Így alakult az iPhone-ok akkumulátor-üzemideje az elmúlt években

a cikkben hol láttál olyat, hogy “csak úgy szemétségből kisebb akksit raknak”, és főleg mibe? egyébként majd amikor az iFixit szétszedi, akkor majd látszani fog minden.

Akinek van egy csekély szövegértési képessége az ennyi kommentből már megérthette mi itt a probléma.

Amúgy az iFixit-re én is kíváncsi vagyok, hogy kajak kisebb telepet raktak bele vagy szoftveresen oldották meg, hogy valahogy a 800 nit többet fogyasszon az 1000-nél… xD

nincs azzal semmi baj, ha egy Pro készülék többet tud, akár akku terén is. az meg nagyjából valószínűtlen, hogy ott lenne benne az ugyanakkora kapacitású akku, mint a Pro-ban, csak valahogy lekorlátozzák, hogy kevesebb ideig bírja, ha egyszer pont a nagyobb akkumulátorhasználati időt emlegették.

Nem szimpi nekem az ilyesfajta ügyeskedés… Ideje lett volna inkább a Bluetooth 5.1-re, meg Wi-Fi 6e-re frissíteni. :confused:

mit akarsz a Bluetooth 5.1-gyel? mire kell? amire az iPhone-ban a Bluetooth-t használhatod, bőven elegendő az 5.0 is. ugyanígy a Wi-Fi 6e is: miért ennyire fontos?

Pont annyi értelmük van, mint az 5G-nek. Jelentős technológiai ugrást jelentenek a kategóriájukon belül és megágyaznak a jövő megoldásainak. Amik igazán jöhetnének gyorsabban, ha nem a hülye akksikkal szórakoznának…

és mire akarsz ennyire Bluetooth-t használni, amikor jóformán semmire sem lehet használni az iPhone-nal?

Én sem értem ezt a Bluetooth meg wifi dolgot. Működik és kész. Régebben tech újságírók amikor megjelent az új iPhone, mindig felhozták az FM rádió hiányát… Valamit írni kellett, mégha az sületlenség is. A biznisz ellenben pörög, a számok nem hazudnak. Majd ha itt lesz az ideje, jönnek az újítások. Ez van, ezt kell szeretni. :blush:

Bemásolom ide is amit írtam a másik topikba

Értek én mindent, csak valahogy, még mindig felhúz az ilyesmi…

Azért ha konzumizmus ha nem, az idegesítő dolgokra fel lehet hívni a figyelmet. Ha többen látják hátha többen tesznek is érte, hogy jobb legyen. Elvileg így működne a demokrácia is. :smiley:

1 kedvelés

Azért, mert csúcskategóriás telefon drágán nagyon drágán. Ennyiért meg igenis mindig kérem a legfrisebb technológiát… Ilyen alapon minek BT 5.0? Elég a 3.0 is. Nyilván nem szúrom le magam emiatt, de engem dühít hogy 500 ezer forintért nem kapom meg. Lehet hogy most egyik sem fontos, de ha mondjuk 3 évig használom a telefont, addigra már lehet az lesz. Olyan ez mint a csodás 12Mpx. Most oké, de ha 20 év mulva nézem majd vissza a képeimet, akkor elég nevetséges lesz.

de ha egyszer semmire sem tudod használni az 5.2-es szabvány nyújtotta újdonságokat, akkor miért akarsz feleslegesen olyan chipet a készülékbe, amit nem tudsz sehogyan sem kihasználni?

Pont azért, mert jövőre amikor veszek egy fülest mondjuk, akkor azzal már lehet hogy kitudnám :slight_smile: Ilyen alapon az 5G-t sem lehet kb sehol használni, akkor minek rakták bele?

pontosan milyen, kifejezetten a Bluetooth fülesekkel kapcsolatos olyan újdonság van a Bluetooth 5.0-nál nagyobb verziókban, amiket ki akarsz használni? nem kukacoskodásként, hanem komolyan kérdezem.

Semmit nem látok hirtelen, de nem is ez a lényeg. Nem azért nem került bele, mert nincs nagy különbség. Hanem mert biztos hogy olcsóbb, így nagyobb a profit ennyi. Elvárom a legújabbat az AKTUÁLIS telefonban. De megértem ha valaki nem.

Az 5G-re csak halkan megjegyezném, hogy nem kis hazánkra tervezik a telókat és még itthon is lehet hamarabb elterjednek az 5G-s hálózatok mint a többi úri hívság 5.2 és wifi6e :slightly_smiling_face:

Pont hogy nálunk nagyon gyorsan fog elterjedni, ezekben mindig is toplistások voltunk, de azért nem most lesz az látszik a fejlesztéseken. De ez a lényegen nem változat, aktuális csúcsmodellbe aktuális hardvert akarok látni. (5G-re gondoltam)

Melyikre is gondoltál most? A Bt5.2 , wifi6e , 5G ?

5.2-ben van BTle alapu szabvanyos audio atvitel! Viszont ketlem, hogy lenne ra tomeges atallas, mert nem jo a codec :smiley: Marmint az Apple sajat fulesei a sajat eszkozeikkel BTle atvitelen at kommunikal (sajat megoldas, mert ugye szabvany nem volt), AAC codecet hasznalva. Ertelemszeruen ugye csak akkor ha az OS verzioszamok megfeleloek es van BTle hw. Ha nem kompatibilis eszkozrol van szo, akkor a fules “downgradel” BT 1.2-ben alkalmazott technologiakra es az ott definialt A2DP-re, ahol mivel van szabad codec valasztas, megprobalja az AAC codecet, ami ha nem megy, akkor jon az alap, mindenkivel kotelezoen kompatibilis codec, az SBC. Mas gyartok fulesei eseten mas es mas lehet a handshake, de alapvetoen BT 1.2-t es A2DP-t mindenki ismeri. Most jon ez az uj ize, aminel nem hagytak helyet a codecekekre (legalabbis igy olvastam elsore), az uj kivalasztott alap kodek pedig nem biztos, hogy mindenkinek jo lesz :smiley:

tehát effektíve semmi értelme nincs jelenleg, és az 1.2-re való fallback miatt még ki tudja, meddig nem is lesz.