltam lehet nem jól, de kikapcsoltam mindent a bekapcsolt telón és a másikkal kerestem rá hát sehol semmi adat róla. Ez ha ilyen akkor pont semmit nem érő innovációt kaptunk ezzel, mert repülő módban sem látom ha kikapcsolom a Bt-t és a wifit is. Persze ezt amikor az AirTag-et keresem ott ez nem áll fent elvileg hogy kikapcsolt Bt-al van.

Én szimplán a mindig elveszendő távkapcsolók hátoldalára fogom rárakni.

Volt 9 tavkapcsolom. Most van egy Harmony Elite + Hub. Az ujabb eszkozein taviranyitojat a dobozbol se vettem ki. :slight_smile:

mégis mit gondolsz, ha a keresendő készülék semmi másik készülékkel nem találkozik, ami “hallhatná” a néma sikolyát, és aminek a révén az Apple-ön keresztül eljut hozzád az elveszett készülék helyzete, akkor hogyan akarod megtalálni?

hallja amivel keresem az enyém mert van pár iphone itthon, vagy az nem tolja fel a szerverre?

de ha mindent kikapcsolsz rajta, akkor mit nem értesz azon, hogy nem lesz készülék, ami hallaná a néma sikolyát, hiszen mindent kikapcsoltál rajta, így néma a sikolya…?

eleve nem értem ezeket a kényszeres kikapcsolgatásokat. aztán meg megy a sírás-rívás, hogy ez vagy az a funkció nem működik, majd kiderül, hogy de hát amúgy a felhasználó letiltogatta például a helymeghatározást és a Bluetooth-t, a Wi-Fi is mindig letiltva, mert biztosan meríti a készüléket, mikor nem is használod, meg persze a mobilnet is csak akkor van bekapcsolva, ha épp valamit netezik, amúgy le van tiltva, a 3G, 4G/LTE, esetleg 5G dettó, aztán a telefon csak 2G hálózaton lenne, de az meg az adott cellában történetesen mondjuk már nem elérhető (mondjuk ez itthon még nem jellemző). egy valamit tilts le, az pedig a Vezérlőközpont elérése a zárolt képernyőn, és akkor nem fogja tudni a nem becsületes megtaláló kikapcsolgatni ezeket…

Nem azért kapcsoltam ki csak szimuláltam egy ellopott telót amit kikapcsol a lopós és mivel ki tudja feloldás nélkül is kapcsolni a Bt-t ahogy szimuláltam hát ezért is tettem fel a kérdést hogy akkor most minek is ilyen tudás ha nem hasznos igazán

ha letiltod a zárolt képernyőn a Vezérlőközpont elérését, akkor nem tudja kikapcsolni ezeket sem…

Ezt a gondolatmenetet most nem értem. Ez nem lopásvédelem, nem is arra lett kitalálva. Hanem egy offline, internet elérés nélküli keresés.