Így újítsd meg, vagy köss új AppleCare+ előfizetést! (2021)

Ha én lennék az Apple :slight_smile:
akkor amikor nem tudnám levonni (bármely okból) a kártyáról a pénzt küldenék e-mail-t (az AC+ előfizetésnél meg kellett adni egy e-mail címet ami lehetett bármi) és abban adnék lehetőséget a fizetési mód (pl. új kártya megadására) változtatására.
Nos annyit tudok ígérni, hogy jövőre amikor lejár a kártyám visszajelzek itt, hogy adott-e ilyen lehetőséget az Apple vagy sem.

Köszi a részletezést. Kezd tisztulni a kép. A mai tudásom szerint tisztán weben kezdeném a folyamatot egy másik készüléken (a fejben való szétválasztás kedvéért is) az érintett készüléken csak az e-mail-en érkező teszteléshez való linket kell tudni fogadni. Engem alapvetően az zavart meg, hogy egy készüléken (pl telefonon) már eleve bent vagyunk egy és csak egy AID-vel.
Most az esetemben egy kicsit a senki földjén vagyok az AC+ kötődik az alap AID-hoz is meg nem is. Egy következő készüléknél teszek egy próbát majd a korrigált módszerrel :wink:
Ha lesz tapasztalat visszajelzek majd.

En hozza sem nyultam kozben a keszulekhez. Marmint, azon tul, hogy a levelben rakattintva a gombra el kell inditani a diagnosztikat.

az AppleCare a sorozatszámhoz kötődik.

A megujjitott az hozza van kotve az Apple ID-hez. A tobbi Apple subscriptionhoz hasonloan tudod kezelni es lemondani.

a havidíjas nyilván, hiszen ott havonta le kell vonja. az előre kifizetett esetén meg ugye ez mindegy. az Apple viszont sorozatszám alapján ellenőrzi, van-e AppleCare/+ rajta, erre értve gondoltam.

Igen ez logikus, de még sem látom az AC+ előfizetést az előfizetések között. Esetleg ezt is meglehet nézni weben valahol?

Valamilyen Apple ID-vel be voltal lepve ott, ahol es amikor a hosszabbitast csinaltad. Ugye ez media, tehat a media accountnal hasznalt AppleID lesz az, amihez hozza van kotve. No, annak az Apple ID-nel lesz ez, mint elofizetes (ertelemszeruen mediahoz kell vele belepni). Szerintem weben ez nem nezheto meg, de ha tud valaki URL-t, akkor ne tartsa magaban.

Találtam valamit a számlán:
Wichtig: Schließe die Konfiguration deines AppleCare±Schutzes und verknüpfe ihn jetzt mit deiner Apple-ID ab.

Szabad fordításban:
Fontos: Fejezze be az AppleCare+ védelem konfigurálását, és kapcsolja össze az Apple ID-jével most.

Az aláhúzott rész ide mutat: https: // mysupport . apple . com / link

A link ide visz végül: idmsa . apple . com

Ekkor viszont felmerülnek a következők:

  • Ha a “magyar” AID-hoz próbálom kötni az szerintem ellentmondáshoz vezet(het)
  • Ha az előkészítettt “német” AID-hoz probálom kötni, akkor pedig hol (milyen felületen) fogom tudni mendzselni az előfizetést

Továbbá szerintem meg kéne néznie másnak is aki a cikk szerinti eljárással készített AC+ előfizetést, hogy az e-mail-en kapott számlán megtalálja-e az AID-dal való összekapcsolásra való figyelem felhívást.

Update:
Közben megpróbáltam, se a magyar AID-hez, se a német AID-hez nem engedi végül kötni. A német esetében javasolja vegyem fel a supporttal a kapcsolatot, a magyar esetében iTunes-on keresztül megpróbálja hozzáadni az előfizetésekhez (látszik is a többi előfizetés) de végül nem sikerül.

Meglepő helyen és időben találtam meg ugyanezt a szituációt:

2019 (!) és itt a szifonon (!)

Kedves @leventecs !
Kérlek jelezz vissza mi lett ennek az ügyednek a folytatása. Mi történt miután lejárt a bankkártya?

Ha lejár hibát fog dobni, én direkt letiltottam most a kártyát, hogy lásd milyen ha lejár. Kapni fogsz egy emailt, és valóban ahogy @leventecs is írja külföldi Apple ID-hoz tudod kötni, magyarhoz nem. Onnantól meg nyilván át tudod írni az acounthoz tartozó kártyát. (nyilván adott országban használható kártyával fog menni)

linkre kattintva:

1 kedvelés

Extra köszönet, hogy kipróbáltad (szimuláltad időt és rizikót nem sajnálva) a szitut.
Sajnos @leventecs pont azt írja, hogy nem lehetett külföldi AID-hoz sem kötni és sajnos én is ezt tapasztaltam

Már csak az Apple Support maradt, az meg elégé bukónak tűnik.

Milyen kartyaval fizetted ki? Annak milyen orszaga volt?

Német EUR kártya, német címmel.
Még sem engedte az AC+ előfizetést utólag (az első alkalommal tisztán kártya adatokkal leszedte az első havi pénzt) hozzákötni ahhoz a német AID-hoz amelyiknél ugyanez a kártya és cím adat van

Szia!

Miután lejárt a bankkártya elveszett az AC+, úgyhogy előtte még gyorsan kicseréltettem a telefont. Utána esélytelen volt bármilyen fiókhoz kötni és javítani a billing errort.

Szia,

Köszi a választ. Ez nem túl jó hír, így csak két lehetőség maradt: a német nyelvű support mielőtt lejár a kártya vagy a Te “megoldásod” :wink:

Segítségként néhány friss tapasztalat új Apple Iphone 60 napon belüli 2 éves Apple Care+ (lopásra és elvesztésre is kiterjedő) megkötésével kapcsolatban.

  • Egy évvel ezelőtt, ha MacOS-ról kezdtem a folyamatot elég volt, ha a megfelelő weboldal alját Németországra állítottam.
  • Most ez kevésnek bizonyult (elkezdte a folyamatot, de volt egy pont amikor egy új oldal meghívásával automatikusan visszadobott a weboldalon belül magyar területi beállításra és onnan már nem engedte az ügylet befejezését)
  • Most nekem az működött csak, hogy a MacOS gépet magát teljesen Német nyelvűre és német területi beállításra állítottam át. Ezután simán végig ment a folyamat, sikerült a 2 éves AC+ megkötése és fizetése is
  • Korábban vegyes tapasztalataim voltak, hogy honnan is számítja a 2 év indulását. Volt olyan készülékem amelyiken az üzembe helyezéstől visszaszámítva indította és volt olyan amelyiken a megkötésétől
  • Most a megkötéstől indította, azaz nyertem plusz ötven valahány napot

Nem kevered az AC-t az AC±val? AC-nal indul a gep aktivalastol, hiszen azt nem csak 60, hanem 1 even belul vasarolhatod meg. AC±nal pedig az AC+ vasarlasatol.

Nem keverem :wink:
Csak egyszer nagyon régen követtem el azt a hibát, hogy sima AC-t kötöttem, ekkor még nem voltam eléggé tájékozott, hogy ár-érték arányban ez nagyon rossz választás főként, hogy ki lehet kerülni külföldi AC+ megoldással.
Ugyanakkor a hozzászólásod alapján újra néztem a most aktív AC+ lejárati időket és most csak egyet találtam ami az aktiválással esik egybe, alaposabban visszanézve ebben az esetben azonban tényleg indokolt mert ezt külföldön vettem már az Apple oldalon rendeléskor hozzákötve az AC+ -t. Ezután elkezdtem megnézni azokat a készülékeimet amelyek már kifutottak az AC+ -ból és végül -amíg türelmemből futotta- ezek között sem találtam olyat ami az aktiválástól indult volna.
Úgy tűnik vaklárma volt ez a részemről, legalábbis nem tudom doksikkal alátámasztani, az emlékek pedig csalfák lehetnek :face_with_peeking_eye:
Szóval ezzel kapcsolatosan elnézést mindenkitől.