Hosszútávú tesztem és őszinte véleményem az iPhone 14 Pro Max-ről

Eredetileg itt jelent meg: Hosszútávú tesztem és őszinte véleményem az iPhone 14 Pro Max-ről - Szifon.com

Néhány évvel ezelőtt még mi is azonnal repültünk külföldre, hogy kipróbálhassuk az új iPhone készülékeket és beszámolhassunk róla. Mára ez valójában okafogyott, mert egyrészt itthon is rögtön megvásárolható, másrészt kifejezetten drága lett az új készülék, bár aki akarja, úgyis megveszi. Nekik pedig teljesen mindegy, hogy mit írunk és hogyan teszteljük. A teljesen felesleges azonnali, néhány…

1 kedvelés

Köszi a tesztet… már qva rég nincs instantget érzés a szifonok esetében sajnos. Bár máig szeretem az iPhone-t, mivel mostmár standard használok céges droidot is, közvetlen van összehasonlitási alapom és nem akarnék váltani, de az innováció, már rég csak álom!

Viszont a 13PM otthoni irodai körülmények közt, sokszor 3 napot kihúz és húzósabb, túrázós , térképelős, fotózós napot is simán birja 1 feltöltéssel. Ennek az akksija baromira rendben van, még ma is.

Szinten 11 Pro-rol valtottam, koszonhetoen az otvar nagy kameranak nem tudom tolteni egyik wireless toltommel se, mert pont annyira tartja el a telefont hogy megszakad a kapcsolat… En elcserelnem a kamera helyet akksira csak ne folytatodjon ez a trend…

ameddig anno a készülékek nem rendelkeztek azokkal a funkciókkal, amelyek ma már mindennaposak, addig bármi újdonság innovatív volt. amióta gyakorlatilag telített a piac, egyre nehezebb bármi olyan újdonsággal előrukkolni, ami az épp emiatt megemelkedett ingerküszöb miatt ténylegesen megmozgatja sokak fantáziáját.

Tökre oké, hogy ezt te leírod. De akkor akkor ezekszerint az iphone-ok már csak az iphone tulajoknak készülnek? Mert valljuk be, így nehéz lesz bevonzani azokat, akik eddig mást használtak.

Hogy a cikkhez is hozzászóljak. Hónapok óta bennem van, hogy váltsak i11-ről. De egyszerűen nem találom azt, ami miatt “kellene”. Ami nagyon tetszik, az a dynamic island. Viszont nekem egy pro teljesen felesleges lenne arra amire a mostanit használom. i11 és i14 összehasonlításban viszont az én szokásaimhoz semmi plusz nincs. Szóval nagyon úgy néz ki ez a széria se vett meg engem. Reméljük a következőben lesz valami ami meg tud fogni.

mégis hol állítottam ilyesmit? teljesen mindegy, milyen újdonsággal rukkol elő az Apple, folyamatosan azon megy a kesergés, hogy az nem innováció. így pedig soha semmi nem is lesz az.

Kesergés? Te magad írtad le annak az okát, hogy miért nem - annyira - innovatív az apple. :slightly_smiling_face:
Te is elismerted, hogy nehéz ma innovatívnak lenni. Akik állításod szerint “keseregnek”, igazából pont azok, akiket nem mozgatnak meg az új készülékek.
Ennek kapcsán “mertem” feltételezni azt, amire reagáltál. Maradok/maradunk ezen a vonalon, viszont, ne csodálkozzon az alma, ha nem úgy mennek az új telefonok, ahogy azt ők megálmodták. Hogy várják el egy droid júzertől a váltást, ha nem adnak többet, vagy éppen csak egy egészen kicsivel?

szerintem én ezt elengedem. én csak azt látom, hogy sokak számára teljesen mindegy, mivel rukkol elő az Apple, mindig csak nyávognak rá, soha semmi nem jó, nekik pedig így semmi nem lesz elegendő, így őket nem is fogja elcsábítani az Apple, viszont cserébe hangadóként azoknak is elveszik tőle a kedvét, akiknek amúgy tetszene. az meg, hogy ténylegesen mi innovatív, úgyis majd csak később derül ki.

Akkor kérlek, győzz meg, hogy az i11-et cseréljem le i14-re! Sorold fel nekem azokat az innovációkat, amik miatt érdemes váltanom így 3 generáció távlatából, tudatában annak, hogy nekem egy i11 tudása bőven elég arra, amire egy telefont és mellette plusz egy watch-ot használok.

  • ritkán fotózok
  • videó évente max. 2 alkalommal
  • imessage/email/telefon/ritkán whatsapp
  • minimális játék
    Kb. ennyi amit tudni kell a szokásaimról. Lehet azt mondani, hogy nyávogok, de akkor valaki bizonyítsa is. Persze a legkönnyebb, hogy “elengedjük” a dolgot… :slight_smile:

De miert mi bizonyitsuk be, hogy valtanod kellene? Ha szigoruan veszem, ugyonannyi elteres van kb a ketto kozott, mint egy 5s es egy 8-as kozott. Ott valtottal? (Ugye, szigoruan veve arrol beszelunk, hogy gyorsabb lett a CPU, nott a kijelzo felbontas, nott a memoria es jobb lett a kamera is). Ha nem akarsz valtani, nem kell valtani. Miert kene valtani? Kotelez valaki a valtasra?

de miért KELLENE váltanod? ha megfelelő számodra a jelenlegi készüléked, és nem érzed úgy, hogy lenne olyan újdonság az újban, ami megmozgat, akkor mégis miért KELLENE lecserélned? és miért kellene nekem meggyőznöm téged arról, hogy márpedig váltanod kell? semmi sem kötelező, főleg nem a jelenlegi gazdasági helyzetben.

nekem jelenleg is egy iPhone 12 Pro-m van, most elgondolkoztam a 14 Pro-n, de itthon horror áron van, az amerikai pont ugyanannyi lenne AppleCare+ árával együtt, mint amennyiért anno a XS-t vettem, de valahol abszurdnak érzem, hogy a MagSafe Duo töltőre nem feküdne fel a hátlapi kamera miatt… úgyhogy egyelőre nem cserélem le, márciusig még ráérek gondolkozni, hogy vagy új telefon, vagy meghosszabbított AppleCare+, utóbbi nyilván költséghatékonyabb.

Tetszik a háttérkép nagyon.

1 kedvelés

Köszi, én fotóztam :slight_smile: Ha kell megosztom :slight_smile:

Orülnék neki nagyon. :grin:

lol erre nem számítottam: https://discussions.apple.com/thread/254228047

Feltöltöttem neked hármat is, az alább eléred őket. :slight_smile:

Első
Második
Harmadik

:heart_eyes::+1: köszi!

1 kedvelés

Jah mert az Max, igazából a maxoknál eléggé rendben van az akkumulátor.

Reggel fél nyolctól hajnal 4-ig az mifelénk nem 1,5 nap.
Mit értek félre?

Ha nem alszol 1.5 nap :smiley: