Infuse 6 – frissült az egyik legjobb iOS-es és tvOS-es médialejátszó alkalmazás

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2019/06/12/infuse-6-frissult-az-egyik-legjobb-ios-es-es-tvos-es-medialejatszo-alkalmazas/

Személy szerint évek óta szinte kizárólag csak az Infuse alkalmazást használom sorozatok és filmek nézésére, legyen szó akár az iPhone-ról, iPadről vagy pedig az Apple TV-ről. Az Infuse alkalmazásról @admin kollégától hallottam először, még az Infuse 4.0 megjelenésekor, utána az Infuse 5.0-ról már én számoltam be nektek, és most elérkeztünk az új, 6.0-s verzióhoz, még…

Az ingyenes miben kevesebb mint az előfizetős?
Még a 4-est használom, de váltanék.

Szerintem érdemes amúgy frissítened már, sok újdonság érkezett azóta. Én mondjuk teli árban biztos nem venném meg, havi előfizetés okés, aztán majd jön hozzá úgy is frissítés. Nyilván ez akkor éri meg, ha tényleg használod.

Heti több nap is használjuk, 3 eszközön.
A kérdés azért merült fel, mert csak alap funkciókat használunk, tartalom lejátszás NAS-ról.
Ha az ingyenes ezt tudja, reklámmentesen, akkor az előfizetés is igazából felesleges.
Kipróbálom ma este, köszi!

Tud egyszerre futni a kettő, szal nem tudsz hibázni :smiley:

Nekem az lenne a kérdésem, hogy az 5 Proról érdemes e upgradelni sajnos az is vagy 7600 ft mikor a teljes 6Pro meg 8990 ft nem is értem!? :raising_hand_man:t6::face_with_monocle:És ezt miét nem írtátok a cikkben nem kell itt havizni meg 55 $ venni mikor az Appstoreban 8990 ft az ára! Akkor az meddig szól nem egy életre?

Ki tudja váltani a PLEX-et ?

Én a VLC-vel is el vagyok én is sokat filmezek telón

Szerintem a kettő nem ugyanaz. A PLEX tudja már a 4K-t pl? Nekem amiatt sem jött be, hogy túl sok erőforrást eszik és 4K-t sem tudta.

már tudja igen

Sziasztok, én plexet használok, de most újra kipróbáltam az infuse-t. Jó, tudja a native frame ratet ami nélkülözhetetlen. Egy fontos dolog miatt pedig még mindig le van maradva a plextől, nem tud Atmos hangot.

1 Like

Sziasztok!
Érdekes a cikk.
Az Infuse 2019-marcius-28-an frissult 6-os verziora. Sem a plex es sem az infuse nem tamogatja a dolby atmost es a tomoritetlen TrueHD formatumokat az apple tv-n (4k-n sem) mert erre az apple nem ad lehetoseget. Errol a Firecore es a Plex is ir a hivatalos oldalaikon.
A firecore a felhasznaloit arra is keri, hogy irjanak az apple-nek ezzel a szoveggel:

“Please allow tvOS applications (e.g., Infuse, Plex, DS Video, etc.) to provide more flexible audio options to their users either through the use of Dolby MAT v2.0 or full bitstream audio passthrough.

Devices like NVIDIA SHIELD, Dune 4K, and many other Android-based media players support this feature, and it would be fantastic if the Apple TV would as well.”

Mit gondoltok, mikor lesz full bitstream audio passthrough az apple tv-n?
(Korabbi hozzaszolo, gondolom nem ezen a vason inditja atmossal a plex-et, mert az keptelenseg jelenleg.)

Sziasztok,
Érdemes amugy infuse 5-ről 6 ra váltani?
Ipad mini 3-at használok általában 720p filmeket nézek. 1080p-t ritkán. . Nem igazán találok benne újdonságot számomra. 4 K filmeket nem nézek, de ehhez sztem a mini 3 amúgy is kevés lenne sztem.

nekem is van 5 pro és most a 6 pro-t használom (havidíjasba), igazából 1080p filmezésre sorozat nézésre használom, sok különbséget nem tapasztaltam amúgy, talán egy icipicit hamarabb megnyitja a filmeket de miminálisan érezhető csak. más különbséget nem nagyon tapasztaltam, bár nem használok több százezres hangcuccot stb hozzá :smiley: cloud streaming eddig is volt csak kevesebb lehetőség icloud sync szintén.

