Gyakori kérdések: mit tehetünk, ha iOS 13-mal eldobálja a hálózatot az iPhone-unk?

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2019/10/13/gyakori-kerdesek-mit-tehetunk-ha-ios-13-mal-eldobalja-a-halozatot-az-iphone-unk/

Az iOS 13 megjelenése a sok béta ellenére több hibát is magával hozott. Ezek egy részét az Apple az időközben már megjelent iOS 13.1, 13.1.1 és 13.1.2 esetén már javította, de van egy olyan probléma, amely még most is sokakat érint – ez pedig a hálózateldobási gond. Amennyiben érintettek vagyunk, akkor azt tapasztalhatjuk, hogy egyszerűen…

Nekem SE van, és időnként eldobálja a hívást, illetve olykor nincs szolgáltatás. Az újraindítás mindig segít, a repülős mód nem mindig.
Jellemző az Apple viszonyára az ügyfeleket, hogy ilyenkor nem tesz semmit. A minimum az volna, hogy engedi aláírni a 12.4 verziót, ha már nem képes a hibát megoldani. De ez a kiküldős hercehurca az ügyfelek szándékos szivatása. Megtehetik nálunk, mert mi mindent eltűrünk. Amerikában már perelnének, jogosan. De ott nem kell küldözgetni, mert helyben visszaállítják.

1 kedvelés

Nalam most penteken jelentkezett eloszor a hiba (iphone 8, telenor, nyar vegen kapott vadiuj sim), azota viszont tobbszor is. Szoval senki nem nyugodhat meg, korabban en is azthittem nem vagyok erintett. Ha a 3g kapcsolo megoldja az is valami.

iPhone 6s, Vodafone szolgáltató, nem oldotta meg a 4G kikapcsolás sem. Minden létező lehetőség kipróbálva, de semmi. Szóval sajnos ez sem mindenkinél megoldás. :-/ Várok, mert mást nem tudok, de durva azért, pénteken volt egy hete, hogy ez megy…

Nálam az iPhone 8, minden hívás után amikor visszaállt 3G-ről 4G-re akkor dobta el a hálózatot. Pár napja bekapcsoltattam a Vodafone ügyfélszolgálatán a VoLTE-t, a menüben is átállítottam, azóta nem tapasztalom a hibát. Lehet, hogy csak azért mert olyan helyeken jártam ahol volt 4G lefedettség?

Nekem pont a volt-e aktiválásával lett jó!

Egyébként tényleg elég gáz hiba, én észre sem szoktam venni. Tegnap délelőtt kaptam egyszerre 10 SMS-t az azt megelőző nap nem fogadott hívásairól. IPhone X - Vodafone. A 3G-re váltás megoldotta.

Értem a cikket, de nem teljesen tudok egyet érteni vele. Én kereken 1 éve vettem egy iPhone X-et. Nálam 2 hiba is jelentkezett, egyik a hálózat eldobás, a másik pedig az hogy a wifi sebessége kereken 10mbps-en megáll. Annak ellenére hogy itthon közel 200mbps a net, a munkahelyemen 60, az iStyle-ban pedig 30 volt amikor visszavittem hogy nézzék meg. Az én telefonom mindenhol stabilan hozta a 10-et… ezzel egy bajom van. Az ember azért vesz jellemzően Apple terméket (jó drágán jegyzem meg, a készülékem 320e forint volt) mert azt akarja hogy működjön és kész. Megbízhatóságot akar, minőséget. A megbízhatóságot az is garantálná hogy nem egy nyitott rendszer fut a telefonon mint az android, hanem saját fejlesztésű zárt oprendszer. Ami ráadásul olyannyira zárt hogy még önmaga korábbi verziójára sem térhet vissza a vásárló.
Szóval az elhangzottak fényében nem nem szeretnék az apple-nél kuncsorogni hogy visszakaphassam a 12-est, nem nem szeretném kikapcsolni a 4G-t, nem nem akarom újraindítgatni a telefont, és nem akarok repülő üzemmódokkal sem bénázni. Azt szeretném hogy MŰKÖDJÖN… az árának kb a harmadáért is árulnak működő telefonokat… szóval a véleményem az hogy ez nem az a termék ahol elvárás vagy hivatalos javaslat lehet ilyen kompromisszumos megoldásokkal kelljen “trükközni”.

1 kedvelés

Teljes mértékben egyet értek!

a cikk nem azt írta, hogy mit kellene tenned, hanem hogy milyen lehetőségeid vannak jelenleg. nincs benne semmi elvárás vagy hivatalos javaslat. az pedig, hogy mit teszel, az teljességgel rajtad múlik.

az Apple felé így tudod ezt jelezni – de továbbra is, ameddig nem javítják ki, addig csak a cikkben leírtakat tudod tenni, mást nem:

Igen és épp ez volt a bosszantó… hogy csak ezeket tehetem és várhatom hogy majd talán egyszer valamelyik javítás megoldja. Félreérthető volt a kommentem eleje. Nem magával a cikk-el nem értek egyet, hanem azzal hogy az apple ezt ennyivel elintézi. Kicsit nagyobb érzékenységet várnék el egy prémium gyártótól. Amúgy a telefonom jelenleg csehországban van bevizsgáláson. Visszavittem az iStyle-ba és elküldték a központi szervízbe.

