Ugyan offtopic, de én próbáltam fel hackelni rá egy szoftver, ami RTSP protokollt használ. Ez azért fontos, mert így a Synology NAS-on tudnám tárolni a felvételeket pluszban remekül meg lehet csinálni a Timeline-t hozzá és még egy rakat dolgot tud a Synology szoftvere.
Amúgy sztem egy rakat sz@r az a kamera. borzasztó a szenzora, borzasztó az alkalmazása, és úgy ámblokk kínai szerverre csatlakozik. Lehet csak nekem vannak nagyobb elvárásaim, de számomra használhatatlan volt.
Nekem Dahua kameráim vannak, azok is megérnek egy misét:
A képminőségük tökéletes, viszont a WEB-es felületén hiába kapcsolod ki a kínai szerverre való csatlakozást, a kínai firmware továbbra is küldi képeket!
Egyedül a routerben lehet letiltani az összes külső hozzáférést (amúgy is a Synology alkalmazásán keresztül nézem s használom). Nem kicsit érdekes…
Inkább szándékosnak tűnik: 4 kamerám jött kínából s az mind ilyen (az eladók írták, hogy NEM lehet a firmware-t cserélni európaira - ezért lett gyanús), a maradék kettő itthoni beszerzés s az nem kémkedik!
Mondjuk mi nem kínai? De pont a szerver miatt érdekelt volna, de akkor így nem jön szóba, egy nem annyira fontos helyre kellett volna. Itthon Logitech Circle 2 van.
Én végül UniFi rendszerre tértem át a Nest-ről. A Nest nekem biztosabb volt, igaz nyilván ott is vannak Privacy dolgok, de azért a Google erre jobban odafigyel, mint a random kínai. UnFi meg localba ment, szóval innentől a legjobb a Privacy
Na azért a kérdés még érdekelne, hogy hogyan kell hozzáadni több platformot vagy accesories mi alá hogyan kell a parancsot beszúrni? hogy ne legyen hiba. pl ha ez a platform van és jó:
“platforms”: [
{
“name”: “HoneywellHome”,
“credentials”: {
“consumerKey”: “xxxxxxxxxxxxx”,
“refreshToken”: “xxxxxxxxxxxxxxx”,
“notice”: “Keep your tokens a secret!”
},
“options”: {
“ttl”: 600,
“debug”: true
},
“platform”: “HoneywellHome”
}
],
“accessories”: []
}
hová kell és milyen módon mondjuk ezt beszúrni?:
"platforms": [
{
"platform": "tcc-fan",
"name" : "Fan",
"username" : ".....",
"password" : ".....",
"devices" : [
{"deviceID": "1234567","name": "Other Floor"},
{"deviceID": "abcdefg","name": "Main Floor"}
]
},
]
mi kell ebből és mi nem?
A fenti platforms nem jó egyébként az első sor, de ugye te is csak úgy kivettél a configodból egy részt. A lényeg hogy úgy tudod hozzáadni hogy a “platforms”-t nem kell újra meghívni, csak magát az eszközt.
Tehát láthatod, meghívom először a bridget, aztán az accessories-t és utána a platformokat. Amikbe belerakom a platformokat, az egyes platformokat pedig VESSZŐVEL választom el, majd a végén NEM alkalmazok vesszőt.
Sziasztok!
Olyannal találkoztatok hogy az iphone nem tudja hozzáadni a kiegészítőt?
Beolvassa a QR kódot és ezt írja?
Nem sikerült hozzáadni a kiegészítőt.