Homebridge, avagy HomeKit szerver létrehozása Raspberry Pi segítségével

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2019/12/29/homebridge-avagy-homekit-szerver-letrehozasa-raspberry-pi-segitsegevel/

A Homebridge-ről már volt itt korábban szó az oldalon, de ahogy múlnak az évek, úgy fejlődik a technológia is, és bizony manapság már olyan megbízható lett a Homebridge, hogy bátran ajánlom mindenkinek. Mi a Hombebridge? Lényegében egy virtuális HomeKit szerver, ami pluginek segítségével kapcsolódik a nem HomeKit-képes eszközökhöz. Konyhanyelven ez egy olyan dolog, ami HomeKit-képessé…

1 kedvelés

Nyaralás után neki is ugrok, érthetőnek tűnik, én elöször is a roborock 2-őt akarom hozzáadni a homekit-hez. Akkor ez így ahogy van megfelelő hozzá?
https://www.interdiscount.ch/de/--c583100/raspberry-pi-4-4g-full-starterkit-cortex-a72--p0001901358

1 kedvelés

Aki letöltötte a kész képfájlt a kezlőfelületet az ip:8080-as címen találja a jelszó és felhasználónév is admin. Érdemes lenne ezeket is beleírni a cikkbe. Tudom, hogy előtte ott van de aki átugorja ezek az infók elmaradnak.

1 kedvelés

Jogos, bele fogom írni.

Ez jó, csak kell a LAN kábel még.

Megcsinálom még nyaralás előtt, megrendeltem, jelentkezek majd, ha elakadnék. Amúgy a cikk nagyon jó lett :+1:

1 kedvelés

Hát én elakadok már az elején.
Amikor az img file-t akkor terminálban átmásolni ezt írja ki

dd: 20191229_szifon_homebridge.img: Operation not permitted

engedélyezni kell valamit?

@stei megfelelő méretű az SD-kártya? az asztalra kihúztad a letöltések mappából az img-t?

Kuldj egy pontos screenshotot errol kerlek, amilyen a cikkben is van :slight_smile:

Szuper cikk, és ha nagyon nagyon sok időm lesz, talán ki is próbálom.
De.
Nem akarok negatív lenni, de nem szánalmas ez az egész? Hogy ilyen kib. bonyolult procedúrát kell csinálni ahhoz hogy működni tudjon az okosotthonunk? Nem az lenne a lényeg, hogy bármilyen okos lámpát, konnektort, stb eszközt azonnal csatlakoztatni tudjunk egyetlen gombnyomásra? Nem az lenne az Apple feling?
Ehelyett semmi nem kompatibilis semmivel, úgy kell vadászni az AppleHome kompatibilis eszközöket, mert alig léteznek, miközben elvileg a technológia már évek óta velünk van.
Nekem egy BroadLink RM Pro-m van itthon, azzal szinte mindent tudok vezérelni (mellesleg nálatok olvastam anno róla). De hogy Apple, vagy Síri kompatibilis-e? Nem, természetesen nem, miért is lenne?

Ezeket irja ki

Csak simán disk2-re kell raknod, nem kell az s1 utána, tehát /dev/disk2

operation not permitted

jó kérdés, esetleg sync helyett. conv=fsync // vagy enélkül.

rátettem dd utilityvel viszont a login és a jelszót nem fogadja el. admin admin és login incorrect

Azért ennek több oldala is. Első körben a Broadlinked 5.000Ft, ha ugyanezt meg akarod venni (HomeKit-tel), akkor a Broadlinknek kéne fizetnie több millió dollárt az Apple Certificate-hez, pontosan nem tudom ez hogy megy, de lényegében a Broadlink nem fizette ezt ki, ezért olcsóbban adja a terméket, cserébe nem HomeKit-es.

Aztán a második probléma, hogy rengeteg olyan dolognak meg kell felelnie a hw-nek a HomeKit-hez, amit az Apple elvár. Erre a legjobb példa a Netatmo, aminél 5-6 éves hardver van, és sajnos fizikailag nem tudták megoldani, hogy az Apple folyamatos Wi-Fi csatlakozásának a meglétet aktiválják, mert a chip túl meleg lett és megzavarta a hőmérőt. Tehát emiatt sem sikerült a szoftveres aktiválás náluk.

Aztán ugye van olyan eszköz, amire letudod cserélni ezt és HomeKit-es csak éppen 299 euró. Lecseréled? Nem. Ezért marad a broadlink. :slight_smile:

Mármint a IP:8080 - admin/admin nem jó? Biztos jónak kell lennie, mert én nem változtattam semmin, még a raspberry pi jelszón sem.

Ide milyen login és jelszó kell?
semmit nem fogad el

Ide a login pi, és a raspberry a jelszó, ha az én image fájlomat raktad fel, akkor futtasd az ifconfig parancsot, hogy lásd az IP címet. Majd pedig csak írd be: http://IP:8080 és admin/admin.

Szuper cikk, köszi! El is gondolkodtam rajta, hogy összerakok egy ilyet, egy kérdésre nem találtam választ, ezzel a homekit automatizálás is megoldható vagy ahhoz még e mellett is szükség van egy iOS eszközre ami otthon marad?

Nem, az automatizacio a te keszulekeden fut, tehat nem kell masik. Ahhoz kene Apple TV vagy masik otthon levo keszulek, ha tavolrol szeretned iranyitani.

Köszi! Igen erre gondoltam, távolról is vezérelhető okos megoldásokat keresek, uh. akkor be kell még szereznem egy min. iOS 10-et futtató iPadet is, ami otthon marad állandóra. :slight_smile: