Elérhetővé vált az Apple Music Lossless és a térbeli hangzás a Dolby Atmos-szal

Eredetileg itt jelent meg: Elérhetővé vált az Apple Music Lossless és a térbeli hangzás a Dolby Atmos-szal - Szifon.com

Június 8-án elérhetővé vált az Apple Music Lossless és vele együtt a térbeli hangzás a Dolby Atmos segítségével. A két szolgáltatás extra költség nélkül vehető igénybe az Apple Music előfizetők számára. Fontos megjegyezni, hogy míg a Lossless-hez külön hardver kell, amiről például ebben és ebben a cikkben írtunk korábban, addig a térbeli hangzáshoz elég egy AirPods, AirPods…

1 kedvelés

Nem tudja valaki, hogy Spoty-n mikor lesz ez elérhető, ahogy az is hogy tudjunk az órára menteni?

Semmi infó.

Azt nem tudja valaki, hogy a már letöltött zenéket hogyan lehet letölteni nagyobb felbontásban?

Egy apró megjegyzés: azt írjátok, hogy a losslesshez “Szükségünk van egy megfelelő DAC-ra, avagy konyhanyelven hangkártyára, amivel le tudjuk játszani ezt a minőséget. Egyik Apple termék sem képes lejátszani önmagában ezt a felbontást, szükségünk van egy külső hardverre hozzá.”

Ehhez képest az Apple szerint:

  • To listen to songs at sample rates higher than 48 kHz, you need an external digital-to-analog converter.”
  • Ha szeretne hozzájutni az Apple Musicból korábban letöltött zenék veszteségmentes verziójához, törölje a zenéket, és töltse le újra őket az Apple Music katalógusából.

Az egész bekezdést olvasd el ne csak egy sort :wink:

Elolvastam, sajnos a cikk pongyolán fogalmaz: a Lossless és a Hi-Res Lossless két különböző dolog:

  1. Lossless for a maximum resolution of 24-bit/48 kHz
  2. Hi-Res Lossless for a maximum resolution of 24-bit/192 kHz

Az elsőhöz nem kell külső DAC, a másodikhoz igen.

Tehát akkor ha én csak AirPodson hallgatok zenét akkor elég a losslessre beállítanom, értelmetlen a Hi-Res, igaz?

Can I listen to lossless audio using Apple’s Lightning to 3.5mm Headphone Jack Adapter?

Yes. The Lightning to 3.5mm Headphone Jack Adapter is designed to transmit audio from the iPhone’s Lightning connector. It contains a digital-to-analogue converter that supports up to 24-bit/48 kHz lossless audio.

Hallgathatok veszteségmentes audiót AirPods, AirPods Pro vagy AirPods Max segítségével?

Az AirPods, az AirPods Pro, az AirPods Max és a Beats vezeték nélküli fejhallgató az Apple ’ AAC Bluetooth Codec segítségével garantálja a kiváló hangminőséget. A Bluetooth-kapcsolat azonban nem támogatja a veszteségmentes hanglejátszást.

Áh értem.

Ezzel mit szeretnel mondani? :slight_smile:

Hogy csak vezetékes fülhallgatóval amihez meg kell egy DAC, tudod elérni a 48kHz-et. Semmilyen Apple termékkel nem. A HomePod-ok csak később kapják meg a szoftverfrissítést. A beépített hangszorót meg ne számítsuk ide. Még az AirPods Max-hoz is az van írva, hogy jó minőség de nem vesztességmentes.

Hallgathatok veszteségmentes audiót az AirPods Max Lightning – 3,5 mm-es audiokábelen?

A Lightning – 3,5 mm-es audiokábel segítségével az AirPods Max analóg forrásokhoz is csatlakoztatható filmek és zenék hallgatása céljából. Az AirPods Max csatlakoztatható Lossless és Hi-Res Lossless felvételek lejátszására képes eszközökhöz, és kiemelkedő hangminőséget kínál. A kábelben végbemenő analóg–digitális átalakítás miatt azonban a lejátszás nem lesz teljesen veszteségmentes.

És szerintem pontosan emiatt nem emeltek árat. Mert valsz a felhasználók 98%-a nem fogja tudni kihasználni…

Na szóval, igaza van lberesnek amúgy, de azért ez nem ilyen egyszerű :slight_smile: Szóval valóban azt írja az Apple, hogy

" Ha 48 kHz-nél nagyobb mintavételi frekvencián szeretne zenét hallgatni, külső digitális–analóg átalakítóra lesz szüksége."

AZTÁN:

Hallgathatok veszteségmentes audiót az Apple 3,5 mm-es fejhallgató-csatlakozóhoz készült Lightning-adaptere segítségével?

Igen. A Lightning-adapter 3,5 mm-es fejhallgató-csatlakozóhoz az iPhone Lightning-csatlakozóján keresztül továbbítja az audiojelet. Megtalálható benne egy digitális–analóg átalakító, amely legfeljebb 24 bites/48 kHz-es veszteségmentes hanglejátszást támogat.


Ha simán a Lossless számokat nézzük, akkor a telefon beépített DAC-ja elég ahhoz, hogy meghallgasd a zenét.

De aztán:

Ezen kívül természetesen ettől még a fülhallgatódnak is támogatnia kell a magasabb felbontást, valamint azért a beépített DAC nem ugyanaz mint egy kifejezetten erre gyártott chip tehát ég és föld lehet a zenék között, DAC-tól függően. :slight_smile:

A cikket javítom. De ezért is írtam hogy lesz erről egy sokkal részletesebb cikk, mert ebben nekem is olvasnom kell még. :slight_smile:

1 kedvelés

Ma megnezem akkor a 7.1 atmos hazimozin hogy szol…

Korrekt, köszi :slight_smile:

A lényeg az, hogy a losslesshez semmi másra nincs szükséged, mint egy vezetékes fülhallgatóra és egy Apple Lighning-jack átalakítóra, ami nem más, mint egy 24 bit, 44 kHz DAC, ahogy írtad. Ha Hi-Res Losslesst szeretnél, akkor ahhoz már kell egy ennél jobb DAC is.

Nem tudom, hogy ez mennyire a valóságot mutatja, mert ilyet is mutat fülhallgató nélkül is csak a telefon. Viszont túlnyomó többségben átugrik rögtön dolby atmosra, ha kihúzom a DAC-ot.

Ettől még lejátsza és ekkora minőséget kapsz. Kérdés hallod-e fülhallgató nélkül. :smiley: Nyilván nem.

Más számnál amúgy Dolby Atmos-t ír ki, azt se hallod ki nyilván. Csak jól néz ki :smiley:

1 kedvelés