Elérhető iOS-re is az EESZT COVID19-védettséget igazoló appja

Eredetileg itt jelent meg: Elérhető iOS-re is az EESZT COVID19-védettséget igazoló appja - Szifon.com

Csütörtök óta már elérhető az EESZT COVID19-védettséget igazoló illetve azt visszaellenőrző alkalmazásainak párosa Androidra és iOS-re is, ami pont azoknak hasznos, akik már megkapták legalább az első oltásukat, de a védettségi igazolvány kártyája még nem érkezett meg számukra, vagy pedig nem szeretnék azt magukkal hordani. Sajnos az app indulása viszont nem sikerült felhőtlenül, mert bár a…

Értem én, hogy biztonsági okokból szopatnak ezekkel a kavarodó számokkal, de akkor legalább a Touch/Face ID-t beletehették volna.:roll_eyes:

Hát ezzel messzire nem megyek mert sehol nem fogadják el Európában csak Magyarországon.:grinning:

2 kedvelés

Már nem kell sokat várni július 1.-én jön az egységes EU-s oltásigazoló app.

Totál semmi értelme ennek, mert ez se írja, hogy mit kapott az ember… :smiley: Lehet kincsként őrízni a kis papírlapocskát, azon legalább rajta van.

1 kedvelés

Mert az EU arról híres, hogy minden határidőt betart.

Németek az oroszt és a kínait nem fogadják el.🤷🏼

Egyébként ezt az oltásos QR kódót simán a kamerájával beolvashatja bárki.

Csak a plasztik kártyán levőt. Amit az EESZT alkalmazás mutat azt nem olvassa le hagyományos QR kód olvasó, csak a saját COVID Control Appjuk.

Faék: Csináltam egy képernyőképet nyugodt körülmények között, hogy bármikor feltudjam mutatni :innocent:

Mert az érdekes elképzelés, hogy netnek kell lennie, PIN kódot kell nyomogatni nehezített, változó kiosztású számbillentyűzeten, két (EESZT + ügyfélkapu) aktuálisan vagy elérhető vagy nem elérhető szerver lekérdezéshez, hogy be tudjál lépni mondjuk egy tömeg rendezvényre.

Javaslom megfontolásra mindenkinek a “módszerem”, más kérdés, hogy így mi értelme van az egész alkalmazásosdninak.

Arról nem is beszélve, hogy ügyfélkapu nélkül használhatatlan. Én legalábbis nem találtam rá módot, hogy az ügyfélkapuval nem rendelkező szüleimnek megcsináljam… De lehet csak béna vagyok. :roll_eyes:

Az applikáció ügyfélkapu nélkül nem megy, szóval 2 szervernek is működnie kell :frowning:
(Módosítottam fent, hogy ez is kiderüljön belőle)

A legjobb az, hogy az ügyfélkapu regisztrációhoz személyesen kell megjelenni a kormányablaknál (ráadásul nem Neked, hanem a szüleidnek, kivéve ha van meghatalmazás amihez talán elég két tanú)

Úgy tűnik, hogy tévedtem a személyes megjelenést illetően:

Az Ügyfélkapu használatának feltételei

Ügyfélkapu létesítését bármely természetes személy kezdeményezheti személyesen a regisztrációs szervnél, vagy elektronikusan, amennyiben 2016. január 1-jét követően kiállított érvényes személyazonosító igazolvánnyal rendelkezik. A regisztrációhoz meg kell adnia szabadon választott egyedi felhasználói nevét és elektronikus levélcímét (e-mail cím), mivel erre a címre kapja meg az első belépéshez szükséges egyszer használatos kódját.

https://regi.ugyintezes.magyarorszag.hu/szolgaltatasok/ugyfelkapu_regisztracio.html

Ahhoz, hogy az ügyfél használni tudja az Ügyfélkaput, létre kell hoznia személyes ügyfélkapus azonosítóját. Ezt bármely természetes személy megteheti. A személyes ügyfélkapus azonosító létrehozása egy regisztrációs eljárás, amelyet az ügyfél kezdeményezhet személyesen bármelyik regisztrációs szervnél okmányirodában, kormányablakban, a NAV központi ügyfélszolgálatain, külképviseleteken vagy elektronikusan, 2016. január 1-jét követően kiállított érvényes személyazonosító igazolvány birtokában az ugyfelkapu.gov.hu/regisztracio/regEszemelyi felületen.

https://ugyfelkapu.gov.hu/regisztracio/regEszemelyi

Kiváncsi vagyok majd a tapasztalataidra :slight_smile:

Valószinűleg megint valami okosok csinálták, vagy azok rendelték meg és ezért lett ilyen "jól " használható az Apple készülékein, kb mint a vírusradar vagy mi a szösz volt amit bekapcsolt kijelző mellett lehetett csak használni. Droidos fejlesztők csinálják lehet és csak hányaveti módon gányolják össze IOS-re. Most meg ha aki csinálta olvassa lehet megsértődni, akkor is igazam van, mert lehetne rendesen is megcsinálni és akkor jól is lehetne használni, de főként 1xűen.

dehogynem. csak nem link van benne, mint a plasztik kártyán lévőben, hanem csak egy karaktersorozat, amit a saját appjuk megfelelően átalakítva a lekérdezéshez használ.

Androidon is ugyanígy használható, tehát nem csak az iOS az, amin ilyen. de például a CIB bank appja is ugyanezt a változó kiosztású PIN-kódos megoldást használja.

Igen, ezt láttam én is, de a regisztrációs kódnál megakadtam, oda nem tudom mit kéne írni… Nem e-személyi van, hanem sima…

gondolom, az “erre a címre kapja meg az első belépéshez szükséges egyszer használatos kódját”.

https://eszemelyi.hu/uj_eszemelyi/a_szemelyazonosito_igazolvanyhoz_kapcsolodo_kodok_es_jelszo

Ahogy írom, nem e-személyivel rendelkeznek, hanem a régi plasztik kártyás verzióval. Azon nincs semmi ilyen. Szóval akkor első körben gondolom egy ilyet kell igényelni és ehhez is személyesen kell elmenni… :smiley: Úgyhogy kuka az egész, használják a sima igazolást. :smiley: