Elérhető az iOS 15.7, iPadOS 15.7 és macOS Monterey 12.6 kiadásra szánt, RC verziója

Eredetileg itt jelent meg: Elérhető az iOS 15.7, iPadOS 15.7 és macOS Monterey 12.6 kiadásra szánt, RC verziója - Szifon.com

Az Apple az új szoftverek RC verziói mellett teljesen a semmiből elérhetővé tette az iOS 15.7, iPadOS 15.7 és macOS Monterey 12.6 esetén is az RC-t, ami azért érdekes leginkább, mert ezekből eleve nem is volt béta, ez most az első verzió belőlük, ami most egyben a kiadásra szánt változat is. Mindenesetre az mindenképpen furcsa,…

Biztos valami orbitális hibát javít amit nem csak az iOS 16-ban akartak javítani hátha valaki mégse frissít rá.

Ja vagy már nem tud. (pl:SE és társai)

@farkas63 @gunar mivel az RC az összes készülékre elérhető, nem csak azokra, amelyek már nem frissíthetőek iOS 16-ra, így nem lehet azt mondani, hogy azoknak szól, akiknek nem lesz iOS 16.

valószinuleg orbitális a hiba is és mindenkinek elérhetővé akarják tenni :).

ebben az esetben szerintem teljesen felesleges RC-zni, nem egy frissítés jött már így a semmiből holmi zero day sebezhetőségek miatt. itt az RC az érthetetlen, az nem szokott lenni fontos biztonsági frissítés előtt, azt egyszerűen kiadják, és kész.

Mi van veled? Arról írtam, hogy kiknek szól és nem arról hogy kiknek nem és arra, hogy nem minden vasat lehet frissíteni 16-ra, azoknak ez fontos lehet és nem mert nem akarnak, csak mert nem is lehet. Így nem tudom hogyan is kerítettél bele abba a válaszba és minek is? Mostanában szeretettel leírod nekem is azt amit én előtte, csak más szavakkal. Köszi !

de ha egyszer minden iOS 15-ös készülékre elérhető, akkor nem lehet olyan opció, hogy csak azoknak fontos, akiknek nem tudnak frissíteni iOS 16-ra…

Persze hogy nem, de ki is írt ilyent mert én biztosan nem, még csak nem is céloztam ilyenre?
Annyit jegyeztem meg, hogy azoknak fontos lehet akik nem is tudnak mert pl SE v társaival rendelkeznek, ezért nem azért maradnak 16 alatt mert nem akarják x oknál fogva.
Ahogy ugye a mai napig jönnek a régebbi vasakra is időnként, mint az 5S amivel a kisfiam játszik és nem is régen frissítettem, ha már a kezében van és netet is használ. Na de ne ragozzuk tovább, megint ki lettem igazítva, ahogy az elmúlt években rendszeresen. :slightly_smiling_face:

de azoknak, akik nem tudnak iOS 16-ra frissíteni, semmi szükségük az iOS 16 megjelenése előtt kizavart 15.7-es RC-re, ha pedig ez egy fontos biztonsági frissítés, az Apple simán kiadhatta volna rögtön, ahogy egyébként szokta is minden esetben, ha valami CVE-t javítanak csak. ha viszont nem fontos biztonsági frissítés, akkor nem sok értelme van RC-zni belőle, pláne felkavarni az állóvizet az iOS 16 mindössze már 4 napon belüli megjelenése előtt.

Akkor valamit egyikünk nem ért szvsz, mert aki pl SE-t használ beta-val és ugye nem fog tudni 16-ra frissíteni, neki semmi szüksége a 15.7 RC-re? Miért? Mivel vannak még akik SE-t használnak mert T-ID -s és nem szeretik a nagyobb vasat, a mini-k kiesnek igy a 16 is, de nem akarják beszívni majd az utolsó frissítéssel, hogy valami nem az igazi, hát feltol egy 15.7 RC-t és ha nem jó, marad a 15.x -en ami még neki megfelel. Azok szempontjából lényegtelen 4 v x nap múlva jön a 16 v késik mint a MÁV.
Sok esetben az az érzésem van, mikor írok valamit és Te reagálsz rá, mi nem hogy nem hajóban evezünk, hanem még a folyó/tó is más. Hát igen nem érthetünk mindenben egyet :slightly_smiling_face:

nincs olyan, hogy SE-t használ iOS 16-os bétával, mert már a béta is csak azokra a készülékekre elérhető, amelyekre majd a hivatalos verzió megjelenik, bár gondolom, nem erre utaltál, hogy iOS 16 béta lenne, így inkább csak azok miatt írom ezt le, akik felületesen olvasnak, hogy ezt ne értsék félre, és gondolják azt, hogy márpedig bétában lenne iOS 16 erre a modellre, miközben nincs és nem is volt.

mivel az iOS 15.7-ből viszont semmilyen béta nem volt, hanem csak most az RC, így amikor megjelent a 15.6, igazából nem volt miért tovább bétáznia az adott embernek, mert már semmi újat nem hozott volna egyik béta sem, mert ugye a 16 lenne a lényeg, de az meg nem is volt rá sosem elérhető. az iOS 15-ös vonalon pedig semmi béta nem volt már a 15.6 bétája óta, és még jött is közben egy 15.6.1, szintén béta nélkül, azonnal hivatalosként.

akinek eleve nem lesz iOS 16, annak abban az esetben fontos most a 15.7, ha az valami durva sebezhetőséget javít – de abban az esetben meg az Apple nem szokott vacakolni, kiadja azonnal a hivatalos verziót, ahogyan tette a 15.6.1-gyel is.

az ilyen “nem akarják beszívni majd az utolsó frissítéssel, hogy valami nem az igazi, hát feltol egy 15.7 RC-t és ha nem jó, marad a 15.x -en ami még neki megfelel” esetén szintén nem kell RC, a hivatalos verzió megjelenése után évek óta több hét, mire az Apple már nem írja alá a korábbi verziót – kivéve persze ha az új verzió valami biztonsági sebezhetőséget javít a régivel szemben, akkor mindenkinek az az érdeke, hogy frissítsen. de akkor meg nem vacakol az Apple RC-vel, hanem rögtön kiadja.

Hú tényleg másik folyón evezünk. :slightly_smiling_face:
Sehol nem írtam, hogy 16 beta-t használ, ott az idézet, én nem látom abban sem.
Nekem konkréten az SE-n beta 15.x volt fent, majd letettük és jött helyette XR mert volt a sógor fiókjában és hirtelen az volt a legolcsóbb csere. Azt (SE) ha most frissíteni akarnám hát felmenne rá a 15.7 RC és ha nem jelenik meg a hivatalos belöle, de nem tetszene vmiért tudtommal még az RC-ről visszamehetne a 15.6 is, de javíts ki ha nem tudom jól. Na ebbe más is beleeshet akár, csak ő aktívan használja is az SE-t és az RC miatt nem teszi rá a 15.7-t, majd csak amikor minden ok vele. Mielőtt megkérdeznéd mi vele a baj, nem tudom az csak egy feltételes példa most. Ha meg az van hogy visszatehető a hivatalosról is a régebbi ahogy írod és mégis kiadtak egy RC-t ezek szerint feleslegesen, az Apple tudja miért tette “feleslegesen” .

lásd:

Na ez eszembe sem jutott, hogy van aki ezt hiszi, de igen az emberi “figyelmetlenség” határtalan tud lenni. Ok, jogos. én is figyelmetlen voltam kicsit.

mégis miért ne jelenne meg? sosem volt még olyan, hogy egy RC után ne jelent volna meg a hivatalos verzió.

még az iOS 38-ról is visszatehető lehet az iOS 15.6 ha azt még aláírja az Apple. ha nem írja már alá, akkor semmilyen verzióról nem tudod visszatenni a 15.6-ot, sem korábbi verzióról arra frissíteni. ehhez tehát nem kell RC. a hivatalos 15.7-ről is vissza fogod tudni azt a korábbi verziót, amit még aláír az Apple.

de nem értem. soha nem volt olyan, hogy csak RC-ről lehetett volna visszatenni korábbit. nem annak a szoftvernek a verziójától függ, hogy mit tudsz visszatenni, ami a készüléken van. hanem csak és kizárólag attól, hogy az Apple épp mit ír alá.

javaslom, olvasd el ezt a cikkünket:

illetve nyilván ezeket is:

Igen ott az elsőnél kimaradt egy szócska az ugy akart lenni, hogy “jelenik meg még a hivatalos”
(csinálok még emellett pár dolgot szinkronban és néha “kiesek a szinkronból” )
Azt meg tudom hogy ameddig aláírja visszatehető bármi, de régebben kijött valami hivatalos és kb rövid idő múlva már nem írta alá az elődöt, ha ez x ideje megváltozott, akkor az nekem kimaradt, mivel én évek óta a legfrissebb beta-t is azonnal felteszem és ha nem olyan teljesen használhatatlan, ugye nem szokott, akkor marad a következőig és így megy ez tovább mindig, ergo nem kellett visszapakolnom a régit ki tudja mióta és ezért lehetnek kapcsolatos dolgok amik elkerülték a figyelmem. Ilyenkor csak írd rám 1xűen, hogy “Gunar ez meg az, ekkor meg akkor megváltozott, a Római birodalom is összeomlott közben és stb.” nem szoktam megsértődni. :grinning: Volt már hogy ugyan olvastam itt is de vmiért éppen nem jutott az eszembe és a régebbit toltam a kiigazításig, hmm nem vagyok hibátlan, sajnos :innocent: :slightly_smiling_face:
UI.: Koszi a gyüjteményt, amikor kell szoktam keresni itt a megoldást, de most momentán, nem akarok semmit visszaállítani, minden jó ahogy van, bár a watch roaming ha jól értettem csak az 5-ös serial-tól érhető el majd, vagy az csak segélyhívás nem normál hívások? Nekem meg serial 4 LTE van csak, bár 2 év alatt az akkuja a szoftvere szerint még 98%-os és minden este töltőn van, ez meglep.

évek óta már több hét, vagy 1 hónap “türelmi időszak” van, kivéve ha jön egy még újabb verzió, és az pláne biztonsági sebezhetőséget javít. ha valaki próbálgatni akarja, hogy nála hogyan működik, akkor azt napokig meg tudja tenni bármi esetben.

A péntek nem jött be. Akkor ma fog megjelenni egyszerre a kettő és lehet majd választani?
(Én nem szeretem rögtön felrakni a friss rendszert, szoktam várni pár frissítést).

ki fog derülni, ha egyszerre jönne mind, annak aztán pláne semmi értelme nem lenne.