Ertem, akkor ez igy buko a kolleganak.
Utoljara meg OSX Tiger (10.4) alatt kellett ilyesmit hasznalnom, azota sosem volt ra szuksegem.
A Tahoe-hoz mintha lattam volna a Paragon oldalan preview verziot, kerdes erdemes e feltenni.
Ha letoltod a Tahoe-hoz valo verziot, akkor az 17-es verziokent mutatkozik be. Azt tudom, hogy itt az Apple varialt a kernel extensionokkel, tehat valoszinu, hogy a 15-os verzio (igy az en liszenszem is) ki lett nyirva. Itt ugye most az a kerdes, hogy ha az ember megveszi ma a 17-est, akkor nem-e adjak ki a 18-ast 2 het mulva… De a hetvegen majd atbootolok Tahoe-ba, es megnezem, hogy ez a 15-os verzio megy-e (szerintem nem fog).
Ne faradj, nem fog menni:
Ez melyik verzio? Mert a 15-os pl megy macOS 15-on.
15.11.876
Tahoe-n tutira nem megy a mellekelt abra szerint.
Ah, akkor ezt mar egy friss telepitesu Sequoia-ra se tudnam felrakni, csak mivel regen telepitettem igy fennmaradt. A kextet pedig, itt, meg be tudja tolteni.
Igen végig bár azt le kell szögeznem, hogy nagyon amatőr vagyok ebben az egész témában és lehet emiatt értetlenkedek vagy írok butaságokat. De cikkben ez is szerepel “Ha az OCLP nem dob semmi ilyen értesítést, az nem feltétlen probléma, ebben az esetben valószínűleg minden rendben van az EFI-vel és a root patchekkel is.” Ki/be kapcsolgatom a gépet és nem jön semmilyen figyelmeztetés
Visitok
a 15.11.876 telepitofajlt kimasoltam asztalra, show package contents, info.plistben atirtam a max os version numbert 26-ra, xattr -cr meg codesign --force --deep --sign utan siman elindul a telepito Tahoe alatt. Sanszos, hogy Sequoia alatt is menne.
a biztonság kedvéért indítsd el az OCLP-t, nyomj a root patchek opcióra, és ha ott azt írja, hogy All applicable patches already installed, akkor rendben van. ha meg nem, akkor telepíteni kell őket.
akkor ez rendben van így.
Akkor elvileg jó vagyok:)Ennek tükrében ha jönni fog frissítés és persze manuálisan fogom indítani akkor simán végig kell menjen?
igen, de utána a root patcheket újból fel kell tenni majd.
Okksa nagyon köszönöm mindenkinek a segítséget!:))
Véleményed szerint ha ezt tudja a gépem
Akkor maradjak meg ennél a rendszernél vagy lehet esély még felfelé próbálkozni?
Mondjuk ott a jogosultságnál tegnap este óta teker a frissítés az nem tudom hogy jót vagy rosszat jelenthet?
Maradj, a Macos 26 egyelore nem tamogatott. Jogosultsagot meg engedd el.
Okksa nagyon köszönöm szépen!:))
időközben a macOS Tahoe-ról is lett külön bekezdés a cikkben, ameddig az OCLP nem frissül a támogatásával, semmiképp se tedd fel a Tahoe-t, hiába jelenik meg várhatóan szeptember végén.
Jajj nagyon köszönöm a figyelmességedet és hogy jelezted!:))Rendben akkor azt kivárom nem erőltetem addig. Viszont nem akarom elkiabálni, de nagyon patentül megy a gépemen ez a Sequoia rendszer eddig semmi akadás hosszas várakozás a használatnál. Pedig attól tartottam, hogy,majd minden használhatatlanul lassú lesz, vagy akár el sem indul
Köszönjük, nagyon jó összefoglaló. Az még érdekelne, hogy egy OCLP-s gépet lehet majd (ha igen hogyan) egy következő MacOS főverzióra ugyanígy frissíteni? Mondjuk Sequoia → Tahoe? Tehát ha támogatja a gép, ezzel folyamatosan lehet majd főverziókra lépkedni? Köszi