Felmérés az iOS 13-ra való frissítés óta tapasztalható hálózateldobási hibáról

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2019/10/21/felmeres-az-ios-13-ra-valo-frissites-ota-tapasztalhato-halozateldobasi-hibarol/

Az iOS 13 megjelenése óta elég sokan futottak bele abba, hogy például egy hívás után a készülék eldobja a hálózatot, szakadozik a mobilinternet, nem elérhetőek, nem tudnak telefonálni, és még sorolhatnánk. A visszajelzések alapján ez a hiba valamiért elsősorban a magyarországi szolgáltatók ügyfeleit érinti, de nagyon elvétve hallottunk más, külföldi eseteket is, illetve hogy az…

Visszajelzés a formmal kapcsolatban:

Ha nem dobja el a hívásokat, akkor a többi kérdésre is vártok választ?
pl.:
“Milyen iPhone-nal tapasztalod ezt az iOS 13 esetén? (Többet is megjelölhetsz!)”
“Melyik magyarországi szolgáltatónál tapasztalod ezt? (Többet is megjelölhetsz!)”

Szolgáltatóválasztós kérdésnél csak egyet lehet választani, hiába írtátok, hogy többet is lehet!

“Aktív az előfizetéseden a VoLTE?”
Ide elférne egy “Nem tudom” opció, ha már az első kérdésnél van ilyen.

Sziasztok!

Én két kártyás módban használom az xs maxom (telekom mindkettő és mindkettőn megy a volte) és inkább azt tapasztalom, hogy néha nincs mobilnetem, illetve az sms-eket is csak késve kapom meg és a sokszor kapok nem fogadott hívásról sms, mert valamelyik számom épp nem elérhető, viszont mindkettőn van térerő mindig. Mindezt Debrecenben tapasztalom és a belvárosi részen, tehát lefedettségi problémám sincs.

Az itt adott válaszokat összekapcsoljátok egymással? (meg tudod-e mondani, hogy az elsőre igen-nel válaszolók milyen választ adtak a másodikra), illetve ha az elsőnél nem a válaszom, akkor válaszoljak egyáltalán a többire? Mert ha az egyes személyek válaszait nem kötitek össze akkor ebből nem fog látszódni értelmezhető adat.

Nekem is ugyan ezt csinálja a két kártyás módba. Szintén Telekom mindkét sim. Egy üzleti és egy magánszemélyes. térerő van. Érd környékén. Iphone XS maxon is és most a 11 pro maxon is ezt csinálja. Ha kikapcsolom az E-simet, akkor kitünő.

data-max-selection=“1” még mindig nem segít az egynél több válasz megadásán a “Melyik magyarországi szolgáltatónál tapasztalod ezt? (Többet is megjelölhetsz!)” kérdés esetén.

En azt mondanam, hogy a kerdeses idoben aktiv az egyik SIM es akkor a masik nem hasznalhato. A jelenseg majd akkor fog megszunni, ha Dual-Standby helyett Dual-Active keszulekre valtanak a ketto kartyat hasznalok.

@Vikitorony: javítva, már ki tudsz választani többet is.

@Fricy78: valószínűleg az is ugyanehhez a hibához kapcsolódik.

@Zakika_123: nem kapcsoljuk össze. ez csak egy egyszerű felmérés, amiből annyi fog látszani, hogy a válaszadók hány százalékát érinti, és akiket érint, azok milyen készülékekkel és melyik szolgáltatóknál tapasztalják ezt. azt már majd az adott szolgáltatóknak kell kisakkozni, hogy náluk mi okozza ezt, és miért.

Ezt pont nem fogod belőle látni, mivel azok akik válaszoltak a második kérdésre nem tudod hogy mit válaszoltak az elsőre.

Első kérdésre: 288 igen
Második kérdésre megjelölt készülékek száma: 476 darab
Azok is válaszoltak a másodikra akik az elsőre nemmel válaszoltak. Látom mostmár van nem tapasztalom opció is, ez mintha előbb még nem lett volna, de ettől függetlenül ebből nem lehet érdemi következtetést levonni

a második kérdés eleve azt kérdezi, hogy milyen készülékkel tapasztalod, így akik ennek ellenére válaszoltak rá, azok nem olvasták el a kérdést. ezzel nem tudunk mit tenni, hiszen logikusnak kellene lennie, hogy ha a kérdés az, hogy mivel tapasztalod, de te nem tapasztalod, akkor nem válaszolsz a kérdésre – és emiatt épp az is belezavar a számokba, hogy muszáj volt odatenni, hogy “nem tapasztalom”.

amellett azt se felejtsd el, hogy van, aki nem csak egy készüléket használ, emiatt is több lehet a megjelölt készülékek száma.

Ez a halozat/hivas eldobasi hiba nem szolgaltatonal keresendo hiba lesz. 2 napja vittem vissza cserere egy ip 11 pro-t, hivas eldobas vegett Szlovakiai O2 szolgaltatonal. Masik ip 11 pro max ugyanennel a szolgaltatonal hibatlanul mukodik. Nalam 3-5mp utan eldobta a hivast, hasznalhatatlan volt telefonalasra. Most varom hogy mit allapit meg a szerviz, mivel nem csereltek rogton a 6 napos telefont. Sajnos ahogy olvasgatom az Apple Community forumot, nagyon sok felhasznalonak komoly problemaja van ios 13 ota. Eleg rossz fenyt vet ez a cegre. Nalam az apple tv 4k is bugos tvos 13 ota. Folyamatosan elveszti a kapcsolatot a taviranyitoval, akadozo menurendszer, kieso aplikaciok. Szomoru hogy az ember kiad ennyi penzt egy telefonert, es meg az alapveto funkciot sem lehet hasznalni, ami a telefonalas lenne.

Gyerekek, ezt a felmérést újra meg kéne csinálni, mert így, ebben a formában érthetetlen, értékelhetetlen. Ha a matek nem adja ki, akkor az nem a kitöltők, hanem a rosszul megírt kérdések hibája.

  • Az első kérdésnél a szavazók 47%-a nem találkozott a problémával.
  • A harmadiknál már csak 12%…
  • Az utolsónál meg felmegy 16%-ra.

Kezdjétek újra! :wink:

pont ezt írtam fentebb, hogy a “nem tapasztalom” válaszlehetőség az olyan kérdéseknél értelmetlen, amelyeket eleve meg sem kellene válaszoljanak azok, akik nem tapasztalják.

az alap kérdésen viszont mindez nem változtat, tehát hogy valaki tapasztalja-e vagy sem. a többi már csak részlet.

1 kedvelés

Feleségem x-én sokszor nem tudott hívást fogadni, később jöttek meg az értesítő sms-k. Elvittem garanciális szervízbe, ahonnan visszaküldték, hogy jó. Csak szoftvert frissítettek rajt, viszont azóta jól működik.

Köszi az oldal szerkesztőinek, jó ötlet volt a részetekről ez a felmérés :+1:

nekem mobilnet nem volt, újraindítással lett (8+)

Frici 78, AppleAtesz próbáljátok ki, hogy csak az egyik kártya van 4G-n. Nekem is ezt csinálta, de amióta csak az a sim van 4G-n amelyről a monilnetet kapja a készülék stabil

Mi van ha valaki talsztalta de most eppen jo???

akkor jelölgesd be aszerint, amikor tapasztaltad.

Sziasztok
Nem szoktam irogatni de a tokom tele van az iphone nal , tavaly decemberig semmi gondom nem volt vettem egy xr t azota folyamatosan leakadt a halozatrol mobilnet ki vissza es ok,nem tudtam aktivalni az imessage t a telenor kiszamlazott par ezer forint sms dijat a kapott nem kuldott sms ekert. Napokig telefonalgattam a ket kocsog cegnek , hogy a haromszazezer forintos telefont nem tudom hasznalni egymasra mutogattak es igen azt mondtak , hogy ez gyakorlatilag csak nalunk fordul elo. Harom honapig a rohadek applenel volt a telefonom majd vissza kuldtek , hogy valaki elnyirta csavar fejet es nem garis ,barmok az egy honapos telefonba ki nyult volna bele es minek ? Vegul kicsereltek mert nagyon hangos voltam es lass csodat nekem azota semmi bajom?ez , hogy lehet?utalom az androidot de azoknak soha semmi baja nincs,
A kibaszott frissitesekrol ne beszeljunk amit a sok balfasz tesztel honapokig majd kijon az eredeti es minden egy rakas szar lesz ,a tesztelok mit csinalnak? A nagy akksi frissites ami mindent megold ,ja azota az ipad is es a telefon is hamarabb merul mint elotte.baszodjon meg a tularazott lehuzos kocsog apple

1 kedvelés