Gyakori kérdések: a legújabb macOS-verzió telepítése nem támogatott gépre az OpenCore Legacy Patcherrel

a macOS Tahoe egyelőre nem támogatott, de egyébként majd lehet frissíteni. majd frissítjük a cikket, ha megjelent a Tahoe, és érkezett azt támogató OCLP is.

Szia!
Lehet hülye kérdés, de a fejlesztői Sequoia frissítéseket feltehetem?
Nagyon köszi!

semmi bétát ne tegyél fel, mert nem garantálható a rendes működése, vagy hogy tudod-e telepíteni utána a root patcheket is. előfordulhat, hogy gond nélkül megy, de felesleges kockáztatni.

De jó, hogy inkább megkérdeztem! Nagyon köszi akkor inkább nem rizikózom nagyon köszi!:))

Ha megjelent a végleges Sequoia fel lehet tenni? Vagy várni kell?

mármint a Tahoe-t? mert azt még nem, mert egyelőre nem támogatott.

a Sequoia 15.7-es frissítése kapcsán pedig érdemes várni pár napot, hogy a patcheket biztosan frissítsék hozzá.

Igen a a Sequoia 15.7-es -re gondoltam. Okksa várok csak már fel is dobta a beállításokban, hogy elérhető

Azt honnan tudhatom, hogy, ha frissültek a patchek?

ez jó kérdés, szerintem egyébként feltelepítheted, és ha később valami patch frissül, arról az OCLP elvileg úgyis értesíteni fog.

Sikerült feltenni felment:)Jó sokáig tartott meg paráztam hogy beindul vagy nem idul.Majd amikor beindult akkor ugrott fel a progi, hogy patchelni kell.De lement az isújra kellett indítani és úgy tűnik hogy működik:)

Olyan furcsa hogy feldobja a Tahot is elérhető frissítésnek, úgy telepíteném, de azzal valszeg lábon lőném magam:((

Sziasztok!
Nincs esetleg friss információ hogy haladnak a fejlesztéssel?
Nagyon köszönöm!

nincs. ha megjelenik, akkor arról úgyis lesz majd cikk.

Sziasztok!
Ismét csak érdeklődök, hogy van esetleg valami friss infótok?
Nagyon köszönöm!

nincs. az OpenCore oldalán fogod látni, ha már támogatott a macOS Tahoe.

Sziasztok!

Segítsetek légyszi! Úgy tűnik költözni fogok egy M2-es gépre, de előtte letörölném ezt az Open Core progit, mert nem akarom, hogy átkerüljön az új gépre. Milyen lépésekben tudom teljesen eltávolítani?

Nagyon köszönöm előre is!

Üdv
Csaba

nem fog átkerülni, és várhatóan nem is kellene problémát okozzon, ha OpenCore-os rendszerről költözöl a Költöztető Asszisztens segítségével.

// kiegészítés: az simán lehet, hogy átmásolja az OpenCore Legacy Patcher appot és megjelenik az appok alatt, de az új gépről letörölheted például az ingyenes AppCleaner segítségével. a patchelt rendszerfájlokat nem fogja átvinni, főleg nem macOS Tahoe-ra. //

ha jelenleg OpenCore-os rendszer van a gépeden, abból az adataid megtartása mellett nem tudsz OpenCore nélküli rendszert csinálni, mert a macOS verzióját nem tudod downgrade-elni, a gépen hivatalosan futó rendszerhez pedig az kellene.

ha teljesen biztosra akarsz menni, akkor a manuális költözést javasolnám, tehát hogy lemásolod a mappáid tartalmát egy külső tárhelyre, majd arról felmásolod az új gépre az aktiválása és a felhasználói fiók létrehozása után.

Nagyon köszönöm a választ! Igen Patchelt gépem van jelenleg. Ha nem okoz gondot akkor valszeg megpróbálom a költöztetést elsőnek. Más kérdés de csak érintőlegesen, elvileg az M2-es air egy darabig támogatott gépnek várható? Nehogy belenyúljak és hamar kirostálja az Apple…

idén lesz az első olyan rendszer, ami már egyáltalán nem támogatja az Intelt, tehát a régebbi M-es processzorok kiszórásának elkezdése leghamarabb majd csak 2028-ra várható, de erről még nincsenek információk.

Köszi az infót! Meglett a gép és sikerült a teljes átköltözés és hál ég rendben működik nincs zavarás, hogy Patchelt gépről költöztem:)