Sziasztok, a DS Video (mint gyári synology app) rosszabb, mint az infuse6? Ha igen akkor mi a legnagyobb előnye az infuse-nak FS Videoval szemben? Köszi!

elképzehető, hogy a Synology alkalmazásához kell egy Synology NAS? :slight_smile:

Szia!
DS Video inkább hasonlít egy DLNA megoldáshoz. Nagyon sok formátumot nem kezel, vagy átkódol.

4k tartalmakkal is ezt teszi sávszélességtől függően (és persze a synology NAS beállításától és típusától függően). Pl. DS218Play full 4k támogatása, míg egy korábbi ennek csak töredékét tudja vagy H.265-öt egyáltalán.

…és egyébként a DS Video nagy támogatottsága ellenére (mármint hogy pl. sok TV native támogatja a klienst - LG OLED-en is simán telepíthető), még mindig sokkal-sokkal jobb az infuse. Persze mindez csak akkor igaz, ha minőségromlás nélkül, nagy felbontásban (4k) és jó hanggal (pl. Dolby Atmos - bár ezt még az infuse sem tudja, csak transcodinggal) szeretnél filmeket lejátszani egy TV-n. Ha eddig mindent meg tudtál nyitni a DS Videoval, amit szeretnél, akkor nem sok hasznát fogod venni az infuse-nak. (szerintem)
:slight_smile: egyébként a Synology OS (DiskStation Manager (DSM)) telepíthető PC-re is. Megoszlanak a vélemények, hogy mi értelme, de tény, hogy egy nagyon jó kis OS ha csak file server a cél. (Én nem használom így - ezért erről nincs tapasztalat - én DS-en futtatom)

Itt kicsit már kezdenek a dolgok összemosódni, ha gondoljátok nyithatunk rá egy dedikált témát mondjuk “Otthoni média kiszolgálás” címmel.

Amit ketté kell választani, az a média rendszerezés és katalogizálás illetve ennek a tartalomnak a transzportja (eljuttatása az adott klienshez).

Amiben a Plex illetve Infuse és az ingyenesen is elérhető Serviio médiaszerver implementációk erősek, az a katalogizálás (film vagy sorozat vagy zene, szorosan integrált meta adatbázisok használata stb.).

A transzport az már egy fokkal komplexebb téma. Normális esetben amikor a lejátszón elindítasz egy lejátszást olyankor a lejátszó és a szerver megbeszélik egymással, hogy mi a legoptimálisabb formátum és kodek a hang-, videó és feliratsávhoz. És itt szoktak kezdődni a transzkódolási rémálom, mert transzkódolásra csak és kizárólag akkor van szükség, amikor a lejátszó nem képes natívan kezelni az adott sáv eredeti formátumát. A legjobb eset pedig az, amikor nem kell transzkódolni mert a lejátszó képes a saját képességeivel megbírkózni az adott sáv formátumával.

Szóval teljesen mindegy, hogy az ember mit használ, a transzkódolás mindig a legrosszabb felhasználási eset.

Értelemszerűen a transzkódolás a leg erőforrás igényesebb feladat jelen környezetben.

Szerk.: a DS Video-t kifelejtettem az eredeti hozzászólásból, de arra is vonatkoznak a fent leírtak.

Valóban két téma, most nem is szeretnék elmenni kétfelé.
Amiatt kérdezem, mert eddig nem találtam tökéletes lejátszót (eddig probaltam: popcorn hour V8 mediapalyer, plex, MrMc). Nekem az a legfontosabb, hogy egyszerű és informatív legyen (minden nezetben lassak boritokepet, ne csak korlatozottan; pl ds video es MrMc konyvtar nezetben nem tud boritokepet megjeleniteni es ez bosszant a legjobban) es lehetoleg appl TV-rol menjen+ legyen mobil platformon is tamogatva. Az apple tv tartalmak persze kivaloak az itunesban, de azt nem tudom megfizetni…
Az egyszeruseg pedig azert lenne fontos, h ne kelljen konfigolgatni, bejelentkezni es a csalad 6evtol 45evig tudja kezelni, h ne engem hivogassanak, mit holnernek el, hol kell beallitani;-)… koszi