Eufy Doorbell: okos, vezeték nélküli kapucsengő – teszt és vélemény

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2020/05/05/eufy-doorbell-okos-vezetek-nelkuli-kapucsengo-teszt-es-velemeny/

Valljuk be, nem megszokott dolog egy okos kapucsengő. Egy kapucsengőtől nem sok mindent várunk el: csengessen és halljuk meg. Ez egészen addig elég, ameddig nem találkozunk egy profi, akár iOS alkalmazással is használható kapucsengővel. Én ugyan nem lakom ideális helyen, ha okos kapucsengőről van szó, de a Eufy (ejtsd: Júfi) alapjában véve változtatta meg az okos…

A cikkbe már nem írtam bele, de érkezik a HomeKit rá:

1 kedvelés

Tetszik. Jó lenne, ha meg lehetne vásárolni a kapucsengőt HomeBase nélkül is, gondolva azokra, akiknek van már Eufy kamerája.

Igen ebben igazad van. Én erre azt mondom el kell adni :smiley: Sajnos egyelőre még csak szettbe adják, lehet később lesz külön is.

Hali wifin csatlakozik a netre? Ha megnyomják a gombot, fel tud hivni a neten? Nekem az lenne a lényeg, hogy meloban is hivjon, ha valaki van a kapu elött. Nem messze van a routerem, állandó nettel, igy ott lenne, a sim kártya drágább, előfizuval. Köszi

Szia @Abu007!

Akár Wi-Fi-n is. A lényeg hogy a kaputelefon a központi egységre csatlakozik vezeték nélkül. Ezután a központi egység csatlakozik az internetre. Tehát a routerrel összekötöd a központi egységet és működik is. HA nagyon messze van a router, akkor a központi egységet Wi-Fi-n kötöd össze és így Bridge-ként működik a kaputelefon és az internet között.

Természetesen értesít neten keresztül, ez a lényege. :slight_smile:

1 kedvelés

Nekem volt hasonló, de az csak akkor jelzett, ha ugyan azon a routeron volt, neten nem hivott fel. Köszi a választ! Nemsokára beruházok rá! Ja, és ip védett a kültéri, mert a kapun lenne kívül, ahol elázhat esőbe, de ha tudsz linket a bővebb leírásról, az szupi lenne! Még1x kösz!

Mindent megtalálsz a cikkben. :slight_smile: IP védett.

Szívesen lecserélném a mostani helyett,de elektromos kapunyitóm van és ha ez tudná azt a funkciót ,hogy távolról való kapunyitás ,gondolom leírtad volna a cikkbe ,akkor ugye ez nem tudja ?

Nem tudja, de a kapura egyszerű megoldás a Shelly kapunyitó, nálam is az van, működik tökéletesen távolról is. Súlyos 5-10 ezer forint, attól függően, hogy honnan rendeled.

1 kedvelés

@Pistooli jól mondja.

Ugye alapvetően amerikai piacra tervezik ezeket a kapucsengőket, amik inkább csengő, mintsem kapucsengő. Ott effektíve nincs kerítés, hanem ugye a bejárati ajtó mellé telepítik. Az összes YouTube videóban ezt látod. Nem kell ajtó nyitás.

Ezért igen, nem is tértem erre ki, sajnos nem tudja. Ellenben másik alkalmazással simán megoldod. Annyi hogy ugye ha kapunyitósat szeretnél, sajnos sokkal drágábba ntudod megoldani ilyen 130k körül és még nem is lesz ilyen szép. Szóval valamit, valamiért.

Szia @admin,

írtad, hogy ez a wireless, ami cool, viszont akkor van belőle drótos verzió is? Igazából nem zavar, sőt, lehet, hogy még adott esetben jobb is lehetne számomra…
Köszönöm!

Van van! :slight_smile: Sajnos a Stylebolt-on nem érhető el a drótos, de a hivatalos oldalon ott van. :slight_smile: Igazából felesleges a drót, de úgy tudom ez is ráköthető drótra. Őszintén ezt a funkciót nem néztem. Érdemes a gyártót megkérdezni.

Bocs de nem vagyok egy műszaki zseni. Hogyan kapcsolódik a kamera- csengő a központi egységhez?

Helló,
Hatótáv mennyi? És a vezetékes verzió miben vezetékes; adatátvitel vagy tápellátás vagy mindkettő.?
Tudom írtad kérdezze meg valaki a gyártót, de ha már reklám esetleg ezt is megírhatnád.
:slight_smile:
Köszi.
(Mellékesen a bolt weboldala telefonról használhatatlan. (Technikai adatok)

Szia, mindent megtalálsz a hivatalos oldalon.

Én csak a vezeték nélkülit használtam, így semmilyen tapasztalatom nincs arra vonatkozóan hogyan kell vezetékelni és mégis milyen áramot és hogyan használ. Nyilván a vezeték csak arra jó hogy árammal ellásd a kapucsengőt.

Hatótáv: mivel vezeték nélküli kommunikációt, jelen esetben Wi-Fi-t használ, ezért 50-60 méter, de sok dologtól függ, ahogy normál esetben egy Wi-Fi kapcsolat is. Erre nem tudok pontos technikai adatod adni, az appban lehet látni hogy a jel mekkora.

Nekem pont egy ilyen megoldás kellene, (kapunyitás) de elég béna vagyok hozzá. Tudnánk valahol erről beszélni?

Szia! Én Shelly.cloud nyitót használok, Amazonon lehet HomeKit kompatibilis verziót is vásárolni. 5-10 ezer Forint. Nekem Villanyszerlő kötötte be, ebben nem tudom segíteni sajnos.

1 kedvelés

Megrendelve. Találtam olyan helyet, ahol orvosolták a problémám a HomeBase ügyben. :slight_smile: Köszi a tippet.

1 kedvelés

Plusz info, hátha valakinek értékes.
Jelenleg (még) nem HomeKit kompatibilis, június végére ígérik az új firmware verziót. Persze az Eufy app működik tökéletesen addig is.