Elérhető a második iOS 16.4, iPadOS 16.4, watchOS 9.4, tvOS 16.4 és macOS Ventura 13.3 béta

Eredetileg itt jelent meg: Elérhető a második iOS 16.4, iPadOS 16.4, watchOS 9.4, tvOS 16.4 és macOS Ventura 13.3 béta - Szifon.com

Nem egészen két héttel az előző béták után az Apple már elérhetővé is tette az újabb verziók második bétáit. Ha valami érdemleges újdonság bukkan fel valamelyik új bétában, akkor arról várhatóan újabb cikket teszünk majd közzé. Felfedeztél valami új funkciót, ami eddig nem volt? Írd le hozzászólásban! iOS 16.4 beta 2 Az új build verziószáma…

Sziasztok :grin::raised_hand:

Továbbra se működik az sms és az iMessage !!!
:rage::rage::rage:

@LeslieE30 vettél fel róla hibajegyet? lezárta az Apple, hogy javították? nekem semmi problémám nincs az iMessage esetén, SMS-t meg nem küldök.

Szia :grin::raised_hand:

Vettem fel hiba jegyet beta 1-nél ment el az sms először a kártyára gondoltam el is mentem kicseréltetni de ha már ott voltam esimre váltottam és innentől kezdve az iMessage is elment nem aktiválja magát :rage:


@LeslieE30 és a Beállítások, Telefon, Saját szám alatt be van állítva a SIM esetén a telefonszám? (a telefonszámos képedet töröltem.)

1 kedvelés

Esim van teloba és beállítottam a telefonszámot
Beírtam.

@LeslieE30 mármint most írtad be a számot, vagy már korábban? csinálj már egy hálózati beállítások törlését is.

Én Yettel-es vagyok, eSIM-es. Az SMS ugyanígy nálam sem megy ki, de az iMessage még működik. Mondjuk ezt a frissítést még nem telepítettem.

Régebben írtam be
Most töröltem a számot csináltam egy hálózat törlését és most azt írja ki elsődleges és csak pörög az aktiválásnál :thinking:
Ha kikapcsolom a hálózatot akkor ezt irja


@LeslieE30 mindenképp legyen beírva a telefonszám, ha nincs, az biztos, hogy problémát okoz.

miért bétázol? ha nem elengedhetetlen, mert nem fejlesztés miatt, hanem csak úgy, kedvtelésből, akkor tedd vissza a hivatalos, nem béta verziót, és nézd meg, azzal aktiválódik-e az iMessage és működik-e az SMS. ha igen, akkor a hibajegybe ezt is írd bele. ha a hivatalos, nem béta verzióval sem megy, akkor nem a béta az oka.

@LeslieE30 közben még az jutott eszembe, hogy meg kellene nézned, mi a helyzet az SMSC beállításával a készülékeden. alapból azt a hálózati beállítások helyre kell rántsa, mert az a carrier bundle-ben van, de lehet, hogy valamiért nem tölti be a szolgáltatóhoz tartozó carrier bundle-t a készülék.

az SMSC-hez beállított telefonszámot elvileg az alábbi kóddal tudod lekérdezni, amit a tárcsázóba kell beütnöd, majd rányomni a hívás gomba:
*#5005*7672#

ha ez bármi hibára futna, vagy nincs telefonszám, akkor Pannon/Telenor/Yettel esetén pedig ezt bepötyögve nyomj a hívás gombra, és elmenti az SMSC számát a készülék (az is elképzelhető, hogy a kód elején nem *#, hanem ** kell, de csak akkor próbáld úgy, ha egyébként hibát dobna):
*#5005*7672*+36209300099#

nyilván ez kizárólag az SMS esetén segíthet, az iMessage-nél nem.

Viszont, az iMessage aktivalasa egy SMS kuldessel indul.

valóban. :slight_smile:

Mindegyik szám hibára fut :rage::rage::rage:

akkor nincs más opciód, mint vagy visszatenni a nem bétát, vagy várni, és közben csesztetni az Apple-t a hibajegyen keresztül.

Nem engedte visszarakni a nem bétát!
Lehet hogy azért mert nem töröltem a beta profilt ?
De bajba vagyok mert az órámon is beta van és azt nem lehet vissza rakni nem bétára !
Ha teló vissza menne akkor az óra nem kommunikálna vele ?
7 éve bétázok de ilyen még nem volt :slightly_frowning_face:

pontosan mi az, hogy “nem engedte visszarakni a nem bétát”? írd le, pontosan mit csináltál. az óra csak abban az esetben problémázhat, ha azon is bétázol.

Ott írta, hogy azon is beta van neki. Akkor ezt a 22-es csapdájának is lehet nevezni. Vagy inkábba 16.4 beta csapdájának. Tényleg ilyenkor szív ameddig az Apple meg nem oldja a szitut?

Elvileg ahogy emléxem ha törlöd a profilt a telón akkor engedi majd, de valószinű, hogy az óra nem fogja így szeretni és akkor mégis kell a telóra újra a beta, hogy jók legyenek együtt. CSAK nagyon gondold át, mert én anno vmi hasonló szituban voltam, annyi különbséggel, az óra nem akarta a beta-t és több alkalommal is rápróbáltam, majd kaptam a piros 3szöget a felkiáltó jellel, s vihettem a szervízbe. Ott ránézett vhogy a support és felhívtak ha nem vagyok fejlesztő minek is beta-zok, elmondtam mert kíváncsi vagyok és nincsen sehol tiltva a dolog, kicserélték az órát egy azonosra pár napon belül. Lehet nem csinálják mindig ezt. Óvatosan duhajkodj vele. :roll_eyes:

ez marhaság. a korábbi verziót számítógéppel tudod visszatenni, helyreállítási módban, amikor pedig a folyamat magasról tesz arra, hogy mi van a készüléken, mind iOS-verzió, mind holmi béta profil kapcsán. semmit nem számít a béta profil.