Honnan érkezett a biztonsági kód automatikus kitöltése az Apple rendszereibe?

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2019/10/26/honnan-erkezett-a-biztonsagi-kod-automatikus-kitoltese-az-apple-rendszereibe/

Tavaly az iOS 12 egyik apróbb kényelmi újdonsága volt a biztonsági kód automatikus kitöltése, mely lehetővé tette, hogy az SMS-ben kapott biztonsági kódokat gyorsan be tudd illeszteni egy szövegmezőbe az adott alkalmazás elhagyása nélkül. Ricky Mondello, az Apple egyik szoftvermérnöke, aki a Safari csapatában dolgozik, egy Twitter szálban elárult néhány érdekességet a funkció létrejöttéről. A…

itthon jo vmire?

Bankos belépéshez kapott kódra szuper.

Miért ne lenne jó valamire itthon? Persze hogy az.

Utobbi idők legjobb feature-e.

Természetesen itthon is használható feature! Az a legjobb benne, hogy fel se tűnik a használata, miután hozzászokik az ember, csak ha vmelyik oldalnál, alkalmazásnál nem működik és kézzel kell beírni.

Nem ismeri fel mindig az üzenetben kapott kódot, de amikor véletlen sikerül, akkor tényleg kényelmes.

Kurva jó lenne, csak ugye ez sem működik …

hol nem működik?

Nem mindenhol ismeri fel. Pl. Playstation áruházba bejelentkezéskor jó, Groupama biztosító ügyfélszolgálatánál nem. Azt vettem észre, akkor jó ha van a kód mellett valami szöveg, amivel be tudja azonosítani. Pl. a PS-nél ez az SMS jön: “###### is your verification code for your Sony Entertainment Network account.” A biztosítónál pedig csak “###### az Ön SMS kódja”.

ebben az esetben érdemes jelezni az Apple-nek, csatolva a fel nem ismert SMS-ek szövegét is, hogy felismerhetővé tegyék.

Valakinek működik OTP által küldött SMS esetén, vagy csak én vagyok béna?

Hát kezdésnek az Apple saját 2 factor outjával nem megy … ergó szar az egész ahogy van. Talán 2 szer láttam működni … szerintem csak angolra van összegányolva.

én nem tapasztalok ilyen hibát, nekem az Apple-től SMS-ben érkező kódok eddig minden alkalommal automatikusan megjelentek, illetve a kétlépéses hitelesítés óta már ez sem okoz gondot. a legkülönfélébb oldalak kétlépcsős kódjai is meg szoktak jelenni. ahol lehet, ott váltani kell a kétlépéses hitelesítésre, amikor nem SMS-ben érkező kód a másik, hanem kódgenerátor alapján generált.

A QR kód alapú belépés ott biztonságosabb és kényelmesebb.

Ki fogom próbálni. De a kérdés továbbra is él, hogy ez az OTP esetében működik vagy sem.

OTP eseteben nem mukodik. De kuldj be ezzel kapcsolatban egy bugreportot es akkor belekerulhet. A bugreportnak nyilvan tartalmaznia kell az SMS szoveget is.

Köszi az infót :slight_smile:
Egyetlen pozitívum a dolognak, hogy ezek szerrint nem én vagyok a béna. Szerintem meg írja meg az OTP (vagy a nekik fejlesztő akárki), talán komolyabb hatást érhetne el, mint egy normál júzer.
De vettem az adást… “magad uram, ha szolgád nincsen”

Ez az OTP-t érdekli a legkevésbé, számukra mindegy. Szóva hajrá, jelentsd te is.

Ha az OTP így gondolná, az számomra azt jelentené, hogy magasról tesznek a (vég)felhasználói élményre…

Azt sem tudjak, hogy mi ez a feature. Ez neked hiba es nem nekik. Ez egy feature, amit az Apple ad, neked es nem az OTP-nek. Az OTP-tol teljesen fuggetlen.