az a baj, hogy szerintem – mivel ez szoftveres hiba, hiszen az iOS 13-ban jelentkezett – vissza fogják dobni, hogy rendben van. ha a külföldi szervizközpontban ugyanazzal a szolgáltatóval, az ő hálózatán tudnák kipróbálni, amivel te is használod, akkor előjöhetne nekik a hiba, de így én sajnos nem hiszem, hogy ki tudnak sütni bármit is. :frowning:

Tudom hogy vissza fogják… de egyszerűen nonszensz hogy egy ilyen telefonnál nekem el kell fogadnom hogy a mobilhálózat eltűnik… a wifi meg olyan “gyors” mintha betárcsáznék egy modemmel a szolgáltatóhoz. Még garanciális is volt… adtam neki egy esélyt. De ha visszaadják hogy kész ennyi így jártál, egy több mint 300e forintos telefonra… na akkor betámadom a fogyasztóvédelmet az biztos… :-/

Az a baj, hogy jelzem és tudod régebben legalább veték a fáradságot, hogy igen ismerjuk ez egy duplikalt hiba ezzel azonos. Most az van hogy semmi de semmi reakció nincs és a hiba sincs javítva.
Ott a Time traveles bug azt a feature-t ha jól emlékszem maga Cook mutatta be a mai napig nem működik!!! Jött egy secure update és a laptopm reggelente dobot egy kernel pánikot semmi baj a javításal leveszik a kernel panikos ablakot és csak simán újra indul a gép és újra indulás után nem dobja fel a kérdés, hogy elszeretném küldeni a logot. De ha bemegyek a logokba akkor látom, hogy kernel pánic log készült. Megoldás lecseréltem a gépem. (Amugy is mert vinni kellett szervizbe és 1 hónapot mondtak) És mit kapok a VEGA20-as kártyával ha van külső kijelző néha ugrál a laptopon a kép… egy 1.6Millás gépen és a hiba több mint 1 éve nincs javítva mert a 2018-as gépeken is jelentkezik!!! De mondok jobbat a mojave olyan szarul van megírva hogy a WOT Blitz egyszer csak elkezd úgy szaggatni hogy a procik alapon ketyegnek és egyetlen dolgot tudok tenni ilyenkor ha szeretnék játszani egy ilyen filléres gépen, hogy újra instalálom a mojavét és akkor pár napig működik és tudod miért nem a Catalinát teszem fel mert nem lehet mert 69808-as hibavál elszáll és csak az adatok ide oda másolásával és teljes gyaluval lehetne feltenni. … Kurva pipa vagyok!!!

Tavaly közel 1 hónapig volt fent a probléma más országokban. Nekem ki is cserélték apple storeban, de mondták is, hogy mivel szoftveres a hiba nem fog megjavulni, nem is javult. Valahogy október 31.-e körül jött ki a frissítés ami új modem firmwaret is tartalmazott meg hálózati frissités is jött és utána megszűnt a hiba. Nem tudom mennyire csak az apple hibája nem értek hozzá egyáltalán. De mint mondtam már, akkor nálunk csak egy szolgáltatónál volt a hiba a többinél semmi.

1 kedvelés

[83miki83] ezt az én “problémámhoz” írtad? A szolgáltató ugye csak a mobilhálózat esetében érdekes. A wifi probléma pedig “egyetemes” jelenség volt, az összes általam fellelhető helyen kipróbáltam… ráadásul úgy is hogy az iPad-em 3 cm-re a telefontól 20x-os sebességet produkált. Az pedig sokat elárul a mobilhálózatos ügyről, hogy elég volt a jelenséget elmesélnem szóban, a srác már kérdezte hogy “X-ed van? Nekem is ugyanazt csinálja…” Én azt gondolnám hogy ez már az a szint amivel illene foglalkozni… de [Hacsi] hozzászólását látva, lehet hogy túlzóak az elvárásaim.

Ráadásul az X testvér telója az i8 nem küzd ezzel a wifis problémával. Most próbáltam gyors egyet 50/74 de nekem egy kis vacak wifim van.

Elhiszem, hogy ingerült vagy én is az voltam, de hidd el csak magadat húzod fel feleslegesen. Tavaly az ios 12-ben meg volt ez a hálózati probléma amerikában is és mégis több mint egy hónapig tartott javítani. Fogják javítani biztos csak mivel 300 másik “kis” hiba is van a szoftverben akkor fognak kidobni egy frissítést, ha mindent tudnak javítani. Ha nem lehetne a telefont egyáltalán használni biztos más lenne a helyzet, de mivel a 4g kikapcsolásával működik így nem is annyira sürgős a javítás számukra. Hidd el nem éri meg idegeskedni rajta.

Azt nem is írtam fentebb hogy az (i8, Telenor) No service nekem is jelentkezik egy hívás után…

83miki83. Értem én persze… nem vagyok azért annyira ideges. Inkább csalódott.
Remélem a telefonálással kapcsolatos kritikus hibák is hamarosan sorra kerülnek… a 13.1.1-ben azért szerencsére néhány súlyos hibát már orvosoltak:

  • Kijavít egy problémát, amely hatással lehetett a Siri-kérelmek felismerésére iPhone 11-en, iPhone 11 Prón és iPhone 11 Pro Maxon
  • Megold egy problémát, amely miatt a Safari keresési javaslatai ismét bekapcsolódhattak a kikapcsolásuk után
  • Megold egy problémát, amely miatt előfordulhatott, hogy az Emlékeztetők lassan szinkronizálódtak

Most hogy már a fentiek kész vannak, bízom benne hogy rátérnek a többire is… :slight_smile: