iGO / NNG kibeszélés

Majd nézd meg mikoriak a térképek. 2016 Q4! Ez a navigáció azoknak jó, akik szeretik ha egy app feleslegesen foglalja a tárhelyüket. Sajnos az iGO már rég nem alkalmas navigálásra. Inkább nevezném úri huncutságnak.

2 kedvelés

iGO a legsemmirevalóbb navigáció, kidobtál az ablakon 10 ezer forintot :D.

A Waze már régebben azt nyilatkozta, hogy Ők felkészültek a CarPlay-re. Csak az Apple-t várják, hogy engedélyezze. A 12-ben elvielg mennie kellene, de még nem megy. Szerintem csak a hivatalos megjelenés után fogja kiadni a Waze a frissítést.

1 kedvelés

Félig igazad is van, mert a vehető hivatalos az olyan mint írod, ellenben amit fórumról letölthetően összerakva kap az ember, az igenis használható, bár ahhoz androidos navi kell sajna mert azon lehet hackelni és arra készülnek mostanában a legjobbak. Ezért is tartok és használok az autoban droidos tabletet ami igen jó navigálni igo-val is.

Valóban amit lehet venni az kidobott pénz! Ez a NNG hibája és azoké akik pénzt adnak azért a nyilvánosan elérhető elavult sz@rért.

az nng pont olyan mint a Nokia, nem valtott idoben. Mikor elkezdtek jonni az online appok, akkor neki is reszt kellett volna vennie.

3 kedvelés

Az NNG nem akar normális navit adni sem androidra sem IOS-re, mert az nem hoz annyit mint az autos cuccok és mások amiket mostanában kiadnak, amikből a hackelők csemegéznek nekünk felhasználóknak, friss anyagokat.

Csak minek bohóckodjon az ember ilyennel, amikor ingyen, befektetett idő nélkül (maximum a letöltés gombra kell rákattintani 1x az App Storeban ha nem tetszik a gyári) tud magának naprakész térképet szerezni. A navigációja meg már réges rég nem egyedi. Hacsak azt nem vesszük annak, hogy az 1000+ kilométeres út végén az utolsó előtti faluba mindig bevisz várost nézni. Vagy ez már megszűnt?

Azért ezt nem mondanám mert egyre több benne ami online és ezek szerencsére átkerülnek rendszerint a mókolt cuccba is és ez jó

Hát engem amiket használok nem szokott sehová fölöslegesen bevinni, pedig járok vele külföldre is rendszeresen, pl Krakkóba és igaz az csak 400km de országúton sok falun, városon keresztül. Ahol pályák vannak arra sem szokott gond lenni. Van online időjárás és utinfo is benne, sőt a hangos keresés is megy már, volt HUD is ami nagyon szuperül működött, csak sok esetben nem adja a lehetőséget rá a hely (autoban a műszerfalon nincsen rá jó megoldás) Ez is free és sok olyant is tud amit az eredeti nem, pl ez az utóbbi a HUD

A térképeket nem frissítik úgy ahogy rajtuk kívül bárki más.Lokálisan tárolja azt amit a legutolsó frissítéssel leszed.

Ez csak egy poén volt részemről, hogy ennyi egyediség van benne. Velem ez rendszeres volt Görögországban, Horvátországban is, de mindegy is igazából. Amiket felsoroltál azok sem egyedik. Tehát semmi nem indokolja, hogy ne akár a gyári Apple Mapset, Google Mapset vagy akár valamelyik komolyabb navit használja bárki is az NNG autós cuccaianak hackelése helyett.

Frissítik csak nem az android és nem az IOS verziókhoz, ott régebbiek, de a megfelelő oldalakról én mindig letöltöm az utolsókat, most a legutolsó HERE térkép van fent, a google sem ad frissebbet a navijához és a felét sem tudja miont az általam használt igo nextgen. De persze nekem nem fárdtság hogy negyedévente frissítsek pár adatot a navimban és kipróbáljak néhány új dolgot amit az okosok beletettek mint lehetőség. Vmi oka van azért hogy szinte minden kamionos is azt használja, persze célirányosan összerakva.
Horvátország az egy külön szitu, mert ott sokan írják, hogy egyedi megoldásokat érdemes használni.

