Hamarosan akár alkalmazással is igazolhatod a COVID-19 elleni védettséged

Eredetileg itt jelent meg: Hamarosan akár alkalmazással is igazolhatod a COVID-19 elleni védettséged - Szifon.com

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter jelenleg még műanyag kártyákról beszél, mint igazolóeszköz, hogy megkaptad-e az oltást, de készül emellett egy mobilos alkalmazás is. Az észt Guardtime által fejlesztett VaccineGuard segítségével elég lenne a telefonod magaddal vinni az utcára és azzal is tudnád igazolni, hogy megkaptad az oltást a koronavírus ellen. Az alkalmazásos igazolás rögtön két…

Nekem be nem adnak semmilyen oltást az tuti egy olyan vírus ellen, ami 10 nap után magától elmúlik!

Én nem vagyok se virus szkeptikus, se oltás ellenes (hozzáteszem, én se adatnék be sufnituningal előállitottat, mindenfajta tanusitvány és vizsgálat nélkül), de eddig, hány és hány járványon vagyunk túl, csak a mi életünkbe? Soha, sehol, semmilyen formában sem volt ez téma korábban, akármilyen járvány is volt, mert korábban is voltak járványok, csak nem ekkorák.

Ez egy vicc, amit ezzel az egésszel művelnek. Tavaly, ha le álltunk volna 1 hónapra, mint a kinaikai, lehet már el is felejtettük volna az egészet!

Nem hangzik rosszul. De tény, hogy plasztik kártyát is kérni fogok. Remélem minél hamarabb lehet majd oltatni és egy igazolással lehet majd újra utazgatni. :+1:

1 kedvelés

@baloghadam74 az a 13.000 honfitársunk, aki ebbe mégis belehalt, biztosan lájkolja ezt.

@totopad Kínában újból terjed.

2 kedvelés

Én és a családom is beoltatjuk magunkat, nehogy az legyen, hogy igazolás nélkül ne lehessen utazni, vagy akár itthon koncertre menni. De nagyon remélem, hogy nem kell évente ismételni… :frowning:

Ha és amennyiben és háromszoros kérdőjellel, hihetünk a kinai kommunikációnak, akkor külföldről hurcolták be hozzájuk újra…

Nem használnék alkalmazást. Kártyát sem, kötelezően. Adjanak ill. küldjenek egy sima nyomtatott igazolást, amit otthon tartok. Nézze meg a saját eszközén a közhiteles nyilvántartásban akinek szükséges, és van rá jogosultsága. Ez vonatkozik a jogosítvány-kártyára, orvosi érvényességre, a gépjármű forgalmira és műszakira és a kötelező felelősségbiztosítás igazolására is. Ezeket mind megszüntetném az EU-ban. Ettől még kártyát kaphatna, aki kéri.

1 kedvelés

Én inkább lezáródnék, mint oltakoznék

Viszont ezekkel a dolgokkal számodra gyorsabb és kényelmesebb az igazolási eljárás.

Hogy mi ebben nekem a kényelmes? Nekem elég lenne a személyit és a lakcímkártyát magamnál tartani. Pl., ha lejár az orvosim, a háziorvos rögzíti az EESZT rendszerben, és ezzel kész a jogsi hosszabbítás. Ha az autóm levizsgázott, a vizsgaállomás rögzíti a BM rendszerében. Nem kell rendszeresen az okmányirodába mennem újabb és újabb kártyákért. Közúti ellenőrzéskor a rendőr lekérdezheti a közhiteles nyilvántartásból (saját eszközével, vagy rádión a központja segítségével) hogy minden rendben van-e. És KÖZHITELES infóhoz jut!

maximum külföldről visszaérkezett kínai állampolgárok, és azzal meg akkor igazából nem hazudtak.

viszont mivel a helyi vezetők komoly büntetéseket kapnak, ha valahol felüti a fejét, így semennyire sem lehet megbízni az általuk közölt számokban, hiszen semmi érdeke egy egyiknek sem magát bajba keverni.

Jó bocs. Nálunk a jogosítványnak nincs érvényességi ideje, azaz örökre szól. Az autón meg, ha van rendszám akkor van biztosítás és műszaki, ha az egyik hiányzik akkor leveszi a rendőrség a rendszámot rögtön. De azért oltásnál én egyszerűbbnek tartok egy nemzetközi igazolást.

Már rég bejelentették hogy mindenkinek le kell cserélni a jogosítványát és mindenkinek lejáratos lesz. Elég nagy időtartam van erre azt hiszem öt év.

Ha nem halsz bele akkor 10 nap után büszke lehetsz magadra. Ha belehalsz akkor meg te leszel a plusz egy fő.

Nálunk biztos nem jelentettek be semmi ilyet.

azt azért tedd hozzá, hogy a “nálunk” az nálad melyik ország, mert itthon sokan kishazánkra értik. :wink:

Jogos :slightly_smiling_face: Mondjuk szerintem ő pont Németországra gondolt. A nálunk amúgy Svájc.

“Nálunk a jogosítványnak nincs érvényességi ideje, azaz örökre szól. Az autón meg, ha van rendszám akkor van biztosítás és műszaki, ha az egyik hiányzik akkor leveszi a rendőrség a rendszámot rögtön.”
Ez így félrevezető. Nem a jogsi jár le, hanem a kártya. Ott van rajta a lejárat dátuma. Attól, hogy van az autón rendszám, nem biztos, hogy van érvényes műszakija és biztosítása. A rendőr akkor veszi le a rendszámot, ha belefutsz egy ellenőrzésbe és úgy dönt.

A nálunk értsd Svájc (ezt nem írtam oda). Nálunk nincs műszaki vizsga érvényeség se, vagyis amikor kapsz behívót akkor kell vinned az autót, nekem volt egy 20 éves Toyota Starletem ami már 5 éve nem volt műszakin, mert nem hívták. Ha viszont nem viszed el amikor hívnak vagy nem adod le Te a rendszámot akkor már jön is a rendörség érte. A jogsi/kártya se jár le, nincs lejárati dátuma.