Gyakori kérdések: a legújabb macOS-verzió telepítése nem támogatott gépre az OpenCore Legacy Patcherrel

Eredetileg itt jelent meg: Gyakori kérdések: a legújabb macOS-verzió telepítése nem támogatott gépre az OpenCore Legacy Patcherrel - Szifon.com

Az már megszokott dolog, hogy sok évvel az adott Mac megjelenése után a gép még tökéletesen működik, viszont az Apple már nem adja ki rá a legújabb macOS-verziót, bár biztonsági frissítéseket még általában igen. Ettől függetlenül technikailag sok esetben lehetőség van arra, hogy mégis ráküzdjük akár a legújabb macOS-t az OpenCore Legacy Patcher használatával. Ezt…

Szép munka, hasznos útmutató. Nálam így van már hónapok óta Sequoia egy Mac Mini late 2014-en és Monterey egy 2010-es Mbp-n. Max RAM és SSD tényleg elengedhetetlen a normális működéshez, de azokkal viszont teljesen használható. A régebbi, Metal nélküli gépeken van kompromisszum bőven. A “known issues” elég jó támpont ahhoz, hogy melyik modellnél melyik macOS verzióig érdemes felmenni.

Sziasztok!

Nagyon hasznos pöpec leírás nagyon köszönjük!Ha sikeresen felment a Sequoia, akkor az esetleges elérhető frissítéseket ne tegyük fel? Ha van béta fiókunk, akkor azokat se tegyük fel? Ez a rész kicsit homályos maradt nekem.

Nagyon kösz előre is!

Amig az adott OS verzio a fo verzio, addig 1-1 frissites komplett dolgokat is megvaltoztathat, amik eltorik a korabbi patcheket. Tehat addig nem feltetlen celszeru frissiteni, amig azt nem mondjak, hogy frissithetsz. A betakra is ugyone igaz, azzal az extra megszoritassal, hogy ott alapvetoen az sem biztos, hogy a kiadott patcher lesz szamodra a megfelelo, ilyenkor celszeru magadnak buildelni a patchert, kovetni a nyitott issuekat es reszt venni a fejlesztesben.

ahogy a cikkben is láthatod, 15.6.1-re is frissítettem a 2008-as MacBookot, utána megint fel kell tenni a root patcheket, és ennyi. a normál frissítések mehetnek.

bétát (Tahoe?) semmiképp ne tegyél fel, azt az OCLP elvileg nem támogatja.

Nagyon köszi!Remélem értem:)Én ha jól csináltam akkor a 15.6-ot tettem fel ami fel is ment egy 2017-es Air gépre.Ha elindítom a frissítések keresését, és mondjuk feldobja hogy van új frissítés akkor az végigmehet?Vagy az okozhat galibát hogy telepítés közben megaka?

olvasd végig a frissítésről szóló részt a cikkben – nyugodtan frissítheted, de utána újból telepíteni kell a root patcheket. viszont kapcsold ki az automatikus frissítést és a frissítések automatikus letöltését is, hogy magától ne álljon neki, csak akkor, ha te nyomsz rá a frissítés gombra.

Nagyon köszi az infókat és megnézem.:)Még abban segítsetek légyszi, bár este már nem volt több időm tesztelni, hogy a korábbi rendszeremre megvásáróltam az NTFS for Mac programot ami nem nyílik most meg úgy tűnik összeomlik.Megjelenik hogy aktiváljam de nem nyílik meg.Újra kéne telepítenem?
Nagyon köszi előre is!:slight_smile:

valószínűleg újra kéne telepíteni, és a legfrissebb verziót feltenni abból is. de a crashlogban ott van, hogy pontosan miért omlik össze.

Nagyon köszönöm!Csak így attól tartok hogy elbukom a megvásárólt licenszet, mert nem találom a korábbi vásárlásnál kapott reg. azonosítót:(

Pont ezert van a support, hogy ezt a problemat megoldjatok egyutt. Siman lehet olyan is, hogy az adott verzio, amit megvasaroltal, az mar nem kompatibilis, ezert ujabb verziora volna szukseg es olyan is elofordul, hogy az uj verziora nem vonatkozik a meglevo liszenszed.

nem kell letörölnöd az appot. az, hogy ismét lefuttatod a telepítőjét, vagy ha csak be kell húzni az alkalmazások közé, nem törli a beállításait.

Amikor próbálom újra futtatni a telepítőt azt írja, hogy ez a rendszer nem támogatott. Viszont tök érdekes, hogy bepipálva maradt éjszakára az automatikus frissítések, jelenleg a Sequoia 15.7 van rajta (24G214) és már a telepítésnél sem kellett patcheket engedélyeznem. Ez Valid lehet ? Vagy később lesz valami kellemetlen tapasztalat?:slight_smile:

az automatikus frissítést ki kell kapcsolni, le van írva a cikkben, hogy miért. ha bootolás után az OCLP-ben azt írja, hogy minden patch telepítve van, akkor oké.

Ha jol emlekszem, tuxera ntfs for mac utolso verzioja tobb mint 3 eves (V2021.1), azota nem frissitettek, sonoma ota hasznalhatatlan . Monterey volt az utolso tamogatott verzio.

Nekem a Paragon verzió van, de jelenleg csak a korábbi .dmg fájlt próbáltam futtatni arra írta, hogy ez a rendszer nem támogatott. Még nem néztem utána, hogy van-e frissebb, de Neked is köszönöm, hogy írtál!:))

Nagyon köszönöm! Szed az számíthat ha nem kapcsolom ki a gépet, csak lehajtom a fedelet és készenlétiben hagyom? Vagy ez a patch kérdés a ki/be kapcsoláskor lehet érdekes?

Elvileg ha a legfrissebb trialt leszeded, a serialoddal mennie kell/kellene, amennyiben nem kell minden verziofrissiteskor uj licencet fizetni.

De kell. A kulon foverziok mas-mas liszenszel mennek. A meglevo verziok pedig korlatozott ideig mukodnek ujabb rendszereken. Pl. nekem a “Microsoft NTFS for Mac by Paragon Software (15.11.876)” nevu termekukhoz van liszenszem, ez megy 15.6.1 alatt is. Azt viszont nem tudom, hogy ez a 15-os verzio menni fog-e Tahoe alatt is (meg nem raktam fel a betara ezt, mert eddig nem volt ra szuksegem).

Egyebkent, ezt irjak:
For purchases after October 2024 (SKU PCJ-411091-<…>), the latest Microsoft NTFS for Mac by Paragon Software (NTFS for Mac 17)* is available in the Licensing Center.

For purchases after October 2023 (SKU PSG-51091-<…>), the latest Microsoft NTFS for Mac by Paragon Software (NTFS for Mac 15)** is available in the Paragon Licensing Center.

For purchases before November 2023 (SKU PSG-31091-<…>)***, the latest version is available in the ParagonBox user portal.

The latest Paragon NTFS For Mac 14**** version 14.3.318 is available in MyParagon.

de ugye végigolvastad a cikket? ahogyan a cikkben is szerepel, a root patcheket minden egyes frissítés újra kell telepíteni, mert azokat a macOS letörli.