Elérhető az első iOS 13.1 és a kilencedik watchOS 6 béta

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2019/08/27/elerheto-az-elso-ios-13-1-es-a-kilencedik-watchos-6-beta/

Mindössze hat nappal az iOS 13 nyolcadik fejlesztői bétájának kiadása után az Apple elérhetővé tette az iOS 13.1 első, és a watchOS 6 kilencedik fejlesztői bétáját. Igen, minket is meglepetésként ért az új, iOS 13.1 béta, hiszen maga az iOS 13 még meg sem jelent – de ez egyébként nem az első eset, hogy párhuzamosan…

Pl Iphone SE-n így néznek ki a dinamikus háttérképek

Ezt most nem értem. IOS 13 meg se jelent. Lehet idén később jönnek az IPhone-ok és a keynote is később lesz? (Meghívók sem jöttek ki a keynote-ra.) Kapunk simán egy ios 13 a napokban és majd csak a 13.1-gyel lesz keynote? Lehet az 5G mánia miatt mégis ki kell jönniük a snapdragon megállapodás után 5g-vel? Amerikban indultak az 5g hálózatok és félnek az ügyfélvesztéstől? Mióta vannak Iphone-ok ilyen még nem volt, hogy egy hivatalosan meg sem jelent szoftver újabb verziója belemegy bétába.
Vagy valaki csak rossz gombot nyomott meg Cupertinoban? :))

A 13 beta 8 a GM… ezek szerint.

Valószínű, csak nagyon furcsa, hogy nem jött ki publikusba a 13.

@olivercsizmazia: nem az első eset, hogy párhuzamosan több béta is elérhető. az iOS 13-at majd a keynote-on elárulják, mikor adják ki. előző évben augusztus 30-án küldték ki a meghívót a szeptember 12-i eseményre, tehát bőven időben vannak – illetve ezen a héten akkor meg is érkezhet a meghívó.

@Agent_H: nem valószínű, szokott jönni rendesen GM, általában a keynote napján, múlt évben is így volt.

Itt csak az a szépséghiba, hogy nem főverzió váltáskor voltak szimultán béták. Simán befrissített egy csomó ember, abban a hitben, hogy a béta 9 kapja meg és csak elírás a 13.1. Carrier Bundle is tovább ugrott 13.1, így valószinű ez nem egy elírt nevű báta 9. A verziószám is sokkal magasabb. Amint kijön a GM akkor ki fog tudni frissíteni, ha minden bétás már 13.1-en van? Eddig kijött a GM és egy héttel később jött a publikus kiadás. Most ez elmarad? Nem vagyok túl boldog, hogy csak restore lehet majd a GM-et felrakni, amennyiben marad a “régi” menetrend.

Telenor VOLTE változatlan nem műkődik a 38-as Carrier Bundle alatt sem. Van aktív VOLTE képes kártyám és sajnos csak Telekom és Vodafone működik változaatlan.

ahogy a cikkben is írtuk, egyrészt a jóval magasabb build szám, másrészt az a tény is azt igazolja, hogy ez nem iOS 13 beta 9 (amit a 9to5Mac is csak betippelt!), hogy a fejlesztői központban ott van külön, egymás mellett az iOS 13.1 beta 1 és az iOS 13 beta 8 is.

mivel a 13.1 beta 1 már magasabb verziójú, mint a sima 13 (13.0), így ha valaki most frissített a 13.1 beta 1-re, annak értelemszerűen már nem fogja feldobni a 13.0 GM-verzióját sem, hiszen már annál magasabb verzió van a készülékén.

a Telenor és a VoLTE kapcsolatát passzolom, az opció ott van rá, hogy bekapcsolhatom, aktív is, de kb feleslegesen, mert a dual SIM mellett az adatforgalmam a másik kártyán van, így amikor a telenoros számomon hívnak, eleve nincs adatkapcsolatom a DSDS (Dual SIM Dual Standby) miatt.

hat cs.sszek meg. igy most toltsem le kulon es ugy telepitsem? csak azert mert van ujabb beta is?? OTA ugrott?

Mit kell letolteni kulon? milyen ota ugrott? Mit szeretnel telepiteni?

nem ugrott. ha a 13.0-ra akarsz majd frissíteni, akkor egyszerűen a béta profilt kell letörölni, és ne frissíts a 13.1 beta 1-re.

Ha meg véletlenül frissítettél, akkor sajnos a végleges ios 13 iTunes és telefon recovery módban mehet csak teljes gyalulás mellett. Ez azért nem tuk szép a cégtől. Sokan a gm-re akartak ugrani és nem egy béta 1-re velem együtt.

Nem kötelező felrakni… Szóval a “nem túl szép a cégtől” kicsit erős szerintem. :slight_smile:

Plusz ez egy fejlesztői béta, minden döntésed a tied, Te rakod fel, te frissítesz. Még az is lehet, hogy rögtön a 13.1 lesz a végleges szeptemberben amúgy.

Ezért van a nyilvános béta, hogy ne fussanak bele az átlagemberek ilyenekbe.

Mindegy. Így jártam. Amúgy a 13.1 béta eléggé bugos sajnos. Több helyen tapasztalok grafikai problémát, pl memojik megjelenítése. A mozgás alatt marad a statikus kép is. Volt több hívás megszakadásom is ma már és néhány alkalommal gyenge térerő után “beragadt” 3G a telefon. 12.4 vagy 13 béta alatt ilyen gondok nem voltak. Xs tapasztalom a hibákat. És most vagyok gondba, hogy jöhet a recovery + iTunes este. Sajnos beugrottam, hogy ez bizony a béta 9.

hát de letöltöd a 13.0 beta 8-as IPSW-t, recovery-be teszed a telefonodat, és betallózod az iTunes-nak a letöltött IPSW-t frissítésként.

mi sehol nem írtunk olyat, hogy ez beta 9 lenne, épp az ellenkezőjét írtuk le, a build szám és a fejlesztői központban párhuzamosan kint lévő beta 8 okán. de fejlesztőként ezt magad is láthattad a fejlesztői központban.

Mac alatt nem kezdi el frissíteni, próbáltam már. Windowsos gépem meg nincs, csak céges, amin iTunes sem lehet felrakni, mert tilos. Kézzel kiválasztani engedi csak, de a 13as béta telepítést nem kezdi el recoveryben sem. Valamiért csak a hivatalos verziókat engedi. A béta is ota tudtam egyedül felrakni. A Mac-emre meg béta szoftvert nem rakok, mert ott nem szoktam játszani ezzel. Úgyhogy marad a 12es recovery és public béta, amíg az nem ugrik 13.1re. Jobb ötletem nincs.

Ha elolvastad a release notest, akkor abban kerek perec le van irva, hogy csak Xcode beta telepitese utan fogod tudni 10.14 alatt telepiteni a beta iOS-t. Tehat rakd fel az Xcodeot is. A beta - nem beta Xcode megfer szepen egymas mellett.

Köszi, valóban ezt nem néztem meg.

Gondoltam meg beta9re tudok OTA frissiteni. De igy a kov lepes a 13.1… GMre persze megoldhato lesz profiltorlessel… Egy modszer jutott eszembe, a public beta profilt kell letoltenem ha kijon a dev beta9-re…