[eSIM] Vodafone-os i11 Telekom esim-el

Sziasztok!

Körbe olvastam csillió cikket, de sehol nem kaptam egyértemű választ.

Adott egy Vodafoneos iPhone 11 amiben működik a fizikai telekomos sim + a “Szolgáltatói zár-nál” “Nincs SIM-korlátozás” szerepel, de (telekomos, bár már az opció sincs ott) esim-et hozzáadni már nincs lehetőség. Ha a fizikai telekomos sem működne, akkor világos lenne a helyzet, de így bizonytalan vagyok.

Az lehet, hogy fizikai sim esetében független a telefon, de a voda tiltja az esim-et? Van ennek bármi értelme?

Előre is köszönöm!

szolgáltatófüggő készülékbe csak az ahhoz a szolgáltatóhoz tartozó kártyát tehetsz. lényegtelen, hogy az fizikai vagy eSIM. egy nem függőbe pedig bármilyet.

ha elfogadja a fizikai Telekom SIM-et, akkor az eSIM-et is el kell fogadja, tudtommal nem tudja tiltani egy szolgáltató, hogy tehetsz-e a készülékre eSIM-et. hol próbálod hozzáadni az eSIM-et? a Telekom appon keresztül?

Na igen ezért is árulja mindenki a telekom kivételével “single SIM”-esként az amúgy többre képes iPhone-okat.

de ez nem igaz, senki nem árulja “single SIM-esként”. a készülék alkalmas a dual SIM-re, de azt csak eSIM-mel tudja, ami jelenleg csak a Telekomnál érhető el. egy független készülékbe pedig bármilyen más szolgáltató fizikai vagy eSIM-jét bele teheted, az más kérdés, hogy eSIM itthon csak a Telekomnál van jelenleg.

Telekom appban szétnéztem már, nem találtam ilyen opciót :confused: Ránézek még egyszer azért.
Szóval kéne működjön az esim is. Érdekes. Végső esetben próbálkozom egyet factory resettel, hátha.

az itt leírtakat nézd meg, ha nem jársz sikerrel, hívd fel a Telekomot.

Futtottam már ezzel is egy kört, sőt már a qr kódot is megkaptam, gondoltam próbaként scannelem a kamera appból amit elvileg nem lehet, de mégis szól a “Mobil-előfizetés észlelve” értestés, hogy “Nem állítható be mobil-előfizetés, az eSIM-telepítést nem támogatja az eszköze” .

A senki az a Media Mark és az összes többi aki árulja és azok miatt akik nem értik meg, amit én is leírtam és megveszik ott de egyik SIM sem Telekomos amit beletennének, majd reklamálják hogy nem is dual SIM-es.

a felhasználói tájékozatlanság mégis miért lenne az, hogy “single SIM-esként” árulják? világosan le van írva a készülék leírásában, hogy 1db fizikai SIM mellett eSIM tehető bele.

Hát mert amelyik eSIM -es másodikként, azt pont a felhasználói tájékozatlanság miatt és a félreértések elkerülése miatt is, jobb így árulni, engem is meglepett. Az Alza az úgy írja le pl: single + eSIM, valószinű aki ott veszi nem feltétlenül olvassa el a más forrásokat. Sok meglepi ért már hogy emberek akiket nem annyira érdeleknek a műszaki dolgok, csak használják, hogy mennyire szörnyű módon tudnak tájékozatlanok lenni és csak “bambán” használják az eszközeiket, minden háttér tudást mellőzve sajnos.

de ennek semmi köze nincs ahhoz, hogy miért nem sikerül aktiválnia az eSIM-et.

amióta csak létezik a dual SIM az iPhone-ban itthon, ez azóta így működik. nem lehet rá azt mondani, hogy újdonság. aki tájékozatlan, az tájékozatlan. aki pedig “single SIM-esként” árulja, az megtéveszti a vásárlót, és akkor a fogyasztóvédelem felé kell ezt jelezni.

Körbenéztem jobban, úgy néz ki ez egy hiba az iphoneokban, amit kevés esetben javít a DFU módban való recovery. Az esetemben nem segített, a jótállás pedig már lejárt, így buktam a dolgot azt hiszem…
Kis olvasni való ez ügyben:
1. 2. 3.

Azért köszönöm a segítséget!

teljesen mindegy, milyen módban restore-olod. a restore után úgy aktiváltad, hogy benne volt a fizikai SIM-kártya, vagy kártya nélkül aktiváltad? mi történik, ha mondjuk egy fizikai Telekom SIM-mel aktiválod? a SIM-nek nem kell élőnek lennie.

Több restore-t is csináltam, egyszer a telekomos kártyával, egyszer a vodással, minden esetben nem restore-oltam az icloud backupomat, mert tudtam, hogy úgyis lesz még factory reset :smiley: Gyorsan feltettem a 14.6 Beta-3at, de az sem segített, aztán vissza 14.5.1-re, de semmi.
Próbáltam sim-nélkül is.

Edit: aztán restore-oltam a backupot telekomossal is.

akkor vedd fel a kapcsolatot az Apple Támogatással. ha itthon vetted magánszemélyként, két éven belül, akkor simán foglalkozniuk kell vele. ha két éven túl van, szerintem akkor is, hiszen ezt nem okozhattad sehogyan sem.

Úgy lesz! Csavar a dologban, hogy a telefon céges, de utólag ugrott be, hogy nem vodától van :upside_down_face: (csak a flotta) hanem iCentre vagy iSTYLE (mikor-honnan vesszük). Ez megmagyarázza miért független. Beszélek holnap az illetékessel bent, hátha rajta keresztül sikerül elérni valamit.

Edit: a telefon 2 éven belül lett véve

Bevittem iSTYLE-ba bevizsgáltatni, kíváncsi leszek mit mondanak. Naívan felhívtam az apple supportot is, nyilván nem tudtak semmit mondani rá.

Update: Alaplap cserével tudnak szolgálni csak, mert lejárt az 1 év jótállás. 150k. Akkor maradok e-sim nélkül… Azért köszi a helpet!

én nem hallottam még olyanról, hogy egy alaplapcserét igénylő hiba kizárólag az eSIM hozzáadhatóságát érintené. nem azt mondom, hogy nincs ilyen, mert lehetséges, de azért eléggé furcsa. van két IMEI szám a Beállítások, Általános, Infó alatt?

Szombaton hozom el, akkor megnézem és mondok biztosat, de úgy rémlik 2 volt, igen.
Érdekes, mert más baja a telefonnak nem volt/nincs.