Így alakult az iPhone-ok akkumulátor-üzemideje az elmúlt években

Eredetileg itt jelent meg: Így alakult az iPhone-ok akkumulátor-üzemideje az elmúlt években - Szifon.com

Az Apple nagy ígéreteket tett a kedd esti bemutató során, hogy az iPhone 13 és az iPhone 13 Pro sokkal jobb akkumulátor-üzemidőre képes. 1,5 és 2,5 órákról beszéltek, de ha ellátogatsz az Apple honlapjára, akkor nem ezeket a számokat fogod megtalálni. Nézzük is meg, hogy miről van szó! iPhone 11 vs. iPhone 12 vs. iPhone…

Az amúgy mekkora szégyen, hogy az ugyanakkora házba - vagy még talán nagyobba is, a kamerák miatt (13, 13 Pro) - csak úgy szemétségből kisebb akksit raknak. :roll_eyes::nauseated_face::face_vomiting:

mégis minél raknak kisebb akkut? pont, hogy nagyobb akku került mindegyik iPhone 13 modellbe.

Hát én a cikketeket olvastam, aztán direkt csekkoltam az Apple-nél is.

Abban nem értem a logikát, hogy, hogy lehet a sima 13-masnak kisebb az üzem ideje, mint a Pro-nak? Amikor elvileg ugyan akkora a házuk és a Pro még valamivel többet is tud (+1 mag)…

a cikkben hol láttál olyat, hogy “csak úgy szemétségből kisebb akksit raknak”, és főleg mibe? egyébként majd amikor az iFixit szétszedi, akkor majd látszani fog minden.

Akinek van egy csekély szövegértési képessége az ennyi kommentből már megérthette mi itt a probléma.

Amúgy az iFixit-re én is kíváncsi vagyok, hogy kajak kisebb telepet raktak bele vagy szoftveresen oldották meg, hogy valahogy a 800 nit többet fogyasszon az 1000-nél… xD

nincs azzal semmi baj, ha egy Pro készülék többet tud, akár akku terén is. az meg nagyjából valószínűtlen, hogy ott lenne benne az ugyanakkora kapacitású akku, mint a Pro-ban, csak valahogy lekorlátozzák, hogy kevesebb ideig bírja, ha egyszer pont a nagyobb akkumulátorhasználati időt emlegették.

Nem szimpi nekem az ilyesfajta ügyeskedés… Ideje lett volna inkább a Bluetooth 5.1-re, meg Wi-Fi 6e-re frissíteni. :confused:

mit akarsz a Bluetooth 5.1-gyel? mire kell? amire az iPhone-ban a Bluetooth-t használhatod, bőven elegendő az 5.0 is. ugyanígy a Wi-Fi 6e is: miért ennyire fontos?

Pont annyi értelmük van, mint az 5G-nek. Jelentős technológiai ugrást jelentenek a kategóriájukon belül és megágyaznak a jövő megoldásainak. Amik igazán jöhetnének gyorsabban, ha nem a hülye akksikkal szórakoznának…

és mire akarsz ennyire Bluetooth-t használni, amikor jóformán semmire sem lehet használni az iPhone-nal?

Én sem értem ezt a Bluetooth meg wifi dolgot. Működik és kész. Régebben tech újságírók amikor megjelent az új iPhone, mindig felhozták az FM rádió hiányát… Valamit írni kellett, mégha az sületlenség is. A biznisz ellenben pörög, a számok nem hazudnak. Majd ha itt lesz az ideje, jönnek az újítások. Ez van, ezt kell szeretni. :blush:

Bemásolom ide is amit írtam a másik topikba

Értek én mindent, csak valahogy, még mindig felhúz az ilyesmi…

Azért ha konzumizmus ha nem, az idegesítő dolgokra fel lehet hívni a figyelmet. Ha többen látják hátha többen tesznek is érte, hogy jobb legyen. Elvileg így működne a demokrácia is. :smiley:

1 kedvelés

Azért, mert csúcskategóriás telefon drágán nagyon drágán. Ennyiért meg igenis mindig kérem a legfrisebb technológiát… Ilyen alapon minek BT 5.0? Elég a 3.0 is. Nyilván nem szúrom le magam emiatt, de engem dühít hogy 500 ezer forintért nem kapom meg. Lehet hogy most egyik sem fontos, de ha mondjuk 3 évig használom a telefont, addigra már lehet az lesz. Olyan ez mint a csodás 12Mpx. Most oké, de ha 20 év mulva nézem majd vissza a képeimet, akkor elég nevetséges lesz.

de ha egyszer semmire sem tudod használni az 5.2-es szabvány nyújtotta újdonságokat, akkor miért akarsz feleslegesen olyan chipet a készülékbe, amit nem tudsz sehogyan sem kihasználni?

Pont azért, mert jövőre amikor veszek egy fülest mondjuk, akkor azzal már lehet hogy kitudnám :slight_smile: Ilyen alapon az 5G-t sem lehet kb sehol használni, akkor minek rakták bele?

pontosan milyen, kifejezetten a Bluetooth fülesekkel kapcsolatos olyan újdonság van a Bluetooth 5.0-nál nagyobb verziókban, amiket ki akarsz használni? nem kukacoskodásként, hanem komolyan kérdezem.

Semmit nem látok hirtelen, de nem is ez a lényeg. Nem azért nem került bele, mert nincs nagy különbség. Hanem mert biztos hogy olcsóbb, így nagyobb a profit ennyi. Elvárom a legújabbat az AKTUÁLIS telefonban. De megértem ha valaki nem.

Az 5G-re csak halkan megjegyezném, hogy nem kis hazánkra tervezik a telókat és még itthon is lehet hamarabb elterjednek az 5G-s hálózatok mint a többi úri hívság 5.2 és wifi6e :slightly_smiling_face: