HDMI ARC és eARC támogatás az Apple TV 4K és HomePod esetén

Eredetileg itt jelent meg: HDMI ARC és eARC támogatás az Apple TV 4K és HomePod esetén - Szifon.com

Az elmúlt hetekben furcsán osztogatta a lapokat az Apple Otthon és Audio csoportja. Újra nagyot fog szólni a HomePod? Mégis megéri megvenni az idei Apple TV 4K-t – és nem csak az új Siri Remote-ot? A legfrissebb hivatalos tvOS verzióban (14.6) elérhetővé vált a legújabb Apple TV 4K-nál a HDMI ARC és HDMI eARC támogatása is –…

Ez a tipikus példája annak, hogy egy döntés mennyire jó vagy rossz az a dátum függvényében változhat.
Tavaly gondolkoztam a nappaliba mit rakjak a TV mellé (a TV-n kívül nem volt semmi hangrendszer (hangfal, erősítő, stb), de volt egy (régi) Apple TV 4K). Szóba került: Házi mozi szett, soundbar, HomePod, HP mini. Hosszabb távon szerettem volna venni egy PlayStationt is, és nyilván az volt a hangrendszerrel kapcsolatos elvárásom, hogy azon tudjon megszólalni a PS is. Az évvégi logisztikai káoszban miután többször is csúszott a HP mini szállítása és házi mozi szett fronton rájöttem, hogy nem akarok kapkodni végül hirtelen döntéstől vezérelve 2 HomePod vásárlása mellett döntöttem bevállalva, hogy az “soha” nem fogja tudni a majdani PS hangját megszólaltatni, de a semminél jelentősen előbbre léphetek. Azóta is napi szinten használjuk elsősorban Apple Music zene lejátszására, amire nekünk nagyon bevált. Annak ellenére sem bántam meg, hogy a Dolby Atmos hatása nem hozta az előzetes várakozásaimat, pedig többen közületek előre figyelmeztettetek :wink: .
Most pedig kiderül, hogy az idénre tervezett PS beszerzés jobban sülhet el mint amire számítottam. Az új Apple TV 4K beszerzésével még azért várok, hátha megkapja végül az ARC-ot a régi idén őszig.

1 kedvelés

Nem fogja, teszteltem, sajnos Apple TV 4K frissítés elé nézel, de tényleg öröm az ürömben hogy műküdni fog már PS4-en is. Én igazábol a Sonos szett miatt nem vettem meg az HomePod Dolby Atmos párját.

A Sonos-t persze még nem sikerült megvenni mert a szett közel 400k :slight_smile: de majd szeretném, ha egyszer sikerült félretenni rá a pénzt.

Egyébként a TV hangszórójánál még mindig jobb a HomePod :smiley:

UPDATE: a cikk megírása óta az összes amerikai Apple Store-ból elfogyott a fehér nagy HomePod is…

A WWDC-s ígéret szerint pedig, hogy be lehet majd állítani a HomePod miniket is alapértelmezett hangszórónak az AppleTV4K-hoz (gondolom csak az ideihez… de remélem nincs igazam), lehet, hogy az ARC / eARC támogatást is elérhetővé teszi HomePod minikre is. (Ezt már tuti csak a legújabb 4K-nál.) Nagyon remélem, hogy így lesz, az Apple-nek és a vásárlóknak is megérné…
(Erről még nem olvastam, csak következtetek, de írjátok meg ha van róla infótok!)

1 kedvelés

Sziasztok!

Van egy Samsung HW-Q90R soundbaromès tervezem egy új apple tv 4K vásárlását. Ebben az esetben mi a helyes összekötés ha szeretném dolby atmosban élvezni a filmeket?

Appletv-t összekötöm a tv-vel és a tv-röl arc-al a soundbarba vagy appletv-t összekötöm a soundbarral és onnan arc-al a tv-be?

Köszönöm

Igen ez műküdik, természetesen ebben az esetben a TV-nek támogatni kell a Dolby Atmos-t.

Rendben, de melyik?

eARC és ARC-t is támogat az AppleTV 4K, és egyben a soundbar is. Mind1 melyiket használod a lényeg hogy Dolby Atmos ready legyen a TV. Erről ebben a cikkben írtam bővebben:

Okés, de a kérdésem az összekötésre vonatkozott. Mit mivel kössek össze, hogy jól müködjön?

AppleTv a tv-vel és a tv-bôl arc-al a soundbarba vagy appletv- soundbarral és a soundbarból arc-al a tv-be?

Dolby Atmos-t tudja a TV-d? Ha igen, akkor mindegy hogyan kötöd be, ha nem, akkor előbb a Soundbar és utána a TV.

Köszönöm