Azért ha EU-n kívül mész pl elmész Görögbe nyaralni Szerbián keresztül állj neki nyugodtan roamingolni egy Apple Mapsal/Google Mapsal/Wazeval. Vagy ott ahol mondjuk nincs hálózat.

Van azért piaca az offline térképeknek. Igaz egyre szűkebb, de van.

Nem negyedévente frissít a Google. 1-2 héten belül belekerülnek az új utak. Az NNG pedig ahogy írod negyedéves csomagokat vesz különböző szolgáltatótól, pl a Here-től is, akik - bár ez lehet változott a legutóbbi tulajdonos váltásuktól - a sajátjukat szintén up-to-date tartották.

Ez igaz a világ szinte minden országára. Magyarországra is igaz volt ez a Topmap esetében amíg az NNG fel nem vásárolta és el nem cseszte azt is.

Szükség is van arra a pár száz kilométer egyenes autópályán. Amúgy meg 1000 ft egy 100 megás roaming csomag?

Ez meg ultimate érv minden ellen. Minimális adatforgalmat generál, ami 2G hálózaton is vígan elvan. Az meg azért Európában pont van.

Azért nekem az elmond vmit, hogy a kamionosok is IGO-t használnak zömmel, mert a többi nem alkalmas sok dologra és inkább azt foltozgatják minden lehető módon, hogy nekik jó legyen, pedig sokuk megengedhetné magának az online navikat simán, csak azokkal nem lehet azt amit akarnak.Tudom léteznek kifejezetten kamion specifikus navik is, de azok sem érnek fel a tesztek alapján a hackelt IGO-val. De persze ez megint olyan, hogy akár lehetne is csinálni olyant amit mindenre lehet használni, gondolok itt a hackelt IGO és pl a Waze online funkcióinak integrálására, amiből akár jó cucc is kisülhetne mindenki részére. Ha ezt vki megcsinálná utána sztem elkészülne vmelyik gyártó hasonló app-ja is hamar. A sygic is jó irányba indult el az online vonalon, csak idiótán tervez a programjuk, meg ott is a térképekkel van sok esetben bibi.

Admin!
ilyen eszmecserékre kellene vmi külön topicot nyitni sztem, meg a hasonlóan más irányba elindult kommentekhez is, máshol.

Az iGO-t teljes európát, nekem 10 Euróért feltették a telóra. Épp ma frissült a program az AppStore-ból. Már be is frissítette magát. Csak ajánlani tudom. Ennyiért ajándék.

És ezzel nagyjából a következő fél-1 évben is el felejtheted a térkép frissítést (is).
Európában a jelenlegi roaming rendszerben egy fizetős offline térkep nem ajándék semmilyen formában, maximum átverés.

Nah megnéztem, hogy lehet áthelyezni, simán. :slight_smile: Eddig ezt nem próbáltam picit szét is esett a végére miattam, de legalább már tudom, hogy kell. Legközelebb már gyorsabban és ügyesebben megy majd. :slight_smile:

Akkor itt tudjátok folytatni, elolvasni és akkor ott nem offtopic! :sunglasses:

Köszi szépen!
Igen kicsit meg is van keveredve pár komm. a végére jutott amiből indult az egész, de talán a jövőre nézve ez jó példa lesz és nem offoljuk szét az adott topicot, vhol máshol volt ilyenre lehetőség, hogy nem törölte az admin az ilyeneket hanrem, nemes 1xűséggel bedobott egy áthelyezve x helyre és mikor huzamosabb ideig nem szólt már senki hozzá és nem volt benne olyan komolyabb infó, vagy már azok is elavulttá váltak, ergo senki számára nem volt ténylegesen hasznos, akár törölte is a hely felszabadítása, v egyéb ok miatt.

Ez pl most nyáron jól is jöhet azoknak akik nyaralni mennek és kell nekik vmi használható app adott helyre, mert így nem kell esetlegesen új ismeretlen közegben kérdezgetni erről, hanem csak feldobja itt a kérdést és aki tud s akar is, segíti őt egy ott jobban használható lehetőséget ajánlva, amit remélhetőleg már tesztelt is.
Akár gyalogosan is lehet navigációt használni, arra is vannak jó appok gondolom.